Zásnubní prsten - kde koupit?

7
28.8.15 12:45

Zásnubní prsten - kde koupit?

Zdravím Vás dámy :kytka:

Chtěl bych poradit ohledně zásnubního prstýnku pro (zatím) přítelkyni.
Chci ji požádat o ruku, ale ona zatím nic netuší. Byl už jsem u svolení u tchyně a tchána (na tajňačku)a svolení jsem dostal.
Teď potřebuji vybrat zásnubní prstýnek ať je to se vším všudy.
Jsem z Plzně, tak bych preferoval Plzeň a okolí.
Cena se říká kolem třech platů, ale kupujeme pozemek, čekáme mimčo, takže to nebude ani za dva platy, nejsem škrt, ale peníze budou potřeba jinde.
Cenu bych si představoval kolem 30.000,– chtěl bych bílé zlato a briliant (diamant).
máte některá zkušenosti s konkrétním zlatníkem?

Mockrát děkuji za rady a přeji příjemný zbytek dne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15421
28.8.15 12:53

Zásnubní prstýnek jedině Tiffany :lol:.
Jinak Klenoty aurum jsou jistota a určitě jsou i v Plzni. Jinak v Praze bych poradila ještě pár klenotnictví, na míru ti vymyslí třeba Kadnik , dle tvých představ a afin. možností. ale v Plzni fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
28.8.15 12:55

Zásnubní prstýnek v hodnotě tří platů?? 8o… Jdu se rozvést :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
28.8.15 12:55

Cenu kolem třech platů jsem v životě neslyšela, myslím, že zasnoubených by moc nebylo:-) Já dostala zásnubní prstýnek v ceně tří hodin, muž mi ho vyrobil ze dřeva a je to jeden z nejhezčích šperků, které mám. Briliantem bych nepohrdla, ale on na to není. Viděla jsem nádherné šperky ve starožitnictví, pokud chceš něco cenějšího a nevšedního. Konkrétní místo neporadím, jsem z jiného konce republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
28.8.15 12:56
@Kikuška90 píše:
Zásnubní prstýnek v hodnotě tří platů?? 8o… Jdu se rozvést :mrgreen: :mrgreen:

To by musela asi každá druhá. Ale je fakt, že se to říká a musím ocenit, že o tom zakladatel alespoň slyšel :lol:. Moc takových není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
28.8.15 12:58

Zadala jsem do prohlížeče zlatnictví Plneň a první mi vyjelo Zlatnictví Valentina a odkaz na http://www.gold-jewels.cz/ tak se koukni jestli se ti něco líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
28.8.15 12:59
@ivašot. píše:
To by musela asi každá druhá. Ale je fakt, že se to říká a musím ocenit, že o tom zakladatel alespoň slyšel :lol:. Moc takových není.

To je fakt :mrgreen:… Dělám si srandu, já bych ani prstýnek za 30 tisíc nechtěla :nevim: Znám mnohem lepší využití peněz. :pankac:
Ale zakladateli přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
28.8.15 12:59

Myslím, že za tu částku seženeš bez problémů. Brácha teďka kupoval bílé zlato, tři brilianty a cena přes dvacet tisíc. Bohužel v Praze, takže konkrétně neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
28.8.15 13:01

Ty tři platy se říkají v anglosaském prostředí, myslím, že u nás to netřeba brát tak vážně.
Jinak nádherné prsteny a špičkový servis mají v Alo Diamonds, ale nejsou v Plzni.
Starožitnictví je dobrý tip, sama jsem kdysi pravidelně očumovala jednu výlohu, právě kvůli nádhernému prstenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
28.8.15 13:03

@tweek Plzen neznam, ale ze zkusenosti vim, ze je lepsi kupovat primo u konkretniho zlatnika, popr. nechat udelat na zakazku, nez kupovat ve „znackovem“ zlatnictvi (viz. Klenoty Aurum apod.). Manzel, kdyz mi kdysi kupoval zasnubni prsten, tak ho koupil v podobnem zlatnictvi a pak se na toto tema bavil primo se zlatnikem a ten mu rekl, ze za stejnou cenu by mu vyrobil prstynek s mnohem vetsim briliantem, ze se ke znacce vzdycky prirazi dost penez zbytecne navrch. Asi jako u vseho, ale kontretne tady to nema vliv na kvalitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
28.8.15 13:06

Říká se zastubni za 3 a snubní 5 aby v případě rozvodu byla žena aspoň trochu zajištěna :mrgreen:
Kup co se ti líbí, na pověry nedej. Ona to ženská po svatbě stejně většinou dá do krabičky a nosí jen snubak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
28.8.15 13:10

Tři platy? 8o to slyším poprvé. Na druhou stranu bych tak drahý prstýnek nechtěla, bála bych se o něj. Být tebou, zvážím prstýnek max. do 10tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.8.15 13:12

Hm, tak bych si udělal výlet do Prahy, řeknu že tam jedu pracovně a je to neprůstřelné :D
Ty dva zmíněné obchody se mi moc nezamlouvají, přijde mi to jako málo muziky za hodně peněz. :?
Ano chtěl bych raději přímo zlatníka než zlatnictví, ale zase nechci jezdit dva dny po Praze a porovnávat jednotlivé zlatníky.
Tak prosím jestli někdo má nějaké recenze na konkrétního zlatníka?

Co se týče těch starožit. tak proti bych nebyl, jen nemám čas to obíhat, myslím že by to bylo dost časově náročné.

Příspěvek upraven 28.08.15 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
28.8.15 13:12
@Zireael píše:
Ty tři platy se říkají v anglosaském prostředí, myslím, že u nás to netřeba brát tak vážně.
Jinak nádherné prsteny a špičkový servis mají v Alo Diamonds, ale nejsou v Plzni.
Starožitnictví je dobrý tip, sama jsem kdysi pravidelně očumovala jednu výlohu, právě kvůli nádhernému prstenu.

S Alo Diamonds taky souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
28.8.15 13:14
@heart píše:
@tweek Plzen neznam, ale ze zkusenosti vim, ze je lepsi kupovat primo u konkretniho zlatnika, popr. nechat udelat na zakazku, nez kupovat ve „znackovem“ zlatnictvi (viz. Klenoty Aurum apod.). Manzel, kdyz mi kdysi kupoval zasnubni prsten, tak ho koupil v podobnem zlatnictvi a pak se na toto tema bavil primo se zlatnikem a ten mu rekl, ze za stejnou cenu by mu vyrobil prstynek s mnohem vetsim briliantem, ze se ke znacce vzdycky prirazi dost penez zbytecne navrch. Asi jako u vseho, ale kontretne tady to nema vliv na kvalitu…

V případě zlatníka bych ale dost sháněla reference. Hlavně kvůli jistotě, že kámen bude pravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný