Zárubně v bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9450
9.1.15 13:09

Kovové zárubně (futra) v bytě

Ahoj holky,

stěhujeme se a potřebovala bych co nejlevněji opravit nebo udělat nové zárubně (futra). V bytě jsou takové staré, klasické panelákové kovové.

Chci to bez dveří, většinou jem áme jen v ložnici a pokojíčku (samo wc a koupelna, ale ty teď neřeším.

Nemáte někdo tip, jak nejlevněji opravit, nejlíp bez bourání těch původních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
9.1.15 13:15

Oblozit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2369
9.1.15 13:16

Buď natrit nebo použit obložkové zárubně (děla třeba sapelli, ale něco to stojí…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
9.1.15 13:19

Tak úplně nejlevnější je obrousit a natřít. My je natřeli na bílo a vypadá to moc pěkně. Akorát jsme neměli panelákové, ale takové starší oblé. Další varianta jsou obložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68845
9.1.15 13:21

Sbrousit a natrit, pokud uz tam dvere nechces, tak uriznout panty. Neni to nijak zavratna castka. Oblozky samozrejme vypadaji lepe, ale cena uz je nekde jinde. My sli u panelakovych do noveho bileho nateru a strasne moc to prokouklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
9.1.15 13:23

Noo, jsou takové hnusně modré. Brr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68845
9.1.15 13:30

My meli cerne a misty opryskane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
9.1.15 13:47

My je nechali oblozit Sapeli 4× vcetne novych dveri a dvakrat jen zarubne z toho jedny velke mezi kuchyni a obyvakem dohromady to stalo 60 tis. czk, mame je z dyhy z lamina by to bylo levnejsi. Hrozne to tomu interieru dodalo, kazdy si toho vsimne. Pokud to jde doporucuji si na to postupne nasetrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
9.1.15 13:51
@tina1979 píše:
My je nechali oblozit Sapeli 4× vcetne novych dveri a dvakrat jen zarubne z toho jedny velke mezi kuchyni a obyvakem dohromady to stalo 60 tis. czk, mame je z dyhy z lamina by to bylo levnejsi. Hrozne to tomu interieru dodalo, kazdy si toho vsimne. Pokud to jde doporucuji si na to postupne nasetrit.

Tak do pronajatého bytu nemá smysl vrážet horentní částky. Uplně nejlepší by bylo kdyby šlo obližit futra jen z venku - tam kde jsou vidět z venu - z místnosti (třba z ložnice či pokojíčku by mi to nevadilo.

No nejspíš natřeme, i když ty byť z lamina vypadají uuuplně jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68845
9.1.15 14:19

Tak to sbrouseni a natreni vyslo od firmy na par stovek za kus. Ve starem byte jsme si to delali sami a pokud je naradi, je to cena prakticky jen za barvu, ale vopruz prace, hodne prasne a pak hodne smradlave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2369
9.1.15 19:14

Já jsem to dělala uz ve dvou bytech - jenom jsem natirala futra a dveře na bílo, bez broušení, vyměnila jsem kliky a vypadá to perfektně. Při koupi barvy se musí dat pozor na to, aby se koupila ta, co časem nesežloutne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí