Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mně radila laktační poradkyně po kojení chladit. Nejlépe dát si slivovici do lednice, před kojením masírovat, zahřát, po kojení látkový kapesník namočený do studené slivovice a nechat tak půl hodinky. Manžel mi pochválil novou voňavku a prso bylo pohodě ![]()
A nemůže být ucpaný mlekovod? Tohle mi zdálo prso a pak jsem našla bílou tečku na bradavce. Muselo se to propíchnout a pořádně vše ztuhlé vymačkat. Bylo to sado maso,ale do druheho dne ohromná úleva.
Zkuste ještě sprchu, co nejteplejší snesete a až se prs prohřeje tak odsát nebo odstříkat. Já odsávala přímo ve sprše, a přitom stále nahřívala sprchou. Poradila mi to laktační poradkyně.
Nám paní doktorka v nemocnici říkala,že sprcha se neustále doporučuje,ale prý to není správně. Nejlepší je zatvrdlinu rozmasírovat. Mně se to naštěstí podařilo,ale byla jsem pěkně vystrašená v porodnici. Mám jednu bradavku vpáčenou a dcerce nešlo pít ani s kloboučkem a udělala se mi tam pěkná zatvrdlina,ale naštěstí jsem to rozmasírovala.
jak píše Garpit, mohlo by to být ucpané v bradavce (jakoby zarostlé). Taky jsem to jednou měla a musela propíchnout, je to děsný, ale povedlo se a pak už to nezarostlo, ale občas jsem bradavku v tom místě musela vymáčknout, dělal se mi tam špuntík. Nejlépe je to vidět po kojení, bílé místo v bradavce.
No, napisu to radeji anonymne. Podobny preblemy trapily i me. Miminko hypotonicke, nemelo moc silu sat, odsavacka s tim absolutne nehla, nahrivani, masirovani…atd, taky nic. Pomohlo odsati od partnera. Fakt uleva, uz jsem skoro nemohla vydrzet.
@cancerka píše:
jak píše Garpit, mohlo by to být ucpané v bradavce (jakoby zarostlé). Taky jsem to jednou měla a musela propíchnout, je to děsný, ale povedlo se a pak už to nezarostlo, ale občas jsem bradavku v tom místě musela vymáčknout, dělal se mi tam špuntík. Nejlépe je to vidět po kojení, bílé místo v bradavce.
Tak je to jasné, na bradavce je jasně viditelná bílá tečka. Jen nevím, jestli seberu dost odvahy do toho rýpnout ![]()
@Mysina to klidně pichnete sterilní jehlou to vůbec nebolí,ale potom to musíte odtud všechno vymačkat bude to tam zatvrdle. A potom pořád to prso odsát..pokud dítě nemá sílu tak partner no ![]()
Všem moc díky za rady. Včera večer jsem to nakonec propíchla sterilní jehlou. Jakmile jsem pak to prso zmáčkla, tak to prorazilo tu zátku a mléko mi stříkalo proudem. Bylo ho tam opravdu hodně, naštěstí bylo normálně tekuté. Tím odstříkáváním ty zatvrdliny hned zmizely a dneska už všechno v pohodě, malá už ten zbytek vycucla. Teprve zpětně jsem si uvědomila, proč byla u pití z té strany neklidná a chvílemi i brečela - evidentně jí toho kvůli té ucpávce teklo málo.
Dobrý den, jsem laktační poradkyní v Praze. Mám kurz homeopatie pro zdravotníky a maminkám v tomto případě doporučuji homeopatika Phytolaca decandra v ředění 5 nebo 9 ch.3 denně 5 granulí . Spustí se tím mlíčko ze zatvdrlinek. Je-li lék správně vybraný , zabere do 24 hod jinak. Poté se dávkování postupně snižuje.
Je-li k tomu ještě zarudnutí a teplota, nastal zánět a ten se dá velmi dobře zvládnout Belladonou ve stejném ředění i dávkování.
Homeopatika do organismu přináší informaci, jak má tělo správně fungovat.
Mám takto zkušenosti s maminkami, kde hrozily antibiotika a krásně se to do 48 hod zvládlo bez nich.
takže zkuste a uvidíte Zdeňka Panzo