Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Může mít zadní rýmu, když nic odsávačkou nevytáhneš. Zvlhčuj vzduch, na spaní bych mu dala klidně nějaký malý placatý polštářek, aby měl hlavu trochu přizvedlou. Na zadní rýmu a zahlenění se nám osvědčil Sinupret, akorát píšou, že je od roka. Jsou to bylinné kapky, nepolykají se samotné, ale s tekutinou, takže nejlíp do flašky s mlíkem.
Teď večer stejně už nic neseženeš a zítra zajdi k dr. Jinak spát v chladnější místnosti, zvhčovat (dát třeba mokrý ručník na topení, nebo mokrou plenu nad postýlku) a zvýšit pod hlavičkou.
Nám pomáhá Eucasol sprej od Justu, nebo eukalyptový olej Koalka. Malý má ale náběh na astma, takže po několika hospitalizacích pro těžký zápal průdušek a plic (po pár hodinách rýmy) už doma máme lékový arzenál + foukačky pro případ SOS.
Držím palce, ať mu to rychle přejde. Můj má od rána kašel, teď rýmu a už začíná být dušný, takže za chvíli budeme foukat a uvidíme. ![]()
To co psaly holky+normálně bych mu koupila dětský sprej do nosu, my máme dobrou zkušenost s Otrivinem..
Ahoj, já krom Eucasolu, vincentky ve spreji do nosu a tymiánové masti (mažu na hrudníček a pod nos) jsem zkoušela koupat v heřmánkové lázni (jakože místo heřmánkové inhalace) a musím říct, že se mu to rozleželo a ráno teklo ven ![]()
Normálníě kup kapky do nosu pro děti, nemá se to s nima sice přehánět, ale zase v určitých situacích mají svoje místo, splaskne sliznice, dite muze dýchat.
a pak etericke oleje na uvolnění, ale s nimi u malých děti opatrně.
Také bych dávala dětské nosní kapky.. přiměřeně samozřejmě. Vlastně mi to doporučila dětská doktorka. Nemá smysl, aby se dítě zbytečně stresovalo, že nemůže dýchat. Průběžně bych odsávala a zvlhčovala sliznici (např. Libenar). Pak na spaní podložit jednu stranu postýlky. Držím palce, ať to brzy přejde ![]()
A co holky kdyz se mu zveda zaludek asi z tech hlenu co na to?
Rýmu už má týden, koupila jsem mu physiomer baby - mořská voda a nasivin kapky do nosu a nic nepomohlo
, dávám mokrou plenu na topení, odsávám nosánek, zvyšuju hlavičku a stejně se mu blbě dýchá, že ho to budí
, tak už nevím :-/
A co říkala dr.??? Prvotně měl zřejmě virozu, ale teď už se mu v dýchacích cestách určitě usídlili i bakterie, tak by to možná bylo na kultivaci a eventuelně léčbu ATB. Nemáte doma nějaké alergeny - prach, zvířata, rostliny?
Zvracení je bohužel u rýmy, či kašle normální, k tomu hleny jsou dráždivě (konzistencí). Jeké hleny odsaješ - barvu (čiré, mléčné, zelené)?
![]()
Máme zvířata, hleny průhledné někdy i takové mléčno-zelené---
Může mít alergii, která se projevila až teď. Pokud je barva hlenů do zelena, tak to znamená, že už nastoupila další infekce bakteriemi a bylo by vhodné po kultivaci dát ATB. ![]()
@Raduczka tak vydržte o víkendu a držím palce u dr. ![]()
Nás to skolilo všechny. Syn už musí foukat léky na astma, dcerka je poprvé nemocná a já celý víkend sama doma, protože chlap je v práci.
Prosim poradte prcek ma druhý den rýmu, normalne mu odsavame z nosu, nic uz to nevytahne a prcek strasne blbe dycha ze ma plný nos - ani jidlo nemůže poradne pit sunar musi jakoby zadrzet dech a nevydrží put bez přestávky jinak mu do nosu strikam morskou vodu, ani to nepomuze, meli jste to taky nekdy s prckama a co pomohlo? prckovi je 11 m.