Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky.
Zajímal by mě váš názor.
Můj malý synáček bude mít zítra 8 měsíců. Od zaměstnavatele jsem dostala nabídku, na týden jít do práce, na 4 hodiny denně za celkem slušné peníze, které se při mateřské hodí, co si budem povídat.
Ale teď řeším dilema. Malý je zvyklý na mě a na tatínka taky, protože pracuje doma, takže jsme s malým v kontaktu oba od mimina, ale máma je máma.
Takže tatínek by ho hlídal.
Přijaly byste nabídku? Nebo radši zůstat doma s malým?
Ber to, děvče. Nejenom kvůli penězům, ale taky proto, aby z Tvého prcka nebyl závislák na mámě. Ty příjdeš na jiné myšlenky, vyděláš nějakou tu korunku, odpočineš si,.....Kdybys to nevzala, mohla bys za chvilku litovat, že se vlastně od dítěte nijak neurveš a že Ti to začne lézt na nervy. Věř mi, já jsem se takhle od malé nehla 2 roky a po čase mi z toho začalo mírně šibat…
.
asi bych taky sla, blbe je, ze to vyslo zrovna na ten osmy mesic, kdy probiha separacni krize, vetsinou, ale zkus od nej na tech par hodin odejit a nechat ho s tatinkem, ale bud pobliz, kdyby neco, proste vyzkousej, jak bude reagovat, kdyz odejdes, pokud nebudou extra velke problemy, do prace urco bez..nejen kvuli penezum, ale jednak zapojis tatinka, jednak si nevaychovas zavislacka a hlavne si odpocines a budes pak plna energie pro prcka ![]()
Ahoj,
taky bch do toho šla. Třeba za nějakou dobu ti zase mužou nabídnout krátkou výpomoc. Aspon příjdeš na jiné myšlenky, ne jen „plínkové“ ![]()
Myslím si, že když se třeba zajdeš „projít“ po obchodech, tak zjistíš jestli to maly zvádá bez tebe a mj. každá korunka dobrá! ![]()
Kač
Hned běž do práce, vždyť je to jenom pár dní! Kdyby sis musela najímat chůvu nebo zvát na hlídání někoho, koho prcek dobře nezná, bylo by to něco jiného, ale když bude hlídat tatínek, nevidím problém. V Zuzčiných cca 9 měsících jsem si (hrozná matka
) klidně odjela na celý den a byla s tátou úplně v pohodě (jsem stran tatínka v podobné situaci jako ty, manžel asi polovinu týdne pracuje z domova, takže na něj malá byla zvyklá).
Ahoj.Neváhala bych ani minutu!!!!Je to jen týden.Věř,že to bude relax.Mám podobnou zkušenost.
Já bych šla hned, ale nemám přes den hlídání, tak jezdím s malým aspoň do práce na návštěvy, jinak já mohu pracovat i z domu kdyby bylo třeba, ale není, je holt krize a zakázek málo ![]()
sla bych hned, 4 hodiny nejsou tak moc a maly bude mit uzasny vztah s tatinkem a verim, ze i tatinek za par let bude na tyto chvile rad vzpominat.