Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pěkné ráno všem, jdu založit takovou diskuzi na odlehčení a třeba i pobavení. Jdu se zeptat místních žen jak to mají se zásobou kosmetiky, zda jsem tu jediný šílenec nebo je nás víc.
Já začnu, mám všechnu kosmetiku do zásoby navíc, mamka mi říká že jsem v tomto strašné magor a mám to přehnané, mám do zásoby třeba další dva kusy makeupu, řasenek, tužek, dva další šampony, kondicionéry, sprcháče…dekorativku mám a používám stále stejnou, vše ostatní měním a střídám, nemohla bych usnout s představou, že mám rozdělaný šampon a v záloze nemám další ve skříni. Zkrátka mám ráda, když něco dojde, šáhnu vytáhnu a jedu dál. Jak to máte vy ženy? Kolik máte doma zásob třeba sprcháčů, šamponů, masek, krémů, olejů a jiných věcí který víte že určitě použijete/používáte třeba denně nebo každý druhý den? Kdyby byla větší zábava, klidně se můžete třeba svěřit kolik máte doma rozdělaných parfémů/vonavek které používáte? Těch mi teda stojí v koupelně mnoho, na těch jsem závislá, ale ty nemám do zásoby.
![]()
Ty jo já zásoby moc nedělám, ale když mi něco dochází, tak se těším, až půjdu vybírat nové
sprchačů mám dost, šamponu taky, ale třeba krémy mám jen ty, co používám. Dekorativky mám hodně, ale každý kus jiný, ne do zásoby, takže se mi vlastně nemůže stát, že něco nemám. Obecně mě syslení moc nebere, co když bude nějaká novinka, to bych ji pak měla až kolikátou v řadě
akorát masek mám doma pár, když si chci večer dát, tak abych pro ni nemusela běžet.
@terien píše:
Ty jo já zásoby moc nedělám, ale když mi něco dochází, tak se těším, až půjdu vybírat novésprchačů mám dost, šamponu taky, ale třeba krémy mám jen ty, co používám. Dekorativky mám hodně, ale každý kus jiný, ne do zásoby, takže se mi vlastně nemůže stát, že něco nemám. Obecně mě syslení moc nebere, co když bude nějaká novinka, to bych ji pak měla až kolikátou v řadě
akorát masek mám doma pár, když si chci večer dát, tak abych pro ni nemusela běžet.
Chápu, já právě novinky vubec nejedu, jedu si svoje furt to stejný u té dekorativky, a tu kupuji furt dokola i do zásoby, ale ráda se mrknu v drogerii na novinky nebo tak ![]()
Nic z toho v podstate nepouzivam. Takze mame vice sprchacu Weleda a jeden sampon a tim koncime
Deodorant kazdy jeden, v pripade potreby dokoupime.
Schválně jsem se šla podívat, tak kecám. Denní krém jeden, ale noční i oční po dvou a pak jeden, co používám v létě, takovy univerzální. A sérum. A hojivé sérum na pupínky. Antiperspiranty rozdelané 4 a parfémy jsem hodně stáhla, teď mám 3. A až ten jeden dojde, tak už si ho nekoupím a nechám si jen ty dva. Ale používám to najednou, takže to taky není do zásoby.
@onajeblond To máš super, když bude nouze, budeš pořád krásná
.
Osobně věkem spíše tíhnu k minimalismu, když tedy k němu mám stále daleko
, ale opravdu čím dál víc zjišťuji, že obzvláště v moderním světě je spoustu věcích zbytných. Kdybych nyní dělal rekonstrukci bydlení, tak bych ji pojal úplně jinak a třeba vytvářet prostor pro,,sledování televize" bych považoval za zbytečné.
Trochu jinak vnímám nějakou rozumnou zásobu potravin, když jsou to takové, které jak ty píšeš u kosmetiky - když něco dojde, šáhnu pro další. Když u toho se spíš projevuje,,opatrovnictví rodiny." Kdybych byl sám, dost možná bych patřil k těm, kteří si ráno koupí v malém krámku to, co potřebují na ten jeden den…
Ale k tvému přístupu - důležité je jediné, aby ti vyhovovalo přesně to, jak to děláš. Není jeden správný přístup a nerozumím lidem, kteří říkají, že ano.
Zásoby kosmetiky neřeším. Pro nás je nejdůležitější jídlo, WC papír, mýdlo a prášek na praní.
Behem cteni me prepadala deprese, co vsechno nepouzivam, ale ten konec: mam deset parfemu, pouzivam a miluju vsechny, ty levnejsi smi i dcery. Mam tu nemoc, jak koupis obvykle akcni zbozi jen v akci, ale na materske jsem na vyssim levelu: vylistovane zbozi se slevou 60% a vys, takze tablety do mycky mam na rok, toilet papir na mesic. Sampon, sprchac, deodorant na par mesicu. Rasenka i makeup mi vydrzi pet let, tam zasoby netreba.
Nemám skoro žádné zásoby, jen sprcháče ještě z vánoc, mám malou spotřebu. Taky mám dva denní krémy, kupuju si sady a ten denní mi vždy dá tak na tři noční. Teda občas si koupím sadu, pak jen noční, ale prostě stejně mi ty denní pořád přebývají. Jinak vše ostatní jedu dokud mi to nedojde, a pak se ještě snažím vydolovat něco z prázdného obalu, protože to zapomenu dokoupit.
Do zásoby kupuji šampony v akci a masky na vlasy, barvu na vlasy mám taky doma navíc. Krémy jak kdy, teď mi denní dochází a do drogerie se nechystám, tak si asi dám něco z dárkových sad z Vánoc a vypaplam to… Jinak do práce používám ccc krém, teď doma teda vůbec, parfém mám jeden, deodoranty rozdělené tak 4 a dokupuju v akcích. Tak nejvíc asi řeším ty vlasy, tam používám konkrétní značku už řadu let, zbytek dle aktuální nabidky/chuti/výběru.
Mám zásobu jen sprcháčů.. jo vlastně mám dvě řasenky, jednu mi přinesl Ježíšek, ale ta stará ještě maluje, tak jsem ji ještě neotevřela..
Já mám zásoby jenom sprcháčů, šamponů a tělových mlék, abych nemusela běžet hned do obchodu, když dojde. Dekorativní kosmetiku do zásoby nekupuju. Parfémy střídám tři, jeden používám do práce, ten nosím v kabelce a doma mám další dva, které podle nálady používám.
Jak jsem viděla název diskuze, myslela jsem, že se chceš bavit o zásobách jídla, co lidé nakoupili kvůli pandemii ![]()
Zásobu mám až od doby, co žiju v zahraničí a většinu kosmetiky si vozím z ČR. Ale postupně zásoby ubývají a asi se dostanu na nulu, protože je nebudu moct doplnit ![]()
A parfémů/voňavek mám 5, které používám a různě je střídám.
Žádné zásoby tohoto typu nedělám. Nemám ráda staré věci. Jak dlouho Ti vydrží make-up, že máš dva v zásobě? A řasenka? To Ti ty dvě další v zásobě mezitím vyschnou ne? Krémy nepoužívám, používám oleje, a jeden mi vydrží rok. Kdybych si koupila dva do zásoby, hnijou mi doma tři roky. ![]()
Parfémy mám dva, deodoranty taky, sprcháč do zásoby jeden a krémy dva načaté, šampon a kondicioner načatý - takže zásoby žádné
Šminky nepoužívám, takže sleduji jen řasenku a pudr. Z drogerie sleduji jen tablety do myčky a toaletní papír.