Zatuchlost v bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
7.11.14 13:20
@Anonymní píše:
@RadkaChtak koukám, že nám nic jiného nezbyde :roll:

Jen k tomu ještě dodám že my se stěhujeme taky kvůli dispozicím a umístění domu. Chystáme se ho časem tak jako tak podříznout, aby se to vlhko zastavilo. Ale je to celkem nákladná záležitost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.14 13:21

@Lejaa

Stěhování by bylo asi to nejposlednější řešení, ale možná nám opravdu nic jiného nezbyde. Co je paradox - manžel ani tchýně to prý necítí :nevim: jenže jsem tohle řešila už s kamarádkou a ona sama mi řekla, že to ze mne cítit je ach jo… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.14 13:25

@Izzz

my máme taky vlhkost 76% a topíme už snad od konce srpna… No jo asi to nijak nevyřeším. Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
16906
7.11.14 13:31

Když větrám, klesá vlhkost na nějakou dobu klidně na 57. Tak doufám, že plísně zmiznou. Máme i novou sanační omítku na vnitřních stěnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
7.11.14 13:32

Zakladatelko, jaké máte podlahy? My koupili byt se zatuchlinou a po oškrabání omítek a výměně podlah to přešlo. Ale pravdu to chce hooodně topit a hodně větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.14 13:38

My máme barák po mých prarodičích - 50 let, takže žádné extra stáří. Nikdy tu vlhko nebylo. Bohužel se děda před svou smrtí rozhodl, že zateplí. Bylo to v počátcích zateplování a vznikly tepelné mosty. V těch místech vzniká plíseň.
Letos už to bylo neúnosné. Vlhkost i 80%, když jsem lezla do postele, tak jsem měla pocit jak na táboře - vlhko a humáč.
Nakonec jsme koupili odvlhčovač odvlhčujeme prakticky pořád. Větrání nemělo efekt. Teď doma udržuju cca 40-50% vlhkosti a je to o 100% lepší. Je po zápachu a plíseň se už netvoří.
Jo a koukněte, čím máte nahozený a vymalovaný vnitřní prostor. My tam máme prý sádru a ta vlhkost nepohlcuje, ale sráží se na povrchu.
Anonym 2

• Citovat
  • Upravit
16906
7.11.14 14:47

Tak po odvlhčovači toužim taky…jsem ve fázi šetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.11.14 14:53

Ono hlavně je potřeba dobře určit příčinu vlhkosti. Je vlhkost, které se zbaví větráním, dál vlhkost, na kterou stačí vysoušeč, pak pomůže drenáž, v dalším stupni podřezání a v nejhorším pomůže už leda buldozer. :lol:

• Citovat
  • Upravit
16906
7.11.14 14:56

Já hledám odvlhčovače…a ceny jsou velmi různé. Nevím, podle čeho vybírat. Ale vybrat musim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.14 14:59

@RadkaCh my víme, čím to je. Třeba ten odvlhčovač řeší aktuální situaci. Do budoucna to chce předělat zateplení domu. Muž chce něco jiného než polystyrén, aby dům dýchal.

Někde jsem četla o možnosti si nechat změřit, kudy uniká teplo a kde vznikají tepelné mosty. To by podle mě mohlo taky pomoci při hledání řešení.

@maminka159 my do toho investovali 12 tisíc, je prý poloprofesionální, ale jde o zdraví celé rodiny. Máme 2 malé děti. Věčně někde suším prádlo, denně se vaří, tak to byla dobrá investice.

@Izzz my si ho s mužem nadělili předčasně k Vánocům. Fakt naprosto úžasná a hmatatelná změna.

Anonym 2

• Citovat
  • Upravit
642
7.11.14 14:59

Ahojky, my mame hodne vlhkej byt, koupila jsem tedka ve sleve ty odvlhcovace maly s tabletou od ceresitu a musim rict ze to pomohlo - stahuje to i zapach a ja prestala neustale kychat. Do skrini sem narvala ty ceresit polstarky a zatuchlej zapach ze supliku je pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.14 15:06
@Izzz píše:
Já hledám odvlhčovače…a ceny jsou velmi různé. Nevím, podle čeho vybírat. Ale vybrat musim.

Můj chlap se ptal přímo v několika prodejnách a všude doporučovali stejný. Je to od Remka, myslím, že tento , je pro domácnosti, ale prý má skvělé parametry a prý je prakticky neporuchový. To mu potvrdili v několika prodejnách. Zatím si nemůžu stěžovat.
Po jednom dni provozu byla plná nádržka.
Anonym 2

• Citovat
  • Upravit
16906
7.11.14 15:32
@Anonymní píše:
Můj chlap se ptal přímo v několika prodejnách a všude doporučovali stejný. Je to od Remka, myslím, že tento , je pro domácnosti, ale prý má skvělé parametry a prý je prakticky neporuchový. To mu potvrdili v několika prodejnách. Zatím si nemůžu stěžovat.
Po jednom dni provozu byla plná nádržka.
Anonym píše: Více

cena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
7.11.14 15:34

Mám dojem, že by nám stačil tenhle
http://www.remko.cz/…omaci-asf100

Měli jsme půjčenej jinej a za noc jsme měli půllitru, možná litr, nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.14 15:38

@ Izzz sehnal ho za 12 tisic v nejake akci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max