Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj pradlenky
,
na pradle se mi po vyprani objevily skvrny (viz foto) a absolutne netusim, od ceho to muze byt a hlavne, jak se jich zbavit. Zvlastni je, ze se udelaly jen na dvou kouscich z cele varky. Dalsi zahadou je, ze se mi to u svetleho pradla stalo parkrat i vloni, neprisla jsem na to, z ceho ani jak odstranit. Pak byl zase klid a dnes opet… Peru ve stejnem prasku, stejne avivazi, pracku mam vyčištěnou (vcera jsem prala svetle rucniky, opravdu je pracka cista)… Nemate nektera tip, jak to odstranit? Vloni jsem zkousela ruzne odmacet, namacet, zlucove mydlo, Jelena, atd… Mrzi me to, vzdy se objevi jen na dcerine pradle na par kusech z varky a ted na uplne novem tricku ![]()
Jako bych to psala já
. Přesně tohle se mi dnes taky stalo, taky na dceřině novém, bílém triku a i párkrát loni v létě. Dolů jsem to ničím nedostala. Podezřívám šťávu z nějakého ovoce, před praním to totiž vidět není. Ale nevybavím si, co jedla
.
@Klanel u nového trička netuším, ale @Mongi já měla fleky na oblečení u dcery z bublifuku a nedostala jsem je dolů nijak
takový jakoby kapance, jak jí odkapávalo z bublifuku…
Napada me kapka oleje z ložisek. Zkus to v rukach preprat jarem a znovu hodit do pracky ![]()
@Ibi no jo, bublifuk! Mame takovy ten chrlic bublin, v tom v sobotu litala jak prdla
No tak puvodce asi mame, ale dolu bych to chtela dostat ![]()
mně to asi občas udělá pračka, když do ní dám agresivnější odstraňovač skrvn. Mám to na pár kouscích bodyček, něco dobrý a něco dopadlo podobně.
Zatím jsem to ničím dolu nedostala.
@Klanel tak to se mi nepodařilo
zkoušela jsem toho spoustu, ale bez úspěchu…
Jestli je to bublifuk, tady máte jednu starší diskuzi ![]()
https://www.emimino.cz/…fuku-155996/
@lucyz_cz ono to vůbec totiž není vidět, až po vyprání se to objeví. Ale když už je to zaprané, tak si myslím, že to nijak nepůjde.
No, právě že jsem před týdnem taky zjistila tmavší fleky po vyprání a s bublifukem si děti hrály, tak teď tedy zírám. To by mě vůbec nenapadlo. Zkusím to tedy ještě namočit a nějak zaprat jarem, nebo nějakým sajrajtem na skvrny. Dík.