Zase ta elektřina
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ivana_xxx Nevím. Distribuční sazba není v části B vyúčtování uvedena? A co ve smlouvě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
@Ivana_xxx Nevím. Distribuční sazba není v části B vyúčtování uvedena? A co ve smlouvě?
Právě, že ve smlouvě je D02d a ve faktuře je kolonka prázdná, to VT jsem vyčetla špatně.
Může mi RWE vystavit fakturu bez udání tarifu? je to na reklamaci? Mám u nich ještě jeden odběr na elektřinu na chatu, ale tam ten tarif ve faktuře je uveden
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivana_xxx Může, ale nesmí. Distribuční tarif je povinnou náležitostí vyúčtování.
To VT asi znamená „vysoký tarif“, čili běžná, nezlevněná elektřina (ne „noční proud“).
Já mám taky D02d. Nemám časový spínač, nemám bojler, elektrický kotel, elektrická kamna, nic, co by se automaticky spínalo na noc.
Jestli chceš, tak to reklamuj, ale do kalkulačky dej D02d, jestli to máš ve smlouvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
@Ivana_xxx Může, ale nesmí. Distribuční tarif je povinnou náležitostí vyúčtování.
To VT asi znamená „vysoký tarif“, čili běžná, nezlevněná elektřina (ne „noční proud“).Já mám taky D02d. Nemám časový spínač, nemám bojler, elektrický kotel, elektrická kamna, nic, co by se automaticky spínalo na noc.
Jestli chceš, tak to reklamuj, ale do kalkulačky dej D02d, jestli to máš ve smlouvě.
Chci to reklamovat, protožE mít fakturu bez uvedení tarifu, to je nesmysl. Dále do ní koukám a mám tam zálohu stanovenou od nich. v 10. měs. 0 kč, v 11.měs. jinou částku a v 12. měsíci zase jinou částku, která se pak již opakuje po celý příští rok. proč mi nestanoví zálohy všechny stejně, když to platím trv..příkazem?? Nechápu logiku? A kteréh ty máš toho dběratele prosím, nechce se mi to v diskuzi zpětně hledat. dÍKY.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivana_xxx Já mám od února Europe Easy Energy, předtím jsem měl E.On. Ale každému může v kalkulačce jako nejlevnější vyjít někdo jiný. Mně na Jendově kalkulačce vychází nejlevněji Amper Market (o 300 za rok), ale mám 3 E. 25 Kč měsíčně není zas taková pálka, abych to měnil (předtím jsem použil jinou kalkulačku, která nebyla tak úplná).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zálohy bych neřešil, při vyúčtování je sečtou, porovnají s náklady a doplatíš nebo vrátí. Pokud to není furt, tak bych to neřešil. Neustálé zmatky, vymáhání neoprávněně vysoké zálohy, chybné vyúčtování anebo nevrácení přeplatku by bylo něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
chtela bych Vas poprosit o radu. mame prave dostaveny rodinny domek. je tam el. kotel, bojler na el. a jinak klasicke spoctebice(pracka, trouba, var. deska, tv, pc). mame tarif, ze neplatime mesicni zalohy, ale cena elektriny je vysoka
![]()
chteli by jsme si dat el. tarif, kde budeme platit mesicni zalohu, ale eletrina bude levnejsi a i nocni proud. koho mame kontatktovat nebo jak jste tarif menili vy??? diky za rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
@Ivana_xxx Já mám od února Europe Easy Energy, předtím jsem měl E.On. Ale každému může v kalkulačce jako nejlevnější vyjít někdo jiný. Mně na Jendově kalkulačce vychází nejlevněji Amper Market (o 300 za rok), ale mám 3 E. 25 Kč měsíčně není zas taková pálka, abych to měnil (předtím jsem použil jinou kalkulačku, která nebyla tak úplná).
A odpovídá ta kalkulačka skutečnosti - viz faktura? jendova kalkulačka - to byl ten 1.odkaz??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivana_xxx Ano, skutečnosti podle aktuálních ceníků. Ale zkontrolujte si to podle ceníku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, mně se zamlouvá Amper market, vychází nejlíp. U RWE mě štvou ty další položky ve fakturaci, těch nysmyslů, co tam mají navíc mi dá pomalu tolik, co má spotřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivana_xxx Další položky ve fakturaci - kromě dodávky - ale budete mít u všech dodavatelů, a u všech ve stejné výši. Cenově se dodavatelé liší jen v ceně za dodávku - a v té zřejmě Amper Market vychází nejlevněji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BMRL kontaktujte svého dodavatele elektřiny, sám vám podle spotřebičů navrhne vhodný tarif…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
@BMRL kontaktujte svého dodavatele elektřiny, sám vám podle spotřebičů navrhne vhodný tarif…
Kontaktovala jsem a už 2 dny čekám na odpověď a nic…:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
@Ivana_xxx Další položky ve fakturaci - kromě dodávky - ale budete mít u všech dodavatelů, a u všech ve stejné výši. Cenově se dodavatelé liší jen v ceně za dodávku - a v té zřejmě Amper Market vychází nejlevněji.
Tak jo, četla jsem i u Jendy diskuzi a není na ně kritika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivana_xxx raději bych volala, je to rychlejší, já pracovala u Eonu na emailovém oddělení a někdy je toho prostě moc, takže odpověď nepřijde hned…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit