Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
mám klasický igelitový sprchový závěs z IKEA, který by chtěl vypucovat, ale moc se mi nelíbí ho čistit ručně. Dá se prát? Na třicet nebo čtyřicet? Nezbydou z něj cucky?
Díky za každou zkušenost.
já jsem ho dávala normálně do pračky na 40 a přežil to. Ale každý je jiný. Koukni na stránky ikea, dole je psaná údržba. https://www.ikea.com/…hroom/18908/
Já kupuju nový. U závěsu za dvě stovky z Ikea nebo Jysku mi přijde mnohem lepší koupit, než čistit nebo prát. Jednou za půl roku ho prostě vyměním.
Diky za zkusenost, urcite chci prat, proc kupovat novy kus plastu, kdyz tenhle slouzi ![]()
@Monulie těžžko říct, zda zrovna ten tvůj je pratelný. Když jsem naposledy kupovala v Ikee sprchový závěs, tak tam měli víc druhů a některé pratelné byly a některé ne. No, hodila bych to do pračky a v nejhorším případě to závěs nevydýchá a holt koupíš nový…
@nozu Tak nějak. Já peru, protože vyhazovat jen proto, že je pocákaný, je nesmysl.
@Čičorečka píše:
Já kupuju nový. U závěsu za dvě stovky z Ikea nebo Jysku mi přijde mnohem lepší koupit, než čistit nebo prát. Jednou za půl roku ho prostě vyměním.
a pak nemá být všude plastový odpad.
znala jsem holku, co vyhazovala ponožky a spodní prádlo protože se jí nechtělo to vyprat…fakt nevím proč jsem si na ní vzpomněla.. ![]()
@aiwwa píše:
a pak nemá být všude plastový odpad.znala jsem holku, co vyhazovala ponožky a spodní prádlo protože se jí nechtělo to vyprat…fakt nevím proč jsem si na ní vzpomněla..
Mam to podobne, nejde o ty penize, ale o princip… ![]()
jinak tedy abych taky přispěla k tématu. Namočila bych to do vany do vody s octem a pak vydrbala ručně.
Já poskládám, namočím do vandlíku s octem a pak hodím do pračky - ručně se drbat, pche!
Já mám tedaa takový látkový z lidlu a ten peru jendou za měsíc. Igelitový bych asi vyprala ve vaničce.