Zátěžový test v 37. tt

3
14.1.16 13:59

zátěžový test v 37tt

Ahoj,
chci se zeptat, zda jste některá neabsolvovala zátěžový test v 37tt, kvůli podezření na špatnou funkci placenty.
V 32tt jsem ležela pár dní v nemocnici kvůli vysokému tlaku, ten je teďka sražený díky dopegytu. Chodím na kontroly každý týden, monitory srdička miminka jsou v poradku, a můj tlak se jim taky vcelku libi… Akorát, že miminko v 36+3 váží necelý 2kg. Tak se domluvili, že mi v pondělí udělají ten zátěžový test, aby zjistili, zda funguje placenta.
Chci se zeptat jak to probíhá a jestli to bolí, nebo co mám čekat… jsem trošku srabík… :lol:
Kdyby byla špatná placenta, asi miminko pujde hned ven… Další dotaz je na ty z Vás, které měli skoro donošené miminko, ale vážící 2kg, jestli byli v inkubátoru, nebo rovnou u vás na pokoji…
Děkuji za odpovědi, jsem prvorodička a nevím co mám čekat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
14.1.16 14:04

@Barca99 myslíš oxytocinový? To nic není, jen tě napojí na monitor a do žíly nechají kapat oxytocin, budeš jim říkat, kdy cítíš kontrakce (nebo mačkat takový čudlík, až je ucítíš) Nebolí to, já měla jen bolesti jako na MS
Známá v pondělí porodila holčičku, ve 37tt a měla taky jen 2kg :-) ale naštěstí je zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.1.16 14:36
@atominnka píše:
@Barca99 myslíš oxytocinový? To nic není, jen tě napojí na monitor a do žíly nechají kapat oxytocin, budeš jim říkat, kdy cítíš kontrakce (nebo mačkat takový čudlík, až je ucítíš) Nebolí to, já měla jen bolesti jako na MS
Známá v pondělí porodila holčičku, ve 37tt a měla taky jen 2kg :-) ale naštěstí je zdravá

Jééé, tak to jsi mě uklidnila… :)
A nevíš zda má miminko v inkubátoru, nebo na vyhřívané podložce?? Nebo má holčičku rovnou u sebe??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
14.1.16 14:50

Ja rodila dceru takhle brzo a byla rovnou se mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
14.1.16 14:52

Ten oxytocinový test jsem absolvovala, nejhorší na tom byla asi nuda :mrgreen: Myslím, že to bylo 20min jen monitor, pak 20min oxytocin + monitor a nakonec dalších 20min jen monitor. Takže jsem tam hodinu ležela, nikde nikdo, číst mě už nebavilo a luštit sudoku taky ne. Nebolelo mě nic, jen při tom oxytocinu mi tvrdlo břicho, ale bez bolestí.
Test mi teda dělali kvůli tomu, že mi už podruhé vyšel špatný monitor, odhad hmotnosti miminka dělali naposled v 31tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.1.16 19:14

@Barca99 myslím, že ji měla do dneška v inkubátoru - aLE Normálně jí ji nosili na pokoj. a dnes nevím, jestli už ji má u sebe nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
15.1.16 20:25

Ahoj,
mne dělaly oxytocinový test na konci těhu třikrát a ne nebolí to. Jak už psaly holky taková trochu silnější menstruace.
Malá měla dvě kila. V inkubátoru jsem ji měla tak tři dní a pak ještě chvíli na vyhřívané podložce. Ale my měli ještě žloutenku. To jsem za ní každé tři hodiny docházela, pak už jsme byly spolu na pokoji. Domů mne pouštěly za dva a půl týdne. Jak malá dosáhla 2200g. Ale některé porodnice pouští i dvoukilové děti domů. A to ti na tu špatnou váhu přišli až teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.1.16 22:52
@Ivka87 píše:
Ahoj,
mne dělaly oxytocinový test na konci těhu třikrát a ne nebolí to. Jak už psaly holky taková trochu silnější menstruace.
Malá měla dvě kila. V inkubátoru jsem ji měla tak tři dní a pak ještě chvíli na vyhřívané podložce. Ale my měli ještě žloutenku. To jsem za ní každé tři hodiny docházela, pak už jsme byly spolu na pokoji. Domů mne pouštěly za dva a půl týdne. Jak malá dosáhla 2200g. Ale některé porodnice pouští i dvoukilové děti domů. A to ti na tu špatnou váhu přišli až teď?

A tobe to delali taky z duvodu, ze si mela male miminko? Me si hlidali na rizikove poradne od 32tt z duvodu vysokyho tlaku… Pak zjistili ze malo roste a ted uz neroste vubec, tak mi dali jeste 5dni, zda neco pribere, jinak zatezak a mimco ven. A tobe nevyzivovala placenta, ze byla holcicka tak mala? A po testu se ti rozjel porod neboti udelali cisar? Pardoon za milion otazek… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
16.1.16 11:36

V pohosě=). No mne ho dělali kvůli tomu jestli by malá zvládla přirozený porod a i tím pokoušeli to rozběhnutí porodu. Což se nakonec nestalo. Při tom posledním se jim nelíbil záznam, tak mi dali vyvolávačku přes noc a ráno jsem měla už blbý monitor, tak císař… Jj malá kvůli nevyživující placentě. Tak se drž a ať ti vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí