Jakou máte autosedačku/vajíčko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1664
11.8.20 16:37

Kup vajíčko dinofix, maxi Cosi Pebble nebo Cabrio. Jsou do 13 kg. Můžeš i z druhé ruky, ale ohlidej si stáří sedačky. FB skupina Děti proti směru je fajn, můžeš mrknout i tam. Rozhodně bych nekupovala pokračovací, i kdyby byla od 9 kg. Pětiměsíční dítě podle mě ještě nesedí a nejlépe je mu ve vajíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.8.20 10:59

Vajíčka s isofixem - cena

Ahoj,

chci se prosím zeptat ohledně autosedaček…V listopadu se nám narodí maličký a tak sháním vhodné a bezpečné vajíčko za příznivou cenu…
Dosud jsem byla přesvědčená, že pořídím Joie I-Gemm 2 + isofixovou bázi,( podle testů bezpečnosti vycházela dobře v poměru cena/výkon) což by dohromady vyšlo něco přes 5tisíc, ale našla jsem několik špatných recenzí ohledně přílišné hloubky, těsnosti, krátkých pásů autosedačky a tím pádem horší manipulaci a nandávání, především v zimě.

A tak jsem začala pátrat po jiných značkách, ale nestačím se divit těm cenám..Obyčejnější modely Britaxu Baby-safe lze pořídit také za 3tisíce, podobně jako Joie, ale isofixová základna stojí cca 5tisíc korun..? :nevim:

To je tím pádem minimálně 8 tisíc za bezpečné vajíčko.. :think: Připadá mi to opravdu velká suma…

Navíc, jak se tak dívám, tak ta isofixová základna se vyrábí zvlášť v podstatě opravdu jen pro ta vajíčka, další modely Britaxu do cca 25 kg jsem našla v cenové relaci přes pět tisíc včetně zabudované základny. Opět se jedná o ty levnější varianty bez speciálních vychytávek.

Jsou ty ceny skutečně takové nebo tomu jen nějak nerozumím, případně špatně hledám? :oops:

Děkuju za příspěvky a tipy
Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
13.8.20 11:15

Dobré sedačky jsou třeba Maxi Cosi, ale za základnu si také priplatis. Základna family fix (nevím teď ta úplně nová, jestli se jmenuje stejně) jde poté použít pro pokračovací sedačku Maxi Cosi Pearl. Ale ta už je potom posmerna. Já bych spíš doporučila i pokračovací sedačku v protisměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.8.20 11:20

Děkuju, ty ceny jsou podobné, možná i kousek menší než ten Britax.

Trošku mi tam ale chybí stříška proti sluníčku. Mají je taky Maxi Cosi? Sice nevím, jestli v praxi opravdu budu sedačku upevňovat na podvozek nějak často, řekla bych, že spíše ne, ale na druhou stranu bych chtěla sedačku následně i pro druhé dítě a ta možnost nasazení na kočárek, zastínění, se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
13.8.20 16:07

Na isofix bych se vykašlala. Lepší na pásy. A nebo na děti proti směru v albu na prodej jsou vajíčka za dobrou cenu a žádné šunty to nejsou. Bez isofixu se ti může i lépe napolohovat vajíčko. :wink: Ono záleží i na sklonu sedaček v autě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.8.20 16:17
@Jambik píše:
Na isofix bych se vykašlala. Lepší na pásy. A nebo na děti proti směru v albu na prodej jsou vajíčka za dobrou cenu a žádné šunty to nejsou. Bez isofixu se ti může i lépe napolohovat vajíčko. :wink: Ono záleží i na sklonu sedaček v autě. :think:

Já nevím, Isofix je všude chválený a v podstatě je trend, že se to bez něj do budoucna už ani moc vyrábět nebude, vychází lépe v testech… :think:

Já chci raději vajíčko nové, jelikož plánuju asi po dvou letech druhé dítě a bojím se stárnutí plastů.

Našla jsem nový model Maxi Cosi Tinca, váží jen 3,2 kg…cena je teda kolem 4,5 tis + 5 tis Isofix báze 3way fix, která se dá pak použít i pro sedačku Maxicosi Pearl Pro 2 a ta jde upevnit pro i proti směru.

Akorát člověk stejně neušetří, protože i když může základnu dále využít pro další sedačku, např. pokračovací sedačky od Britaxu už mají isofix zabudovaný a jsou ve stejné cenové kategorii jako Maxi Cosi… Takže to jsou jen takové finty a ve finále ti přední výrobci drží podobně vysoké ceny… :think:

To znamená skoro 10 tisíc za nové vajíčko s normou I-Size…Pokud teda nejde o Joie, která má sice dobré testy, ale maminky do ní v praxi prý nemůžou zimní dítka nacpat… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
13.8.20 16:50

@Luciziza největší vajíčko na trhu je klippan dinofix. Na bázi pak můžeš hodit klippan triofix. Isofix snese celkové zatížení 33kg a jsou to dva čudlíky. Pásy musí unést přes 100kg. :think: ve skupině na facebooku se tohle řeší dnes a denně :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.8.20 17:06
@Jambik píše:
@Luciziza největší vajíčko na trhu je klippan dinofix. Na bázi pak můžeš hodit klippan triofix. Isofix snese celkové zatížení 33kg a jsou to dva čudlíky. Pásy musí unést přes 100kg. :think: ve skupině na facebooku se tohle řeší dnes a denně :dance:

Potřebuju zároveň vajíčko, které pasuje s pomocí adaptérů na kočárek Bebetto Luca…Co se řeší na facebooku, nevím, nesleduji.. :) Nepotřebuju největší vajíčko, ale širší a zároveň ne moc těžké…
Děkuju za tip..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
13.8.20 20:26
@Luciziza píše:
Děkuju, ty ceny jsou podobné, možná i kousek menší než ten Britax.Trošku mi tam ale chybí stříška proti sluníčku. Mají je taky Maxi Cosi? Sice nevím, jestli v praxi opravdu budu sedačku upevňovat na podvozek nějak často, řekla bych, že spíše ne, ale na druhou stranu bych chtěla sedačku následně i pro druhé dítě a ta možnost nasazení na kočárek, zastínění, se mi líbí.

Stříšku mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario