Rýma v 11m - špatně se mu dýchá

Raduczka
29.1.14 21:58

Rýma - špatně se mu dycha

Prosim poradte prcek ma druhý den rýmu, normalne mu odsavame z nosu, nic uz to nevytahne a prcek strasne blbe dycha ze ma plný nos - ani jidlo nemůže poradne pit sunar musi jakoby zadrzet dech a nevydrží put bez přestávky jinak mu do nosu strikam morskou vodu, ani to nepomuze, meli jste to taky nekdy s prckama a co pomohlo? prckovi je 11 m.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
29.1.14 22:02

Může mít zadní rýmu, když nic odsávačkou nevytáhneš. Zvlhčuj vzduch, na spaní bych mu dala klidně nějaký malý placatý polštářek, aby měl hlavu trochu přizvedlou. Na zadní rýmu a zahlenění se nám osvědčil Sinupret, akorát píšou, že je od roka. Jsou to bylinné kapky, nepolykají se samotné, ale s tekutinou, takže nejlíp do flašky s mlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
29.1.14 22:02

Teď večer stejně už nic neseženeš a zítra zajdi k dr. Jinak spát v chladnější místnosti, zvhčovat (dát třeba mokrý ručník na topení, nebo mokrou plenu nad postýlku) a zvýšit pod hlavičkou.
Nám pomáhá Eucasol sprej od Justu, nebo eukalyptový olej Koalka. Malý má ale náběh na astma, takže po několika hospitalizacích pro těžký zápal průdušek a plic (po pár hodinách rýmy) už doma máme lékový arzenál + foukačky pro případ SOS.
Držím palce, ať mu to rychle přejde. Můj má od rána kašel, teď rýmu a už začíná být dušný, takže za chvíli budeme foukat a uvidíme. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
29.1.14 22:19

To co psaly holky+normálně bych mu koupila dětský sprej do nosu, my máme dobrou zkušenost s Otrivinem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
29.1.14 22:30

Ahoj, já krom Eucasolu, vincentky ve spreji do nosu a tymiánové masti (mažu na hrudníček a pod nos) jsem zkoušela koupat v heřmánkové lázni (jakože místo heřmánkové inhalace) a musím říct, že se mu to rozleželo a ráno teklo ven ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.1.14 22:34

Normálníě kup kapky do nosu pro děti, nemá se to s nima sice přehánět, ale zase v určitých situacích mají svoje místo, splaskne sliznice, dite muze dýchat.

a pak etericke oleje na uvolnění, ale s nimi u malých děti opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
29.1.14 23:17

Také bych dávala dětské nosní kapky.. přiměřeně samozřejmě. Vlastně mi to doporučila dětská doktorka. Nemá smysl, aby se dítě zbytečně stresovalo, že nemůže dýchat. Průběžně bych odsávala a zvlhčovala sliznici (např. Libenar). Pak na spaní podložit jednu stranu postýlky. Držím palce, ať to brzy přejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raduczka
30.1.14 17:42

A co holky kdyz se mu zveda zaludek asi z tech hlenu co na to?

• Citovat
  • Upravit
Raduczka
1.2.14 08:18

Rýmu už má týden, koupila jsem mu physiomer baby - mořská voda a nasivin kapky do nosu a nic nepomohlo :(, dávám mokrou plenu na topení, odsávám nosánek, zvyšuju hlavičku a stejně se mu blbě dýchá, že ho to budí :(, tak už nevím :-/

• Citovat
  • Upravit
Raduczka
1.2.14 08:20

@zuzouš ten sinupret zabral po kolika dnech:?

• Citovat
  • Upravit
5575
1.2.14 10:06

A co říkala dr.??? Prvotně měl zřejmě virozu, ale teď už se mu v dýchacích cestách určitě usídlili i bakterie, tak by to možná bylo na kultivaci a eventuelně léčbu ATB. Nemáte doma nějaké alergeny - prach, zvířata, rostliny?
Zvracení je bohužel u rýmy, či kašle normální, k tomu hleny jsou dráždivě (konzistencí). Jeké hleny odsaješ - barvu (čiré, mléčné, zelené)?
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raduczka
1.2.14 10:11

Máme zvířata, hleny průhledné někdy i takové mléčno-zelené---

• Citovat
  • Upravit
5575
1.2.14 10:14

Může mít alergii, která se projevila až teď. Pokud je barva hlenů do zelena, tak to znamená, že už nastoupila další infekce bakteriemi a bylo by vhodné po kultivaci dát ATB. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raduczka
1.2.14 10:17

@arcanobacterium ok zajdu ještě k doktorce :-)

• Citovat
  • Upravit
5575
1.2.14 10:50

@Raduczka tak vydržte o víkendu a držím palce u dr. :hug:

Nás to skolilo všechny. Syn už musí foukat léky na astma, dcerka je poprvé nemocná a já celý víkend sama doma, protože chlap je v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí