Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený
Kašli na ní, nebo se můžeš zmínit, že jakmile člověk k stáru je jenom trošku nemohoucí, měl by dobrovolně odejít do lesa zemřít, aby nezatěžoval společnost. Však jí ty řeči přestanou ![]()
Jak to tak čtu, tak by pro tebe a asi i pro to malé bylo nejlepší kdybys s tchýní zpřetrhala veškeré kontakty, alespoň já bych to tak udělala, lepší než se nervovat, co zase ta baba jaga hnusnýho vypustí z pusy! Nenechala bych si takhle psychicky ubližovat!:pocitac:
Ahoj, píšeš, že tvůj přítel má maminku, takže vlastně ještě to tchýně není. Zeptám se. Co na to přítel? Na ty řeči ohledně umírání. Za sebe ti můžu říct jen jediný, ta ženská by pro mě přestala existovat, takhle mluvit o mém nenarozeném dítěti.
jak vůbec tohle někdo může vypustit z huby že by bylo lepší aby si o malé přišla
..to mi těd nedávno řikala mamka (když jsem byla na houbách) tak musela jít z vážných důvodů na potrat, byla ztoho šíleně zdrcená a když přišla domů tak tchýně na ní : jsem ti koupila sukni tak je dobře že si potratila aspon ji budeš moc nosit ![]()
držim ti palečky at miminko v pořádku donosíš a od tchýně daleko ..
Příspěvek upraven 17.11.10 v 21:30
hele, tchyne jsou a budou, bohuzel
nam do jmena keca manzelova babicka, porad blemca, ze si jmena nepamatuje a ze jsme meli vybrat ceske atd. no ja muzu za to, ze je baba skleroticka? a sama dala opravdu krasna jmena dceri dala Ivo …
Co přítel?Ten se tě nezastane?5ekla jsi jí na to něco?Pokud tě neživí tak jí bezokolku mužeš ignorovat nebo poslat do prdele a za to co řekla by si to zasloužila
Když jsem byla prvně těhotná,tak jsem krvácela.Ne moc,ale dlouho,asi 6 týdnů v kuse.To jsem ležele v nemocnici.Do toho jsem odstala streptokoka,píchali mě injekčně penicilin.Maminka za mnou přišla do nemocnice a říkala mě,abych se zeptala lékaře,zda by nebylo lepší těhotenství dál neudržovat.Že má strach,aby dítě bylo v pořádku.Nebo i přerušení těhotenství.Že jsem mladá,otěhotněla jsem dobře a jistota je jistota.Měla jsem jí to hrozně moc dlouho za zlé,nosila jsem to v sobě jako křivdu.Syn je nakonec nedonošený,měl hrozně moc komplikací,ten první rok katastrofa,probrečela jsem toho hodně,už jsem pomalu ani nevěřila,že bude „normální“.Vše jsme zvládli,syn je premiantem třídy.
Známá má první dceru bez komplikací,jak v těhotenství,tak při porodu-a už odmala byla taková jiná.Pozdě chodila,špatně mluvila,byla dosti opožděná.Malinkou hlavu,pisklavý hlásek.Měla odklad ve škole a potom řekli,že na běžnou školu to není,jen na zvláštní.Její manžel to hrozně špatně nesl-někteří chlapi se s tím nedokáží vyrovnat-ale nemluvil o tom.Nedokázal o tom mluvit.Ale tak nějak jí vypiplali,bylo to hrozně moc hodin práce,školu zvládla normální,nakonec i maturitu.Ale když čekali druhé dítko,ona krvácela,měla hematom,dva měsíce v nemocnici,tak jí manžel říkal-kdyby to nemělo být dobrý,nebo pokud není jistota že to bude dobrý,tak jdi radši na interupci.Měl šílenou hrůzu z toho,že by se to mohlo opakovat.
Dnes s odstupem času vím,že ti co to vyřkli to mysleli dobře.Ža strach z nemocného mimča je větší,než by okolí od nich čekalo.Zní to krutě,ale neodsuzujme je.
Čau jestli teda tohle vypustila z huby tak bych jí to dala pěkně sežrat. Prcka bych jí neukázala dokud by se takhle chovala. Já svoji tchýni taky musela usměrnit . Trvalo mi to 6 měsíců a nakonec ji došlo že se mnou nic nesvede tak si na mě nedovolí. Je ale fakt že manžel je při mě. To je asi podstatné. Já byla ve 3 měsíci na operaci žlučníku a malej je zdravej jak buk. Vůbec jí neposlouchej jsou to blbý kecy. Vy to zvládnete . Nejsi jediná kdo má komplikace. Podle tvojí tchýně by se nenarodila polovina dětí. Bud v pohodě a těš se na prcka. Hodně štěstí a at máš rychlej porod ![]()
Ona právě taky přišla ze zdr.důvodů dvakrát o mimčo(okolo 6.měsíce) tak i proto to nechápu.Přítel na to neříká nic.Dokonce se podřekl,že si o mě povídají za zády
a vše co mupovim,řekne jí tak jsem si říkala,že nikomu nic říkat už nebudu a když se mě zeptá co malé tak řeknu akorád dobrý…No dneska tu bylo zase pěkně dusno,protože můj přítel má exe na plat(trochu i mojí vinnou) a dneska mi chtěl vzít celou mateřskou na nájem.Řekla jsem mu že mu na to samozdřejmě ráda přidám,ale nedám mu 3800 aby mi nezbylo ani 90kč kdyby se něco dělo ![]()
S těma prachama je to fakt těžký . Ale co hlavně aby bylo mimčo v pohodě to ostatní nějak dopadne. Přeju ti hodně štěstí
vůbec se s tchýní nebav. Já jsem se svou také ukončila vztahy a je nám tak dobře.Prostě ona neexistuje a je klid
Tchýně si nevidí do pusy,to co řekla,tak normální člověk,který má v sobě aspon trochu citu přece neřekne!
Já nevím,ale jestli by nebylo lepší se s ní nestýkat,tohle by u mě byla asi konečná úplná z tchýní.Už když se takhle staví k nenarozenému miminku,tak jak se pak bude stavět,až se narodí????
Je to hnus,když tohle dokáže člověk říct a ještě k tomu žena,která by měla aspon mít nějaký mateřský cit.A přítel by se tě měl zastat,aby si měla oporu aspon v někom…ale když si o tobě povídají…
to je divné,určitě bych šla za někým komu můžu všechno svěřit a popovídat si o tom a budu vědět,že mě pochopí,ale tohle by mě trápilo daleko víc,než tchýně(s tou dítě nečekáš),že přítel stojí uprostřed vás a ani na jedné straně…
tchýně je doktorka nebo co?Kdyby se dělo něco,o čem by měli dr pochybnosti,řekli by to.Věda je dnes daleko,na tchýni hod bobek a hlavně se nenervuj at je mimi zdravé.
Tak to mi přijde vyloženě sprostý. Důrazně bych ji upozornila, že si nepřeju, aby mě stresovala, jinak bych se s ní přestala stýkat. Ale čekala bych, že se za mě partner postaví, už v zájmu miminka. Jeho postoj se mi nezdá v pořádku.
Ahojky holky,
.Můj přítel má maminku.Ona je super někdy se sní dobře povídá,ale to co dělá poslední dobou mě více jak vytáčí.Od začátku těhu mám pořád nějaké komplikace.Prve krvácení kvůli hematomu,záněty které se mi po týdnu vrátí a teď zase necítim pohyby i když bych podle dr už měla
.Když jsem ležela ve špitále,tak mi volala jeho mamka,jak mi je a pak mi řekla,že by bylo lepší kdybych o malé přišla,že něco něni ok když se toho chce tělo zbavit
.A teď mi zase říká,že by bylo lepší,kdyby malá zemřela
.Tak se jeho rodině strašně nelíbí jméno které jsem dítěti vybrala.Ale sakra je to MOJE dítě a já rozhoduju jak se bude jmenovat.I kdybych to malé pojmenovala škaredá obludka tak je to jen moje věc!
No každopádně jsem pěkně vytočená.Pokud to malé nechce tak aď to řekne na rovinu,já jí to malé vnucovat nebudu.Taky jsem přemýšlela,že malé bude mít kolonku otce prázdné,ale to je zase jiná

omlouvám se že píši jako anonimka,ale kdyby se tohle přečetl někdo o kom se bude psát,nerada bych poslouchala ještě nějaké řeči