Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky co byste dělaly, kdyby jste ráno odešly a sluníčko takto na vás svítilo a večer dva metry vysoký betonový plot a zastíněné i obytné místnosti. Sousedi,,divní,, lidé celkově. Ukradnutá popelnice, postříkané túje před domem a zničená zelenina minulý rok a pokud si chcete chvíli sednout na zahrádce jste obohaceni o to, kde co kdo s kým ![]()
Však ty fotky jsou jiná část zahrady. Oč teda jde?
Mi se líbí ty vyvýšené záhony. Máme 3× 5 m vyvýšené. Budeme řešit další.
Jakože večer nesvítí na druhou stranu domu kvůli plotu? Nepřijde mi to tak vysoké.
Mám ráda soukromí, takže plot tohoto typu by mi vyhovoval, zvlášť, když sousedí jsou divní.
Na tý první fotce je váš strom před skleníkem ne? tak ten stíní nejvíc nebo co tam stíní nějak jí nechápu, na druhé zase strom na vaší straně plot je normálně vysoký a bud za něj ráda
Asi jsem moc blond, ale nějak jsem tento příspěvek nepochopil, můžete to pro nás pomalejší přeložit do nějakého jazyka? Třeba do češtiny?
Taky to nějak nechápu?
Já myslim, že nejen sousedi jsou divní lidé, asi vrána k vráně dle vyjádření ![]()
Pokud máš problém se stínem, tak je to ale tvoje chyba, však tam máte u sebe túje, stromy, všude něco, tak se nediv, že k vám nejde sluníčko, když to tam máte všechno zapláclé zelení, holt něco za něco. Však to je vidět i z fotky, plot dává sice stín, ale strom/keře mají ten stín delší, takže i kdyby byl plot 1.5 metru, stín tam mít budeš tak jako tak. Plot má sice dva metry, ale vaše stromy tak 3 až 4 ![]()
Jestli byl smysl poplivat sousedy, tak ti to moc nevyšlo ![]()
Plot může být mezi sousedy vysoký tuším max 2 metry. Takže pokud má max 2 metry, tak s tím bohužel nic neuděláte ![]()
Při detailnějším zkoumání mi došlo, že ten betonový plot máte za tím stromem, jak je na první fotce, jsou tam vidět i ty vyvýšené květináče. Na první fotce ti na ty truhlíky a zahradu svítí sluníčko, na druhé, jak vám plot teď stíní. Na jednu stranu je super, že máte teď větší soukromí, na druhou ale stín.
To by mi vadilo dost. Máme teď okolo 1/4 pozemku vysoké sousedovi stromy kvůli kterým nám odpoledne na zahradu skoro nesvítí sluníčko. Navíc je má vysazené hned u plotu, takže nám větve trčí do zahrady, všude máme jehličí, tráva skoro neroste kvůli stínu a mechu, zahrada zničená obřími kořeny, které všude trčí
Možná zlatý plot, z něj není alespoň nepořádek, ale i tak… chápu tě. Co bych dala za trochu sluníčka.
Na svým pozemku si soused 2 m vysoký plot postavit může. Tvůj souhlas nepotrebuje.
prošla jsem reakce a možná by stačilo si vyzkoušet bydlet vedle někoho, kdy se jen pousmějete při žádosti o zadělání dírek na soše od přidělané lampičky a oznámí vám, že sochy jsou jeho a chce je, aby jste si postavili nový plot, tak tohle ani neřešíte, pokud máte opravdu jiné starosti a za starosti v životě opravdu považuji nemoc blízkého člověka, vše jsou jen malichernosti, tohle, ale chápe jen člověk, který tuhle zkušenost má, jinak jsou to jen představy. Pokud přesahuje lístek ze stromu a je to problém pro souseda, dám vše do pořádku a víc se tím nezaobírám. Pokud zjistí po třiceti letech, že mu vadí zateplení vašeho domu z jeho strany, nemám problém to odstranit, bohužel pokud vám řekne, že, ale bez vstupu na jeho pozemek, kdy jiná možnost při řadové zástavbě není, řeknete tak bohužel. A takto na vás dochází řada několikrát do roka, pokud neřeší černou stavbu jiných sousedů nebo kdo komu hodil bahno do vjezdu u sousedů nebo nečeká, až se uvolní místo na parkování a přeparkuje tak své auta.
Pokud máte někdo špatnou náladu a opravdu stačí pro pocit jedinečnosti bezmyšlenkově druhého urážet, tak zde vás nikdo nevidí a pod rouškou vyjádřit sám sebe, tak skvěle do toho. Dotaz byl špatně napsaný, jde o to, že se jedná o řadovou zástavbu a aby nikomu nedošlo k narušení osvětlení do oken ze zadní strany, které jsou pod úrovní zahrádek a i když jsou zahrádky tvořené zelení a to ovocnými stromy, drátěné nebo propustné dřevěné ploty do výšky 1,2 m nejsou omezení. Každá zahrádka je o necelý metr postupně odskočená, takže od země je nový betonový plot tři metry, od souseda dva metry dvacet a celkově od vchodu do domu je výška nyní čtyři a půl metra. Došlo k zastínění kuchyně a celkově chodby prvního patra a to je problém, ne zahrádka. Prosím, ale odpovídejte jen kdo opravdu máte co k tomu říci. Pro všechny ostatní to usnadním a jsem nejnemožnější sousedka, problémová, nikdo byste nechtěl vedle žít, nemám žádnou inteligenci a nyní mě nic nenapadá, ale vás určitě ano, ale prosím jen konstruktivní řešení k tématu.
Ale to je úplně něco jiného než úvodní dotaz a fotky. ![]()
Jestli je plot vyšší než povolená výška, a vy jste nedali souhlas, můžeš oficiálně žádat o jeho odstranění.
Připrav se ale na to, že budou větší problémy a naschvály než dosud.