Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj Lul, podobný problém nemám (spíš opačný), ale na lidi s*r, zajdi si k Dr. na vyšetření (jak píšou holky, třeba je u tebe něco špatně). Hele, jak píše PeBa: nechceš poslat tak 20 kilo ode mně? Já nebudu vůbec lakomá
.
Já mám 5 cm víc a 5 kilo méně ![]()
Kojení určitě má na to vliv. Štítnou žlázu máš zkontrolovanou?
Přitom taky skoro denně vařím, máslíčko, smetana (jako šlehačka=)), jogurt jen smetanový… Chjo.
Teď jsem dostala od ježíška domácí pekárnu, tak se cpeme chlebem s čímkoliv, rohlíčkama, tak snad pár deka přibyde… ale moc v to nedoufám.
lulje píše:
Ahoj holky,
nečekám asi nějakou konkrétní radu, spíš si potřebuju ulevit a vy mě pochopítePo narození první dcery jsem šíleně zhubla (20 kg z původní váhy před othotněním) - lidi mě nepoznávali, okolí mě litovalo, že jsem asi nemocná apod. Vypadala jsem šíleně, samá kost - jak z reklamy na koncentrák… Pak jsem začala trošku přibírat, ale pak se zjistilo, že to je tím, že jsem podruhé těhotná. Ve druhém těhotenství jsem trochu přibrala, ale po porodu to šlo všechno dolů. Tři měsíce jsem se ještě držela, ale teď po půl roce po porodu jsem zase jako z Dachau. 55 kilo na cca 170 cm (když se najím)
Všichni kolem mě mi už pijí krev těmi kecy o tom, že se mám najíst a ať už nehubnu, že mi to nesluší![]()
Nevím, co mám dělat. Žádné preparáty do sebe cpát nechci, protože kojím. Neříkejte, že se mám najíst. Jím dost - denně vařím. Dneska jsem se zděsila, když jsem vlezla na váhu - je po svátcích a já jsem hubenější o 5 kilo
Máte někdo podobný problém?
Díky
Ahoj
první co mě napadlo, je štítná žláza nebo jiný endokrinologický problém. Radši si co nejdřív zajdi za doktorkou, ať ti vezme krev a udělá nějaké testy. Mohl by v tom být nějaký zdravotní zádrhel…
Sestřenka je taky šílený vychrtlík a nakonec ji zjistili špatnou funkci štítné žlázy. ![]()
Jak píšou holky, určitě bych být tebou zašla k doktorovi, jestli je po zdravotní stránce vše v pořádku. Ale pokud ti je dobře a jen vážíš málo, tak si myslím, že to není až tak hrozné. Moje sestřenka váží normálně téměř celý život cca 48kg na 172cm a mám spoustu kamarádek, které jsou odjakživa hubeňoučké, drobné atd. Jako nepřijde mi tvoje váha tak hrozně tragická.
Pokud bude po zdravotní stránce u tebe vše v pořádku, tak možná dojít do nějaké poradny, kde ti upraví jídelníček a jinak bych se radovala, že můžeš jíst vše a jsi štíhlá a zdravá.
Moje mamka před lety taky hubla, zhubla hodně, ale jí bylo i hodně zle - zvracení, průjmy, příšerné bolesti zažívacího traktu atd., normální její váha byla 62 - 64 kg na 174cm a zhubla na 45 kg, ale prokázali jí pak crohnovu chorobu a po lécích opět nabrala na cca 60 - 62kg, je celý život štíhlá.
Přeju, ať máš vše po té zdravotní stránce dobrý a pak uvidíš, jestli to řešit dál.
Holky, díky moc za reakce. Vlastně jsem ani nečekala nic jiného, než to, co jste napsaly, ale potřebovala jsem si zkrátka ulevit, protože už mě štvou všichni kolem s tím, že když kojím, tak bych neměla držet diety apod. Už se přidal i manžel - třeba když po mně malá začne skákat, tak jí říká, ať to nedělá, nebo ve mně zpřehází ty kosti, které mi trčí pod kůží ![]()
…neřekla bych, že jsem nějak nemocná. Cítím se dobře, se zažíváním problémy nemám…spíš mě obtěžuje najíst se - klidně bych uvítala, kdyby se nemuselo vařit a jíst, a místo jídla bychom energii doplňovali třeba nějakými tabletkami ![]()
Spíš by mě zajímalo, jestli se po kojení vrátím váhou do původního stavu, nebo mi to už zůstane. Nemáte zkušenost????
A jak tady někdo psal, že 55kg není zas tak málo, tak ono hodně záleží na celkové tělesné konstituci. Nejsem od přírody vychrtlina - spíš naopak - těžší kostra, velké nohy i ruce (spíš tlapy
), silné kotníky, zkrátka celkově taková hodně udělaná baba. Teď už bohužel zmizel tuk i svalovina a zůstaly jen ty kosti a kůže. A věřte, že to není pěkný pohled
Takže on někdo může mít 50 kilo a vypadá líp než někdo s 55 ![]()
Kdybych věděla, že se po odstavení malého dám zase dohromady a budu krásná jako dřív
, tak nenervačím…ale když já se tak bojím, že mi to už zůstane ![]()
lulje píše:
Ahoj holky,
nečekám asi nějakou konkrétní radu, spíš si potřebuju ulevit a vy mě pochopítePo narození první dcery jsem šíleně zhubla (20 kg z původní váhy před othotněním) - lidi mě nepoznávali, okolí mě litovalo, že jsem asi nemocná apod. Vypadala jsem šíleně, samá kost - jak z reklamy na koncentrák… Pak jsem začala trošku přibírat, ale pak se zjistilo, že to je tím, že jsem podruhé těhotná. Ve druhém těhotenství jsem trochu přibrala, ale po porodu to šlo všechno dolů. Tři měsíce jsem se ještě držela, ale teď po půl roce po porodu jsem zase jako z Dachau. 55 kilo na cca 170 cm (když se najím)
Všichni kolem mě mi už pijí krev těmi kecy o tom, že se mám najíst a ať už nehubnu, že mi to nesluší![]()
Nevím, co mám dělat. Žádné preparáty do sebe cpát nechci, protože kojím. Neříkejte, že se mám najíst. Jím dost - denně vařím. Dneska jsem se zděsila, když jsem vlezla na váhu - je po svátcích a já jsem hubenější o 5 kilo
Máte někdo podobný problém?
Díky
urcite bych doporucila ty testy na stitnou zlazu,kamaradka to mnela uplne stejne a zjistili problem prave se stit.zlazou.drzim pesti ![]()