Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Teď jsem zjistila, že naše malá má zarudlé kolem „pipinky“ a také zevnitř kolem pysků. Je to spíše hezky červené až růžové, žádné fleky ani pupínky. Nemáte s tím někdo zkušenost? Máme se s tím vypravit k doktorce a co by to vlastně mohlo být, nějaká infekce?
Díky za informace Mája
Ahojky Majo,
Emča to taky občas mívá, vždycky to mažu Bepanthenem a většinou do 1-2 dnů to zmizne. Je to jedna z mnoha forem plenkové dermatitidy.
Jendys
Nebyla trosku dele v pokakane plince? Byt tebou pockala bych den dva, namazala bepanthenem nebo jinym kremem na pipinku a pokud se to nezhorsi, nechala bych to byt. Ovsem pozor, nemaz nic dovnitr!
Ovsem pokud se to nezlepsi, rekni o tom v pristi poradne lekari ![]()
L.
Holky,
díky za uklidnění. Bepanthenem jsem namazala a uvidím ráno. Jen mi to přišlo divné, že to má jiné než jindy. Je to fakt hodně kolem pysků a červené i vevnitř… a o kousek dál nïkde nic.
Mája
Dcerka to mívá po plavání - po té trochu chlorované vodě. Stačí doma pořádně vykoupat a druhý den je to OK.
E.
Nase mlada to ma obcas taky, vetsinou kdyz pospicha z nocniku a nestacim ji utrit pipku. Vetsinou vecer po vykoupani je to v poradku a pokud si stezuje tak ji jemnou vrstvickou maznu Bepanthen na noc a rano o nicem nevi.
Mimochodem zkouseli jste vlhcene ubrousky na sobe? Ja si tuhle zkusila utrit svoji „pipinu“
vlhcenym ubrouskem, bohuzel nevim znacku ale zadny „znackovy“ jako Pampers nebo Huggies to nebyl a myslela jsem, ze se zblaznim jak to pali… ![]()