zástava dechu

1
29.6.06 23:18

zástava dechu

Vážení, moje 2,5 letá neteř se dnes bouchla do oka a chtěla začít plakat, jenže se okamžitě skácela a byla bez dechu. Se sestrou jsme ji chytly, otočily nohama nahoru a bušily do zad. Byla cca 20 vteřin bez dechu a pak konečně začala plakat. Nevíte jestli to není nějaká nemoc, nebo jestli s tím máme jet k doktorovi? Už se jí to stalo zhruba před rokem, ale netrvalo to takhle dlouho.
Dík za radu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
473
29.6.06 23:23

já bych šla k doktorce a zeptala bych se přímo jí. Měla bych asi dost strach a doktor to jistě pochopí…i když to třeba nic nebude. Raději bych se poradila, at vím i co mám správně dělat, kdyby se to stalo znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
30.6.06 00:05

Ahoj. Moje dcerka 1,5 tohle dělá běžně,dokonce u toho třeba i zmodrá a mě pak nezbývá nic jiného než jí strčit pod studenou vodu.
Doktorka byla jednoho tohodle záchvatu svědkem (při injekci)a taky jí postříkala studenou vodou a říkala že je to projev vzteku.
Poprvé jsem z toho byla taky dost vyděšená,ale zabralo nám to s tou vodou a teď už to Natálka nedělá skoro vůbec.
 Jiřka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
30.6.06 06:32

Ahojky,
pravděpodobně to bude Apnoická pauza. Myslím, že se tady o tom už psalo. Dítě se buď lekne nebo vztekne a nenadechne se. Ale není to nebezpečné, jen to hrozně vypadá. Některé děti to dělají velmi často a časem to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
30.6.06 08:06

tal jestli se bouchla do oka a pak se zkacela,tak asi nejspis omdlela,ne?to bych k ty doktorce sla okamzite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
30.6.06 08:26

Blanice,
našla jsem kopii z knížky o apnoických pauzách. Mohu ti to poslat emailem, kdybys měla zájem.
Také prý pomáhá, když se dítěti foukne silně do obličeje. Každopádně se nic nezkazí návštěvou lékaře, nejspíš je pošle na neurologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
30.6.06 08:35

Neměj strach. Já vím, že to vypadá děsně a hrůzně. Když mi to Ondra udělal poprvé myslela jsem, že se zblázním a třepala jsem se ještě půl hoďky po tom, co se to stalo. :(
Taky mi to dělá po pádu, nebo když se bouchne. Ze vzteku ne. Chce to klid. Stačí ho opravdu třeba ochladit tou studenou vodou - omýt obličej. My byli i na vyšetření na neurologii, kde nám řekli, že je v pořádku (žádná epilepsie) a že to děti dělávají - buď mají tvz. modré nebo bílé záchvatky (zmodrá nebo zbělí) - pokud je to toto, dítě se vždycky samo nadechne.

Pokud chceš vyšetření na neurologii, ať tě tam pediatrička pošle, ale určitě to bude v pořádku, neboj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
30.6.06 08:51

teda holky fuj, to je děs, jestli tohle zažiju s Lukajdou tak budu hrůzou bez sebe:-((
Díky moc za tuto diskuzi,alespoň budu vědět co e. dělat:-)

Papa Hana a Lukajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
30.6.06 11:39

Ahojky,

já osobně jsem tohle dělala od úplného novorozeňete až do 12 let. Prostě jsem se bouchla vydechla a už nenadechla. Není to nebezpečné mě moje máma probírala třepáním, fackama. (teda normálně mě nikdy nebila, ale voda není pokaždé po ruce). Dodnes, když se hodně směju tak mám problém se v tom smíchu nadechnout.
Viki mi to nedělá - přímo neomdlí, ale občas s ní při pláči taky musím zatřást aby se nadechla. Prostě udělá takové to bééééééééé a pak jakoby se nemohla nadechnout - otevřená pusa a nic až po chvilince nádech a pokračuje v breku. Vypadá to děsivě, ale není to tak dlouho aby bělala - nebo modrala jen to kolečko kolem pusy jí zbělá.

Věkem to vymizí mě máma učila nadávat, když se praštím abych mluvila a nebrečela. To pomáhalo jako jediné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
30.6.06 12:38

Ahojky, holky mají asi pravdu, bude to apnoická pauza, ale stejně bych MUDr. navštívila, aby se vyloučilo něco vážnějšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.7.06 15:55

Ahoj,
naše dcerka také trpěla apnoickými pauzami zhruba od 1 roku. Obvykle se to stalo ve chvíli, kdy byla unavená a zlobila a my jí něco nedovolili anebo se třeba uhodila. Jen jednou přitom i zmodrala. Vždycky jsme do ní bušili a třásli s ní. Doktorka jí poslala na neurologii, epilepsie se vyloučila, dostala jen homeopatika. Teď je jí 3,5 roku a už dlouho nic (naštěstí)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.16 06:34

Zástava dechu v těhotenství

Dobre rano, dnes v noci jsem se 3× probudila a musela jsem se pořádně nadechnout, jako kdybych nedýchala. Jsem ve 30 týdnu těhotenství, může se stát něco miminku? Moc děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
2.11.16 06:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.16 06:49

Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
2.11.16 07:04

Stávalo se mi to v druhé půlce těhotenství celkem často. Zjistila jsem, že je to asi tím, že jsem ležela na zádech a plod tlačil na dutou žílu (nebo co že to je). Pomohlo spát na boku. A jinak - přestože se mi to stalo několikrát, dítě žije a je čilé a zdravé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí