Zase ta elektřina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6530
19.7.11 14:29

jojo elektrikou jsou tu přímotopy budem ted davat krbová kamna na zimu.
No kdyžtak nás odpoji a půjdeme k našim než to asi splatime, protože s mimčem teda to nezvladnu bez elektriky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
19.7.11 14:34

My platíme zálohu 600 kč měs.a nic nedoplácíme ani nám nic nevracej.Když teda máme přeplatek,tak další měs.zálohu neplatíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
19.7.11 14:36

tak nám tu něco asi mega žere v tom baráku, to není možný a to sme 2 měsíce přes zimu byli odpojeni, já ležela na zač. těhu v nemocnici, pak jsem byla u našich a manžel v zahraniči. :cert: od půlky ledna, celý únor a kousek března byl odpojený celý barák a totok. už se mě ptali jestli na nás neni nekdo napojeny :D no haha, ale to bych pak vraždila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
19.7.11 14:38

Nicolko to je teda fakt rána,to se mi vůbec nezdá!!!!! 8-o to je strašně moooc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
19.7.11 14:47

Ty jo tak to je ale opravdu divný. My máme teda velkej barák 6 místností 2koupelny 2wc je nás pět 2dospělí a 3 dítka máme věčně puštěný bojler , pračka se nezastaví atd… platím 1400kč měs a dopláceli jsme 2732kč. Ale 30tis a to jste ještě 2měs byli mimo domek to je moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
19.7.11 14:59

My taky elektřinou topíme, dvě patra po 100 m2, zálohy máme už přes 5.000 měsíčně.
Od prvního vyúčtování, kdy jsme nečekaně dopláceli přes deset tisíc (taky mě málem odvezli) si každého posledního dne v měsíci opisuju stav elektroměru a sama si to počítám, abych věděla, jak na tom jsme v porovnání se zaplacenýma zálohama. Aspoň vím, na čem jsem.

Ovšem ty jejich ceníky jsou tak strašlivě složitý, že je fakt náročný se tím prokousat, ale většinou se nakonec dopočítám zhruba stejný cifry, jako nám přijde od ČEZu.

Ve srovnání s topením jsou všechny spotřebiče naprosto zanedbatelný, v zimě máme měsíční spotřebu v přepočtu klidně 9 tis Kč, v létě, když se netopí, tak je to sotva 1500 a v tom je pevný poplatek kolem pětistovky.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
19.7.11 15:03

Jem si ted náhodou vzpomněla-můj chlap je elektrikář a dělal na baráku kamarádovi elektriku.A ted mu musel prej snížit sazbu,zavolat na elektrárny a přepojit nějaký 2 dráty,jinak by prej moh platit taky 50 tis.měs.Nemáte náhodou novej barák?Třeba vám elektrikář na elektrárnách zapomněl nahlásit jinou sazbu,menší.To pak hrozně lítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
19.7.11 15:16

Ano, na topení elektřinou máme speciální sazbu, levnější. Myslím že je to D45 - přímotop, ale jistá si nejsem.

Jestli jste topili na normální sazbu tak to musí být znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
19.7.11 15:25

Taky topíme elektřinou (el.kotel), zálohy máme 5 tis. rozměrově máme trošku víc než vy. Dole obývák, kuchyně, dvě chodby, záchod a koupelna. Nahoře pouze ložnice a schodiště (zbytek není opravený a nevytápí se).Je to starý kamený barák, tudíž větší náročnost na teplo než u vás. Ale vychází mi to stejně jako u váš 24tis. na zálohách + 30tis. doplatek. = 54tis.. A přímotopy jsou ještě žravější než el. kotel. Zkusila bych je vyměnit za akumulačky, ty jsou z el. topení nejméně nákladné a pokud máte tak malý barák tak ho vyhřejí. Jak už někdo psal zkontroluj si jaký máte tarif el. kotel a přímotop mají D45d, D Přímotop COMFORT. Tzn. topíme pouze na noční proud, který je levný a běží 20hod. denně. Ještě poradím, zkus se kouknout v jakých hodinách u vás běží noční proud. V těch zbylích neper, nevař, nemyj atd. a zkontroluj jestli vám v těch hodinách vypímá bojler( měl by to být nastavený jistič).
Jinak mě nic nenapadá, taky jsem byla ze začátku hoooodně překvapená, a měli jsme nedoplatek 18 tis., ale po zvýšení záloh je to celkem v klidu. Ten krb je nejlepší řešení a kort když budeš celý den doma s mimčem, máme ho taky a je od něj „lepší teplo“ a dřevo je levnější než uhlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
19.7.11 15:34

nikol pozor na připojovací poplatky, můžu to jít do hodně tisíců, takže nechat se odpojit asi není dobré řešení .. pokud topíte elektřinou myslím, že to celkem sedí, ale pokud jste tam nějakou dobu nebyli tak by to bylo moc :think: … taky záleží na tom, jak dobře zateplený je barák, jestli vůbec a taky jaká okna a tak, pokud to teplo utíká ven, tak se nedoplatíte ..... a taky je možné, že tam někdo jede na vás, to se taky stává, ale to by ti řekl odborník, když to tam prohlídne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
19.7.11 15:55

HOlky díky moc, no krb ten bude 100% a opět pojedeme jen dole, vršek nevytápíme přes zimu. Tak snad už to bude lepší

no nechci se nechat vypnout to je jasné, to připojení ždná sranda, ale jak říkám, 15tis si nemůžeme ted dovolit a když nepřistoupí na aspon 6× splátku tak nic nenaděláme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
5.11.11 20:20

Ahojky,
chtěla bych se zeptat těch co topí v rodinném domě na elektřinu + vodu ohřívá bojler . Kolik platíte měsíční zálohy ? A doplácíte ?
Jak velký máte dům ?

Když budeme bydlet v 5+1 ( jedna místnost není vytápěná) , kolik by jsme měli mít zálohy ? (nechceme mít nedoplatek ).
Jsme 2 dospělí + 1 malé dítě .

• Citovat
  • Upravit
sophinka
5.11.11 21:02
žirafííí píše:
Ahojky,
chtěla bych se zeptat těch co topí v rodinném domě na elektřinu + vodu ohřívá bojler . Kolik platíte měsíční zálohy ? A doplácíte ?
Jak velký máte dům ?Když budeme bydlet v 5+1 ( jedna místnost není vytápěná) , kolik by jsme měli mít zálohy ? (nechceme mít nedoplatek ).
Jsme 2 dospělí + 1 malé dítě .

u nás 10.500 měsíčně,vše na elektriku velikost cca 170 m

• Citovat
  • Upravit
16247
5.11.11 21:11

U nás je to ca 3500,– plocha ca 120m2 vše na elektriku, ale máme tepelné čerpadlo - tudíž nízký tarif. První zimu jsme ho neměli a je to sakra znát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
6.11.11 18:34

tyy jo.. kdo může v dnešní době topit dobrovolně elektřinou… 10 kubíků dřeva stojí 10000 korun, kamna a jedu… topit elektřinou je šílenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat