Zateplení stropu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
139
7.1.15 09:37

Zateplení stropu

Chci se zeptat, těch co mají zateplený strop pod půdou na zkušenosti, zda se po zateplení neobjevila plíseň, jestli je efekt znát a je v bytě tepleji? Chci nechat byt zateplit z vnitřní strany - asi vatou. Jinak dům zateplený není, okna máme kastlová, ale zatím v dobrém stavu.
 Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30301
7.1.15 09:51

Máme zateplené všechny stropy zevnitř z místnosti a bylo to poznat. Nejvíc jsme to teda poznali v chodbě, která byla předtím nevytopitelná, i přes nové okno. Úsporu ti přímo neřeknu, bylo to v roce co jsme se nastěhovali, takže část vyúčtování před stropama, část poté, ještě se měnil měsíc účtování atd. Ale je tu určitě dřív teplo a pomaleji to vychládá. Plíseň se nám neobjevila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
7.1.15 09:54

Měli jsme to na starém domě, jak v prvním patře že se snižovala výška stropu, tak se to taky zateplilo vatou a stejně tak v podkroví.
Jo bylo tam teplo, moc jsme neprotopili, ale měli jsme i plastové okna, z venku zateplený dům nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.1.15 09:59

Máme zateplené všechyn stropy a rozhodli jsme se, že na to tom nebudeme šetřit. Takže i přízemí, špajs a celé horní patro je ve vatě. Dávali jsme 20 vatu. Měli jsme všude stropy 280 a 290cm, tak jsme to snížili o těch 25 cm a dali všude sádrokartony s vatou a odrážecí folií. Horní patro byl probrém vytopit a již po zateplení stropů to bylo hodně znát. No nejvíc jsem to poznala tak, že když jsem nandala kotel briketama jako před zateplením, tak teď už jsme měli problém, aby se nám kotel nepřetopil. Zateplení stropů bylo znát nejvíc. Ani fasáda neudělala takový velký rozdíl.

Po zateplení stropů se snížila spotřeba uhlí o polovinu.
Teď máme zateplenou i fasádu a topíme 2× denně 2 hodiny a je tu 26 stupňů a klesne to na 23 stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
7.1.15 10:14

My máme strop 270 cm, tak moc snižovat nemůžeme - obyvák je asi 26m2 a nevím, jak by to vypadalo, když bude strop 250cm. Chci to snížit max. o 12-15cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
7.1.15 10:17

Nej výhoda asi bude, že ráno nebude tak chladno, v obyváku máme krbová kamna a tím vytápíme 1/2 bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
7.1.15 10:17

Tak 12-15 čísel mi přijde hodně málo. To bude technicky problém to provést. My máme snížení myslím o 25, aby se tam nacpal dostatek vaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
7.1.15 10:20

A kdo vám to dělal firma nebo svépomocí, přemýšlím jestli nebude lepší zaplatit firmu, která má zkušenosti a dá tam vše co má např. parozábrany..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
7.1.15 10:21
@Aspera píše:
Tak 12-15 čísel mi přijde hodně málo. To bude technicky problém to provést. My máme snížení myslím o 25, aby se tam nacpal dostatek vaty.

Chlap má přes 190cm a moc snižovat nechce, že bude jak v bunkru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
7.1.15 10:34

Snižovali jsme stropy + zateplili vatou. Úžasné! Na půdě je v zimě okolo nuly, ty pokoje co s půdou „sousedily“ byly hrozně studený, po zateplení je to fakt znát. Jednoznačně bych do toho šla znovu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
7.1.15 10:37
@petramd píše:
A kdo vám to dělal firma nebo svépomocí, přemýšlím jestli nebude lepší zaplatit firmu, která má zkušenosti a dá tam vše co má např. parozábrany..

u nás se dělal jeden pokoj při celkových opravách firmou, a další pak už dělal chlap sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.1.15 10:46

Po zkušenostech s firmama už si raději všechno děláme sami. Tohle není náročné. Jen je dobré, aby to dělali 2 lidi. Menší místnosti jsme dělali s manželem spolu. Jen u mě byl největší problém, abych udržela tu sádrokartonovou desku ve výšce. Ale fakt na tom nic není. Když si to člověk dělá sám tak to spíš udělá pořádně. Firma to udělá naoko pěkně, ale vždycky to vojebe. A jakmile vidí, že tomu nerozumíte, tak to vojedou kde se dá. Jedině, kdyby si na to člověk vzal nějakého známého, co má svoji firmu, tak to jedině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
7.1.15 10:56

Loni jsem si nechala stropy nacenit firmou co má dobré reference a cena 100 000Kč bez elektřiny a malování, jedná se o cca 120m2, asi ještě oslovím nějakého živnostníka, ať je vidět rozdíl. Vůbec se v cenách neorientuji.
Budeme zde bydlet, tak ať je to co nejrychleji, ale zase v rozumné ceně - že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.1.15 11:03

No tak to koukám. Nám vata vyšla na 15 000,– a celkově nám to i s prací jsme se vešli do 50000,– (museli jsem platit kamarádovi práci). No a barák máme stejně velký.

Nebo firmě zadejte jen práci a materiál si kupte sami. Tím taky hodně ušetříte.

Jestli budete dělat i novou elektriku, tak se snažte udělat elektriku před zateplením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
7.1.15 12:41
@paduska píše:

Nebo firmě zadejte jen práci a materiál si kupte sami. Tím taky hodně ušetříte.

to bych neřekla - naopak díky dph by firma měla materiál sehnat levněji. (záleží teda jesttli si něco počítá za dopravu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný