Nevyznám se v rýmě, syn 26m

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3157
28.1.14 13:03

Nevyznám se v rýmě

Vím že se ted budu ptát opravdu hloupě. Ale syn, 26m, měl doposud vzdy jen vodovou rýmu, někdy z toho pak byla taková ta zelená, ale vzdycky to šlo vysmrkat nebo odsát. Ted poprvé u něj ta rýma neteče sama, a má ten nosík takovej trochu ucpanej, vysmrkat mu to moc nejde, zkoušela jsem mu tam stříknout Quixx a odsát, bohužel protože máme období „všechnošpatně“ tak prostě odsát nehrozí. Když jsem se pokusila natvrdo ho zalehnout tak začal zvracet no byl to docela masakr, ale prostě nepovedlo se. takže dotaz - existuje něco, co tu rýmu jakoby rozteče aby tekla sama a nemusela jsem odsávat? Asi na to nemám v této fázi nervy, zvrací jak o život, tak ho nechci ještě dráždit odsávačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jančakecalka
28.1.14 13:07

:nevim: nám při rýmách nikdy nic nepomůže spíš nám to nos ještě víc ucpe :cert:

• Citovat
  • Upravit
5277
28.1.14 13:09

@marmelada78 Kup mu kapky do nosu…máme doma Nasivin sprej, je od 1 roku, ať se mu alespoň dobře dýchá, zvlhčuj vzduch v místnosti kde spí, zkus eukalyptový olej do aromalampy, večer teplou koupel s aromaolejem do koupele ( já při rýmě přidávám pár kapek oleje 31 bylin od Justu ), pomazat čelo bylinnou mastí ( já mám doma tymiánovou )…to je pár rad co praktikuju doma já, máme dceru 27 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
28.1.14 13:10

Starý dobrý Sanorin. Nos je ihned pruchodny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
28.1.14 13:12

@soanpe Ten jsem si tuhle koupila pro sebe…no můžu říct, že pro tak malé dítě bych ho nepoužila, vždyť strašně štípe :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
28.1.14 13:12

Holky díky moc za tipy. Já bych mu tu rýmu asi nechtěla zastavit (pokud to některé kapky teda zastaví), spíš aby se mu ten nos zprůchodnil, nebo aby ta rýma tekla pryč, nebo co já vím :nevim: Připadám si jak trotl, ale zrovna rýmu u sebe neřeším absolutně vůbec ničím, až ted u toho prcka když ho slyším jak dýchá pusou si říkám co s tím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.1.14 13:13

Kapky do nosu…voda, byť mořská je málo.

jinak etericke oleje na uvlnění, do aromalampy, nebo na kapesník na radiátor, zvlčit vzduch.

jako ideální na zatuhlou rýmu je napařování - buď nad hrncem, nebo ruce po lokty do co nejtepjší vody, ale s malým dítětem asi nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
28.1.14 13:16

Můžu říct co vím já, že to prostě děláš s tou mořskou vodou dobře. Anebo vyzkoušet některé dětské kapky, ale mě řekli v lékárně, že je to skoro jedno, jestli budu kapat Vincentku kapátkem, nebo šplíchat nějaké kapky. Teď jsem někde vyčetla když je akutní rýma, vytírat nosík často Vincentkou (namočená vatička) :nevim: Ta mořská voda se doporučuje stále pokud vím. Odsát zkusit až za chvíli. Mně se osvědčilo si malou (kolem 2 let)položit, a přivykat na ten úkon postupně, napřed jsem ji hladila a vysvětlovala co se bude dít. Dělala bych to já osobně jen po dobrém. Nakonec ji to nejvíc baví vestoje a s tatínkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
28.1.14 13:17

U nás hodně zabírá Vincentka a nedám dopustit na Sinupret! Polykací kapičky, nasadí se při prvních příznacích rýmy. Sice ji nezastaví, ale průběh je mnohem lehčí, bez ucpaného nosu. Teď ho mám vyzkoušený i na sobě a opravdu super. Neměla jsem zabetonovanou hlavu, ani mi netekly oči.
Jen je to teda hnus fialovej, já to musím s něčím sladkým, jinak mi to zvedá kufr. Ale starší syn ho polkne ani nemrkne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
28.1.14 13:18
@marmelada78 píše:
Holky díky moc za tipy. Já bych mu tu rýmu asi nechtěla zastavit (pokud to některé kapky teda zastaví), spíš aby se mu ten nos zprůchodnil, nebo aby ta rýma tekla pryč, nebo co já vím :nevim: Připadám si jak trotl, ale zrovna rýmu u sebe neřeším absolutně vůbec ničím, až ted u toho prcka když ho slyším jak dýchá pusou si říkám co s tím..

ano potřebuješ rozpuštění hlenu, aby odtekl. Tak zkus ty kapky Olynth, Nasivin pro děti). Moc zkušeností taky nemám, taky jsme měli před pár měsíci tuhle rýmu poprvé, jinak vždy tekutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
28.1.14 13:19

@KPKristy Od kolika let se ten Sinupret může? Moje mamka ho nedávno užívala a taky si ho hrozně chválí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
28.1.14 13:22
@Libza píše:
@KPKristy Od kolika let se ten Sinupret může? Moje mamka ho nedávno užívala a taky si ho hrozně chválí…

Na krabičce je nenižší věk uveden jeden rok :palec:

Už si rýmu bez něj u kluků neumím představit. A pro dospělé, kterým by nechutnaly kapky existují tabletky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.1.14 13:29

Mně na orl doporučili Nasivin, malá potřebovala uvolnit rýmu, co jí tlačila na uši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
28.1.14 13:34
@Etcetera78 píše:
Mně na orl doporučili Nasivin, malá potřebovala uvolnit rýmu, co jí tlačila na uši

Matěj měl před pár týdny rýmu, že se mi v noci dusil na hlenech a Nasivin mu vůbec nezabíral :roll:. Pomohla jedině Vincentka, zvláštní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
28.1.14 13:52

Jak radim vsude…nelepsi je inhalator a inhalovat vincentku…kdyz nemas, tak alespon misku s varici vodou (do ni dat matu, nebo neco podobneho) a prehodit osuskou a inhalovat alespon takhle…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA