Zasadit rajčata do plastové bedny?

22614
17.6.13 21:03

Zasadit rajčata do plastové bedny?

Ahojky, jdu za váma s možnám úplně debilním dotazem :oops:
Muž včera koupil černé plastové bedny na míchání malty - chce to použít jako květináče - jsou vyšší, teoreticky by to i šlo, muselo by se provrtat dno, aby odcházela voda. Ale teď tu manžel rozumuje a prý neví, aby ten plast něco neudělal těm rajčatům - rozuměj jestli nějaké hnusy z toho plastu nepřejdou do těch plodů? Poradíte někdo?
Já bych to asi normálně neřešila, ale co jsem těhotná, řeším každej prd :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
850
17.6.13 21:07

Zkus to :mrgreen:
myslim, že to bude ok,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.6.13 21:08

Rajčata se pěstují i plastových květináčích, tohle bych neřešila, pokud je to tvrdý hladky plast. Mě se třeba nelíbí pěstování brambor v pneumatikách, tam mi přijde, že je ta guma měkká a vlhkem se může rozkládat a uvolňovat nějakou chemii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.6.13 21:11

@Gladys @lucikga holky děkuju :kytka: já bych to asi taky normálně neřešila, ale mám těhotnej mozek :mrgreen:
@Gladys jojo, já vím, že se normálka pěstují v plast. květináčích, ale myslela jsem to tak, že tohle je přeci jen na míchání malty, ne na pěstování ;) Ale tak květináče jsou taky na kytky a ne na rajčata, no :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.6.13 21:15

Já pěstuju rajčata v plastových pytlích :mrgreen: Co vím, dělá se to tak normálně a i v těch zednických bednách se pěstuje taky… Aspoň tak mi to řekli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
17.6.13 21:21

Sousedi pěstují v plastových kyblích rajčata už léta, a rozhodně to nejsou spešl kýble vhodné pro rostliny. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.6.13 21:21

@Angua díííííík :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.6.13 21:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
17.6.13 21:35

Já je mám v platových bednách taky ;) Co se nevešlo do skleníku je vysázený kolem baráku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
17.6.13 21:36

@atominnka taky mám rajčata naszené v plasovém kýbly a je to super :pankac: rostou jak divé a určitě tomu nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.6.13 21:37

@girlie sage @misar fakt díky. já právě tady po městě nevídám, že by někdo něco pěstoval, tak nevím nooo ;) a naši je maj normálka ve skleníku nebo v záhoně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
17.6.13 21:40

Taky máme rajčata v plastových bednách nebo v pytlích po práškách na pole :dance: Pár rajčat jsem dala i na záhonek a to i ten plevel roste rychleji :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
17.6.13 21:40

Taky mám plnej balkon kýblů s rajčaty. :lol: A nemám ani provrtaný díry, jen se to musí přiměřeně zalévat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
17.6.13 21:41

Já myslím, že můžeš být v klidu…vzhledem k tomu, že plasty se rozkládají stovky, možná i tisíce let, tak to bude chvilku trvat, než se z toho něco uvolní…

• Citovat
  • Upravit
128
17.6.13 21:44

Mamka pěstuje v takových těch obřích kyblíkách třeba od hořčice nebo od pochoutkáče. takhle už má pár let na balkoně vždycky několik rostlinek…a plodí to skoro víc než jsme schopni sníst. takže v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí