Rýma u kojence + použití odsávačky

153
29.1.14 13:59

rýma u kojence + použití odsávačky

Můj 9-ti měsíční syn má rýmu. Zpočátku jsme neodsávali, jen jsme trochu vytřeli nosík kapesníkem. Teď má ale rýmu hustší a hrozně „chrčí“ Nejvíc, když pije z lahve. Když vezmeme odsávačku (máme tu na baterky), tak začne hrozně hystericky brečet, jen ji vidí. Nevíme si rady. Četli jsme i dost názorů lékařů - někdo doporučuje odsávat, někdo ne. Podle mě není dobrý, když má tu rýmu usazenou. Bojím se, aby mu to nespadlo na průdušky. Když ale odsáváme, tak hrozně brečí a ta rýma se mu spustí ještě víc. :( Jaký máte zkušenosti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25218
29.1.14 14:01

Odsávat i přes protesty… ty taky smrkáš, když máš rýmu, ne? Kápnout Vincentku, počkat, odsát a ještě kápnout. Nebo mořskou vodu. Ale rohodně odsávat. A nejlepší je ta na vysavač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi

Rozhodně odsávat, představ si, že by sis taky nechala plný dutiny hlenů, taky by se Ti to moc nelíbilo.. navíc z usazené rý y jsou záněty dutin a středního ucha.. ten řev u odsávání se musí vydržet, je to pro jeho dobro. a doporučuju odsávačku na vysavač, tak vysaje všechno

• Citovat
  • Upravit
9556

U nas ze zacatku u odsavani brecely obe holky, za dva dny si zvykly. odsávat se nemá porad, třeba 15× za den, ale pokud to viditelne tece, odsat by se mělo, at mu nesteče třeba do ousek apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
29.1.14 14:04

Já jsem vysávala vždycky ráno, večer a před každým jídlem. Pokud to bylo třeba. Mám odsávačku na vysavač, obě děcka protestovaly, ale teď má prcek 2 roky a je schopný se vysát docela slušně sám. Určitě nedej na protesty. Bude hůř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
29.1.14 14:05

Malý je 20 měsíců a pláče stále, teď k tomu křičí Máma, máma(volá o pomoc) NENENENe.

Já to dělám tak, že jí položím na deku, dám jí ruce podel těla, zabalím…jí říkám, že si budeme hrát na hada, a řeknu jí jak dělá had( začne dělat sssssss), no v této době jí začínám odsávat a říkat, že to bude dobré.

Po vysání jí hned rozbalím, ponuchnám, ona udělá tytyty na vysavač a po pláči ani památky. Po pár dnech pláče mín a mín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
29.1.14 14:08

Rozhodně odsávat. Takový zánět dutin, stř. ucha aj. mi za to fakt nestojí. Používám odsávačku na vysavač a jen ho zapnu a už ječí :roll: Každopádně je to rychlé a efektivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
29.1.14 14:08

Odsavat. Jestli se boji, zkus mu ukazat, ze to delas i ty…a ze je to sranda, smej se u toho, pak mu ji treba pujc do rucicky. Takhle naucil muj muz malyho, aby se nebal. Mladsi syn uz je v pohode, tomu to zas predvedl ten starsi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
29.1.14 14:09

Jsem pro neodsávat, jen fakt ve vážných případech a na doporučení, sama od sebe bych se do toho nepouštěla. Já jsem vždycky několikrát denně prostříkala tou mořskou vodou, krásně se ten nos tím zprůchodnil a bylo to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
29.1.14 14:10

@kerrankin Dobře ty jsi vyjímka, lae věřím, že min. 90% národa smrká, když má rýmu… :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.1.14 14:12

Odsávat! Syn se zpočátku taky vždycky bránil, ale pak možná zjistil, že se mu uleví a bral to v pohodě, někdy se u toho i smál:-) Strašně mě štvalo, jak mu to tam chrčelo…
Vždycky jsem ho dala na půl hoďky na koníčky, ono to popojelo a pak to odsávačka vycucla jak nic :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
29.1.14 14:13

Proc neodsavat? Pokud je ta ryma husta a brani mu dychat a potrebuje odtect, ale jelikoz je prave husta, tak to nejde, urcite bych odsavala. Neodsavala bych leda vodovou pruhlednou rymu. Pred kazdym odsatim prostriknout Vincentkou nebo morskou vodou a stejne tak po odsati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
29.1.14 14:15

Mě včera mladší sedmiměsiční kejchla na bříšku tak, že jí sopel visel až na zem :mrgreen: Když už pasou koníky, tak je to lepší… teče to samo.
Hlavně, když ta rýma teče a jde odsát, to je paráda, horší je ta zadní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
29.1.14 14:16
@kerrankin píše:
Tím jsem chtěla říct, že spousta lidí smrká i zbytečně, čímž si dráždí nosní sliznici, která pak natéká a ucpává nos - a vysmrkat se samozřejmě nedá. To je fakt :nevim:My jsme odsávali i přes pláč, bohužel se jí pak ten nos okamžitě zase naplnil, jak plakala… Díky tomu se ale krátce po roce naučila smrkat sama.

To chci taky, já to dvouletou ne a ne naučit.
Jinak sohlasím, přehnané smrkání taky není dobře, ale já bych tak neuměla fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
29.1.14 14:16

Jako dokud to odtýká, tak je to dobrý, ale kolikrát když to mám zaražený, tak to odsaju i sobě, ono se to hne a hned je to o něčem jiném. A já teda radím neodsávat vleže - většina dětí řve hlavně proto, že se bojí a jsou v zranitelné poloze, mě jednou osvítilo, udělala jsem to klukům vsedě nebo ve stoje, né že by o milovali, ale bylo to bez řevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí