Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Můj přítel si asi před měsícem zatrhl nehet na palci u nohy. Jako každý chlap říkal, že se to vyléčí samo. Ale palec mu otekl a každé ráno mu z toho asi posledních 5 dní teče krev.
Zítra s tím hodlá jít k doktorovi, ale neví co má čekat.
Nemáte někdo zkušenosti? ![]()
Těžko říct když to nevidíme
nemá to zatrzene tak blbě, že by o to pořád chytal?
Tak to bude spíš zánět jak to má červený a oteklý. Možná bych řekla že mu tam kousek toho nehtu zarostl nebo se tam dostal nějaký bordel
no čekala bych že mu to vyčistí.
Tak pokud to má měsíc, tak už to horší nebude. Palec se snaží zbavit hnisu. Můžeš mu to opatrně vymačkat a vyčistit, popř. použít černou mast. Pokud půjde k doktorovi tak mu do toho budou řezat. Já si taky zatrhla nehet a přišla o celý nehet než mi dorostl nový.
@Anonym349 píše:
@Kriss Tina díky za radu, aspoň bude zhruba vědět
Takto to měla nedávno kamarádka a museli ji sthnout kousek netu ai 1/3.. a ted se jen čeká až to doroste.. Nemohla skoro chodit bolestí, te už je to lepší.. Uvidíte zítra ![]()
Taky jsem to měla
pomohlo vytlačení hnisu ve vaně, v horký vodě, potom namazat černou mastí a ráno jsem valila k doktorovi. Strhli mi půl nehtu. Od tý doby se v nehtech na nohou moc nevrtam.
Ježíš, teď jsem koukla na fotku, to snad stačí vyčistit párkát peroxidem a je to, copak jste malé děti
No asi to moc necisti, ne? Co s tim dosud delal? Peroxid vodiku, vycistit. A na noc tee tree oil (cajovnikovy olej). A zkouknout, zda mu to tam nezarusta.
Naparit, vymacknout hnis, vycistit peroxidem a namazat Ichtoxylem. Opakovat do uplneho zahojeni nebo fofrem k Dr.
Já tohle už měla asi dvakrát. Snažila jsem se to léčit různě. Framykoin, betadine, obklady, koupele, vymačkat hnis… vždy jsem se 14 dni trápila a skončila na chirurgii. Tam mi to opichali, umrtvili a uřizli kousek nehtu z boku. Ono to bylo ještě den dva citlivé a pak pohoda, najednou se to hojilo a bylo po zánětu, po bolesti!! At fičí zítra na chirurgíí!!! A už v neděli to bude o 80% lepší.