Zastřený hlas u půlročního

2319
30.1.14 06:59

Zastřený hlas u půlročního

Chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti se zastřeným hlasem až chrapotem u půlročního dítěte. Malý má třetí den takový zastřený hlas, ale nemá teplotu, normálně jí a pije a kromě hlasu na něm nepozoruji žádné změny. Možná mu malinko začíná rýma, protože při dýchání malinko chrochtá. Nevím jestli s ním vyrazit k doktorce nebo počkat jak se to bude vyvíjet dál. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
30.1.14 07:41

@lucka_mac
Je celkem mozne, ze popisujes priznaky laryngitidy…zastreny hlas, chrapot, pokud by se pridalo i hvizdani a vrzani pri nadechu, tak bych ho dr ukazala, ryma nebo zahleneni byva caste.
Ale vis jak, diagnosa po internetu nejde.
Jinak na laryngitidu dobre zabira chladny vlhky vzduch, takze doma nepretopuj, radsi prioblec.
U deti jsou ty otoky sliznic s priznaky pri nachlazeni caste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
30.1.14 08:08

My mame od narozeni stridor. Prvni tri mesice chrcel. Potom se to postupne upravilo. Tedka chrci, protoze ma kasel a rymu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
30.1.14 08:13

Ahoj každopádně bych s malým zajela, to co popisuješ jak psala BellinkaX jsou příznaky laryngitidy…malý teď taky chytl rýmu, zastřený hlas, chrapot, jela jsem s ním k dětské a měl náběh na laryngitidu, což není zrovna 2× super nemoc, tak ho radši vem ať na něj lékařka koukne a aspoň budeš v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65452
30.1.14 08:25

@lucka_mac jed k dr.
jak psaly holky…může to být náběh na laryngitidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
30.1.14 08:48

Když skočíš k dr. nic tím nezkazíš ;) Pokud se ti nechce jet hned, tak jí zavolej, popiš o co jde, ale stejně malýho asi bude chtít vidět ;) Osobně mám zkušenosti jenom s chrapotem u 4m, ale měla rýmu, kašel a tejden teploty k tomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
30.1.14 09:17

Ještě dodám, že asi před 3 týdny, měl vysoké horečky a rýmu a nic jiného. Jela jsem s ním k doktorce a ta nás poslala na ORL s tím, že možná uši. Zánět středního ucha neměl, ale doktorka na ORL mu diagnostikovala angínu a dala mu Ospen. Druhý den se malý osypal drobnou krupičkou po těle a tak jsme Ospen na radu lékařky vysadili. To už měl taky zastřený hlas a chraptěl, takže znova na ORL a tam prý, že to není angína, ale zánět hlasivek. Nic mu na to stejně nedala a jen poradila zvlhčovat vzduch. Tak nevím jestli se mu to nemohlo vrátit, když to neměl pořádně přeléčené. Ale tenkrát byl opavdu hodně protivný, nechtěl jíst ani pít, v noci nemohl spát. Teď je kromě toho chrapotu v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
30.1.14 10:45
@lucka_mac píše:
Ještě dodám, že asi před 3 týdny, měl vysoké horečky a rýmu a nic jiného. Jela jsem s ním k doktorce a ta nás poslala na ORL s tím, že možná uši. Zánět středního ucha neměl, ale doktorka na ORL mu diagnostikovala angínu a dala mu Ospen. Druhý den se malý osypal drobnou krupičkou po těle a tak jsme Ospen na radu lékařky vysadili. To už měl taky zastřený hlas a chraptěl, takže znova na ORL a tam prý, že to není angína, ale zánět hlasivek. Nic mu na to stejně nedala a jen poradila zvlhčovat vzduch. Tak nevím jestli se mu to nemohlo vrátit, když to neměl pořádně přeléčené. Ale tenkrát byl opavdu hodně protivný, nechtěl jíst ani pít, v noci nemohl spát. Teď je kromě toho chrapotu v pořádku.

Pokud se nemýlím, tak zrovna zánět hlasivek je laryngitida, mě samé pediatrička říkala, že malemu ten kašel jde na hlasivky, tudíž je riziko laryngitidy…ta nemoc se ovšem ráda vrací, takže je možné, že to mohl chytit opět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
30.1.14 19:10

@Pettule69 Volala jsem dopoledne k pediatričce a poslala mě s ním rovnou na ORL, tam na něj koukli a prý je úplně zdravý. Jen se ptali jestli teď víc nepláče a že mu prý rostou zuby. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
30.1.14 20:27

@lucka_mac tak hlavní že se mu nepotvrdila žádná nemoc a jde to jen od zubů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
17.6.19 18:19

Dobry den, mam 14 m dceru a dnes zacala mit uplne zastreny hlas, teplotu nema, ji, pije, rymu nema.. prave se ji prorezavaji dve stolicky.. myslite ze to muze byt k tomu? Je teda protivna… zitra samozrejme zavolam lekari, ale ted jsem dost neklidna ( jeste nemela ani rymu ani zadnou jinou nemoc )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
17.6.19 19:24

Viděla bych to na laryngitidu nebo vyřvané hlasivky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
17.6.19 20:44

@jizvíková zda se, ze to asi spis bude neco takoveho :( achjo, fakt nevim jak v tomhle pocasi chladit vzduch.. uvidim, co mi zitra rekne dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
18.6.19 19:22
@Xmichaelah píše:
@jizvíková zda se, ze to asi spis bude neco takoveho :( achjo, fakt nevim jak v tomhle pocasi chladit vzduch.. uvidim, co mi zitra rekne dr

Tak jak? Jinak při největším záchvatu dávat dítě dýchat vzduch z mrazáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
18.6.19 20:39

@jizvíková dnes rano byla lepsi, cely den jsem zkousela volat k detskymu ( bohuzel to mam ted 35 km, takze jsem ji nechtela rvat na blind do auta), tomu jsem se nedovolala, takze zitra rano zkusim mistni ORL.. doufam, ze me neposlou do haje.. jako nekasle, teplota nic, ale zitra proste nekam pomazeme.. dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí