Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Jo jo, každému vyhovuje něco jiného…já jsem moc spokojená s Ellevilem…a ty jejich vzory… ![]()
Jazune píše:
Jo jo, každému vyhovuje něco jiného…já jsem moc spokojená s Ellevilem…a ty jejich vzory…
tak ten jsem jeste nevyzkousela,ael nadherne jsou
ty vzory a barvy ![]()
Jazune píše:
Jo jo, každému vyhovuje něco jiného…já jsem moc spokojená s Ellevilem…a ty jejich vzory…
Právě, mě zaujal hned jejich vzhled… a známá je s ním na 1000% spokojená…
ovšem tento je taky moc krásný (vhledem) http://www.satky-nositka.cz/…y-Lirio-4-6m ![]()
tak opět zakládám diskuzi
ale vždy jste mi tady tak hezky poradili ohledně šátku i vázání, že musím prostě znovu ![]()
mám MOBYHO elastický šátek. syn se nosí rá, ale už má 4200g a já mám pocit že se mi ten šátek povoluje
nebo jak to napsat několikrát ho po cestě utahuju a dotahuju a přistihla jsem se že mimčo přidržuju protože se mi zdá že se prověšuje ![]()
chtěla bych teda pořídit nějaký pevný šátek. ty značky které jsou dobré jste mi už vypsali v mé minulé diskuzi, ale jak mám teda vybrat ten správný? já nevím jaký chci nerozumím tomu a ty značky mi nic neříkají.
Mobyho mi více méně vybrala tady nějaká mamča že pro mě bude prostě vhdný
byl pro mě vhodný velice teď dva týdny jsem nosila syna denně.
další věc která mě trápí, tak že syn v šátku preferuje jen jednu stranu když mu hlavinu natočím na druhou stranu tak to se mu nelíbí ani omylem
podle toho soudím že nebude dobré ho v tom nosit moc často aby neměl problémy s páteří
. bude mu měsíc jaký jiný úvaz a kdy by byl vhodný? vážu vertikál.
a ještě další dotaz jak dlouho Vám v tom děti vydrží? já vždy počítám tak max hodinu protože pak už se budí a nebo protahuje a je nějaký nevrlý příjde mi jako by chtěl změnit polohu
.. doma když ho odbalím je otlačený na tý půlce obličeje na které si leží a já jsem spocená jak prase
je možný že by mu bylo horko? chodí jen v overalu a já mám jen tílko a bundu.
dík za rady holky a prosím potřebuju pomoct vybrat nějaký ten pevný šátek ale pište spíše konkrétněji mě to vážně nic moc neříká.
a ještě mě napadlo kdy můžou děti do Erga? t máme pro staršího syna (ten už se ale nosí v krosně když jsou s manželem na výlet takže Ergo je volné pro prcka ale kdy do něj může jít?
Mně každý radil jinou značku šátku (každý tu, kterou měl doma:o)) a já nakonec koupila didymos, protože jsem stejnou značku měla půjčenou na týden na zkoušku a protože se mi v obchodě hodně líbila barva toho konkrétního šátku. Nosí se mi dobře:o))
Doma dítě vážu do šátku cca na 15 minut, do tý doby usne a já ho odložím. Zpocení jsme oba, ale nemám mu už co svlíkat a doma máme tak 22 stupňů.
Kromě vertikálu můžeš vázat i kolíbku, měsíčnímu dítěti by se mohla líbit…
Na kurzu v bráně k dětem nám instruktorka říkala, že do těch ergo nosítek tak nejdřív ve 4 měsících..
Preferování jedné strany nevadí, pokud ji nepreferuje i jinde, při ležení, pasení koníků. Druhorozený byl do zatáčky a sám se nějak srovnal.
Na vertikál bych vázala u pevného šátku kříž s kapsou vevnitř.
Prvorozený vydržel od kojení ke kojení, takže tak 1,5-2h, druhorozený vydržel maximálně hodinu a pak ječel, ale on byl hodně uvědomělé miminko, co se vyměšování týká, tak zkrátka nechtěl čurat na maminku
A taky se tak často kojil. Do šátku mohl jen čerstvě nakojený a přebalený.Postupně se intervaly prodloužili.
Do Erga bych dala tak od 5-6m, dřív jen pokud by neprotestoval, druhorozený šel do manduky v těch 6m a stejně ji moc nemusí a radši je v šátku.
Můj syn to dělal taky,že koukal jen na jednu stranu.Když usnul tak jsem mu tu hlavu otočila.Někdy si ji vrátil zpátky někdy ne.Ale jak začal víc koukat tak hlavou točí v šátku na všechny stany jen aby něco věděl.Já mám šátek Vantai,je pevný a lehoučký.Výber si takový,aby měl tenčí látku a přitom pevný.Bude to dobré na léto.
Na tu hlavičku je ještě malinký, jak píše Gladys, pokud tu stranu nepreferuje i jinak, tak i stačí, že mu jí po usnutí otočíš.
Já jsem syna nosila i 4 hodiny, když byl malý, celou dobu spal, jinak totiž vydržel spát max. 30 minut.
Dneska ho nosím, jak potřebuju (venku), většinou tak hodinu, hodinu a půl než někam dojdeme.
A ty značky, zkus si je v nějakém obchodě ošahat, jestli máš tu možnost, a jinak se podívej, který se ti líbí a podle toho vyber.
Já jsem měla první Hoppediz, teď mám Didymos, Babylonii, měla jsem Girasol.
Třeba na nosenideti.cz mají výběr, nebo na isatky.cz, ditevsatku, nesesevsatku…
Ještě k těm značkám, ono když koupíš ověřenou značku, tak je skoro fuk, co koupíš. Samozřejmě jsou některé šátky tenčí, některé tlustší, u toho vatanai bych si dala pozor, mám doma koiru a je taková napůl cesty mezi pružným a pevným šátkem, ale jsou i jiné vatoše, co jsou vhodné i pro těžší děti.
Kup si šátek takový, aby se ti líbil, já třeba moc nemusím pruhy, což znamená, že spousta šátků by byla sice vhodných, ale mému oku nelahodí ![]()
Klidně vybírej z druhé ruky, šátek zraje jako víno, z krabice ho vytáhneš většinou tuhý a je potřeba, aby se trochu zanosil, pak se s ním líp váže.
holky ještě jak je to teda s délkou jakou vybrat? Mobyho mám 5m ![]()
nosím oblečení 36 a výšku mám cca 165cm
Jojo, 4,2m, na běžné úvazy na břicho v pohodě. Já mám 36-38, 170cm, tahle délka mi bohatě stačila, pak tu mám jeden 4,6m a to už je zbytečně dlouhé