Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, mám prosbu, zvažuji koupi kočárku od jedné pani. Kočárek by měl být údajně ještě v záruce, prý to byl nevhodný dárek, takže nepoužívaný. Když jsem se zeptala na záruční list, bylo mi řečeno, že u kočárku Stokke je na kočárku záruční kód, protože byl kupovaný v zahraničí a že je s tímto kódem možné reklamovat v kdekoliv u nás. Nerada bych naletěla, nemáte s tím zkušenost?
Předem děkuji za odpovědi ![]()
@ajule13 doporucuji vyhleda vyhradniho dovozce pro čr a zavolat a poptat se. Taky by to mohli brat jako sedy dovoz. Kocarek neurceny pro nas trh a reklamaci ti nevyridit ![]()
@ajule13 píše:
Ahoj maminky, mám prosbu, zvažuji koupi kočárku od jedné pani. Kočárek by měl být údajně ještě v záruce, prý to byl nevhodný dárek, takže nepoužívaný. Když jsem se zeptala na záruční list, bylo mi řečeno, že u kočárku Stokke je na kočárku záruční kód, protože byl kupovaný v zahraničí a že je s tímto kódem možné reklamovat v kdekoliv u nás. Nerada bych naletěla, nemáte s tím zkušenost?
Předem děkuji za odpovědi
Záruka je neprenosna, dalším prodejem věci zaniká.
@mag Tak pokud není na dokladu o koupi jméno, tak to nikdo nepozná, ne? ![]()
@mag Teď se omlouvám, ale tomu moc nerozumím, když by tedy měla pani kočárek v záruce a já kočárek od ní koupila, tak by zboží v záruce mělo zůstat, nebo ne? Jak by to zjistili ![]()
@mag ale porad je moznost aby reklamovala pani svym jmenem ne ![]()
Navic pokud to neni naosane v zarucnim liste tezko prokazovat kdo je prvni majitel hmm ![]()
@Lenka512 píše:
@mag Tak pokud není na dokladu o koupi jméno, tak to nikdo nepozná, ne?
To ano. Případně se to resi plnou mocí. Ale to nic nemění na faktu, že záruka že zákona dalším prodejem zaniká.
@Lenka512 ta pani to dostala jako nevhodný dárek, tak já už nevím, tam asi ani její jméno nebude, hlavně jde o to, že to není klasický záruční list, ale jen nějaké tři kódy na kočárku, s platností záruky na tři roky ![]()
@ajule13 no nijak pokud to bylo kupovane v obchode a neni prvni majitel zapsan v zarucnim liste. Ae byt tebou spise resim to, ze je kupovany v zahranici ![]()
@mag já mám kočár kupovaný na mamku a při reklamaci jsem to řekla a reklamovala jsem na své jméno. Já jsem teda měla možnost uvést adresu našich, ale stačilo jim, když jsem to řekla.
@quinny no právě.. jenže co jsem tak koukala, je spousta lidí co sem tyto kočárky tahá a prodávají to také se záručním listem.. ale kdo je výhradní dovozce jsem zatím nenašla
@ajule13 píše:
Předem děkuji za odpovědi
Doporučuji se obráti na prodejce Stokke v ČR a požádat jej o kontrolu, zda-li je kočárek v pořádku a jestli sériové číslo je platné. Stokke má mezinárodní záruku u všech prodejců. Vyřízení případné záruky může být zpoplatněno administrativním poplatkem.
Před koupí doporučiji získat sériové číslo kočárku a prověřit jeho pravost. V loňském roce se na trhu v Evropě objevila strašně moc „fejků“ z Číny kočárků Stokke a Bugaboo a přesně tímto způsobem se prodávají. Objevili se inzeráty typu: nevhodný dárek, nevyhovuje mi něco… atd.
@ajule13 píše:
@quinny no právě.. jenže co jsem tak koukala, je spousta lidí co sem tyto kočárky tahá a prodávají to také se záručním listem.. ale kdo je výhradní dovozce jsem zatím nenašla
Na Stokke v ČR žádný výhradní dovozce neexistuje. Každý obchod musí získat licenci od Stokke na prodej a vozí si kočárek sám. Jak jsem psala, obrať se naautorizovaného prodejce s žádostí o prověření sériového čísla.
@Stanislava30 píše:
Doporučuji se obráti na prodejce Stokke v ČR a požádat jej o kontrolu, zda-li je kočárek v pořádku a jestli sériové číslo je platné. Stokke má mezinárodní záruku u všech prodejců. Vyřízení případné záruky může být zpoplatněno administrativním poplatkem.
Před koupí doporučiji získat sériové číslo kočárku a prověřit jeho pravost. V loňském roce se na trhu v Evropě objevila strašně moc „fejků“ z Číny kočárků Stokke a Bugaboo a přesně tímto způsobem se prodávají. Objevili se inzeráty typu: nevhodný dárek, nevyhovuje mi něco… atd.
Volala jsem do několika obchodů a všude mi bylo řečeno, že mi jen s nějakým kódem kočárek nevyreklamují, takže jsem to raději vzdala a kočárek nekoupila, děkuju mockrát za rady
za ty pozdější problémy to tedy fakt nestojí…
@ajule13 jen jsem chtěla říct, že přes ten kod se dá zjistit, kde byl zakoupen a jestli to není padělek. Minimálně je potřeba k reklamaci účet. Nevěřím tomu, že by někdo dostal skoro za 30tis kočár a i když je to dárek, tak k němu nedostal účtenku pro případné reklamace.