Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Za dopravu tam něco bylo, ale málo cca 2000 Kč. Zase firma bude rychlejší a zorganizuje si i elektrikáře.
@aleba píše:
to bych neřekla - naopak díky dph by firma měla materiál sehnat levněji. (záleží teda jesttli si něco počítá za dopravu)
No nesmí se tu kupovat v malých stavebninách. Když se koupí všechno na jednom místě tak máš i množstevní slevu. My jsme letos zateplovali fasádu a všechem materiál jsme kupovali přes internet a ušetřili jsme na tom přes 30 000,–. Když se nám ptal zedník, kolik jsme za to dali, tak z něj vylezlo, že on by takovou slevu ani neměl. A to jsme si to nechávlai přivíst z druhého konce republiky kamionem.
Ale třeba veškeré sádrokartony a zateplení jsme si nechali přivést z jednoho krámu a tam tu množstevní slevu udělají rádi a přivezli nám to sami domů.
@petramd
No hlavně si nechte udělat hodně nabídek od firem. Někdy i soukromník je lepší a levnější než profi firma.
Známej scháněl stavební firmu na svůj domek (měl projekt) a našel firmu, co mu to udělá i o 2 miliony dráž. To právě byla velká firma. Nakonec to postavil za 2 miliony a kouká jakou má velkou haciednu. Nejmenší pokoj má 25 m2. Měl 6 nabídek od firem, takže se fakt vyplatí toho hodně oběhat.
Oslovím víc lidí a porovnám, dnes jsem volala a v případě realizace leden, únor dají jinou cenu než v zimě, další týden dá cenovou nabídku. Zítra ještě někomu v okolí zavolám a možná dám i poptávku na net, to se prý taky vyplatí ![]()
@petramd píše:
My máme strop 270 cm, tak moc snižovat nemůžeme - obyvák je asi 26m2 a nevím, jak by to vypadalo, když bude strop 250cm. Chci to snížit max. o 12-15cm.
U nás v paneláku byl strop 240 cm, tak proč by nešlo u vás snížit to to taky tak a obyvák byl 20m2
Chlap to nechce moc snížit - je vysoký, mě to neva. Ale měřila jsem a nemáme 270 cm, máme jen 260 cm výšku místností.
NO těch 260 to je tak normální velikost. Tam už to moc snížit nejde, aby to nevypadalo blbě (jako u skřítků)
Technická norma říká, že minimální výška stropu 250cm.
Jinak zateplení pomůže, ale je potřeba ohlídat tepelné mosty.
Už mám cenovou nabídku od fa a dělá to 875Kč/1m2 celkem 84 000Kč, což mi přijde teda dost,
kdo máte zateplení od firmy kolik vám to napočítali, uvidím kolik si řekne živnostník, jsem teda zvědavá na rozdíl.
Jsi z města nebo z vesnice? Někdy se vyplatí nebrat přímo místní, ale ať klidně dojedou třeba 50 km, I tak to může vyjít laciněji. Takhle jsme udělali topenáře. Za cestu to nakonec tolik nehodilo a hodně jsme ušetřili než vzít místní nebo v blízkém okolí.
Ještě se zkus zeptat známých, jestli o někom neví, vždyť to nemusí být úplně v místě bydliště.
Dala jsem poptávku na nejřemeslnici, mám zatím jednu na 55t a v neděli se dojde podívat známý.
Těch 55t je už OK.
To jo, to už je slušná cena. Ale tady je vidět, že každý člověk si svojí práci cenní jinak. Tak hodně zdaru a ať to máte brzy a hlavně dobře udělané. Věřím, že budete spokojeni a že protopíte míň.
Dobrý večer, máte prosím někdo zkušenost se zateplením stropu v panelovém domě? (zateplení polyesterem ) děkuji
@Mefag-r My máme tohle a naprostá paráda (bydlíme pod střechou a všude jsme měli plíseň).
http://www.solichastavar.cz/foukane-izolace