Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nejsem sportovec, ale záškuby mám solidní při uvolnění svalů (nejde o nějaké cukání), někdy docela slušně „nadskakuji“.
Měla jsem jednou přítele (kulturistu) v noci sebou tak škubal, že jsem raději ležela na druhé straně postele. Jinak já taky ráda sportuji a tohle mívám…
Mátel vyloučená všechny možné neurologické problémy?
A pokud je to tedy takové to benigní, neznámého původu:
Suplementujete hořčík? Provádíte aktivně a pravidelně nějaká relaxační cvičení? Co nějaká dechová cvičení? Jak to máte s fyzioterapií? A obecně s prostorem pro regeneraci po námaze - ať už fyzické či duševní?
a predeslym anonymnim se projevuji potize jak? taky cukaji koncetiny? ne jen svaly,ale pohne se ruka v zapesti,noha,hlava dostrany…?
zajima me,jak vypada to nadskakovani svalu? a jen pri uvolneni svalu? pri cinnosti se vam to nedeje? zakladatelka
Jsem anonymní č.2.
Není to nějaké cuknutí svalů, ale prostě sebou škubnu. Když jich mám několik po sobě na určitém místě, tak se třeba i v leže prohnu do luku. Zejména při uvolnění svalů nebo když už je moc zle, tak i v pohybu.
@Ou ač jsem pod dohledem a nemám typické příznaky pro nic, ale od každého trochu (nálezy vč laboratoře a zobrazovací) tak se to neřeší, ale po několika letech už se to projevuje na snížené fyzičce. Trochu to nyní řeším s obvodním, ale bude to spíše o čekání několik měsíců na výsledky krve.
Ahoj. mam dlouhodobe fascikulace (cukani mistecek/svalu po tele). posledni cca rok me trapi cukani „velke“-cele prsty, pohne se ruka v zapesti, cele prsty, rameno, pohne se i hlava…byla jsem na neurol a pry to maji byvali sportovci. ja jsem byvala sportovkyne, ale…mam strach… nemate nekdo neco podobneho?₩