Na čem se dá ušetřit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12168
18.6.18 10:09

Na čem se dá ušetřit?

Ahoj holky,
napadla mě jedna věc. Na čem se dá podle vás v domácnosti ušetřit? Děláte si něco doma samy? Třeba jogurty, nebo máte vlastní vajíčka? Kupujete věci ve slevě do zásoby? Mně připadá, že utrácím i za hovadiny :think: Budu ráda za vaše postřehy a tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2249
18.6.18 10:17

V podstatě za všechno, nekupovat kraviny, sladkosti, piticka, alkohol.
Jen zakladni a kvalitni potraviny, planovat, kdy co varit, aby se jidlo zbytecne nevyhazovalo.

A chodit nakupovat s plnym briskem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59359
18.6.18 10:22

@Ketris nekupovat polotovary ale jen základní suroviny. Kolik utratíš a za kolik osob? Ceny jdou pořád nahoru :? Nejhorší je když jde malá se mnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
18.6.18 10:24

@Ketris nemyslim si, ze by se zrovna takto dalo usetrit. Slepice neco stoji, krmeni taky, vybeh, kurnik…jogurty se daji koupit v akci za 5-6kc…spis bych videla usporu napr.vlastni obed/menu v restauraci, pochutiny/alkohol ( znam rodiny ktere utrati tisice mesicne za krupky,susenky,cokoladu,bonbony,chipsy…a dalsi za pivo/vino). Sleva do zasoby-pokud 3× tydne peces, pak asi usetris, pokud mas kilo mouky na 2 mesice a cukr na pul roku jako ja, tak taky moc ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
18.6.18 10:32

Těch diskusí je tady mraky.každý to má jinak.nejlepší diskuze ,100,–kč na den' :lol: tam jedna psala že nakrmí snad 5člennou rodinu za stovku. No my jsme čtyři a vč.drogerky a mlsu je to 8000,– za měsíc.a to kupuji zaklad,ovozel,bílý jogurty,máslo,pečivo.. nejvíc se mi osvědčil jídelníček předem,a taky si nosit obědy,120,–za brkaši s karbošem fakt nedám 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
18.6.18 10:33

Určitě se dá ušetřit na nákupu potravin. A nemyslím tím nakupovat nekvalitní, ale naopak. Pokud bude člověk kupovat jen kvalitní základní potraviny, ovoce zeleninu atd. a doma si vařit, ušetří hodně. Vynechat nákup sladkostí, limonád, alkoholu, polotovarů a podobných zbytečností. Když sladké - tak si doma upeču. Chodit do přírody na bylinky, bobule - sušit na čaj, houby, z vlastní výroby marmelády, sirupy, nějaký ten kompot, chutney, domácí zmrzlina, paštika, přesnídávky.. pokud má člověk zahrádku tak pěstovat ovoce - zeleninu. Případně zkusit sehnat pěstitele v okolí a brát od něj přebytky. Výroba jogurtů uplně šetření není, cenově to vyjde plus minus nastejno.
Pak se dá šetřit na nákupu oblečení (já např. propadla kouzlu vinted, dají se tam sehnat teměř nenošené kousky za zlomek ceny). Výlety - místo do zábavního parku vyrazit do přírody, místo koupaliště k jezeru atd. Také kosmetika a drogerie - když člověk trochu zapátrá zjistí, že nepotřebuje extra čistič na každou blbinu, ale že si v podstatě vystačí s octem a sodou :mrgreen: já si vyrábím i prací prášek, krémy - ale to ne z důvodu šetření, ale že nechci kupovat chemické hnusy.
edit:překlepy

Příspěvek upraven 18.06.18 v 10:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
18.6.18 10:34

Kupuju jen to co potřebuju, v množství které jsme schopni spotřebovat. Nakupuji jen suroviny, ze ktrých pak doma připravuju jídlo (např. proč kupovat ochucené jogurty, když si doma udělám vlastní bílý jogurt a každý si ho ochutí podle své momentální chuti, apod.). Zásadně nedělám velké nákupy, chodím na nákup několikrát týdně a koupím jen to co akutně potřebuju. Nemám doma zásoby. Protože nemám zásoby, nic se mi nekazí a nemusím proto nic vyhodit. Chodím nakupovat téměř zásadně bez dětí, i když jsou holky naučený na „jiný“ způsob života, jsou to pořád děti, které nutně potřebují tohle a tamto. To pak lítá dvacka tady, dvacka tam a doma pak zjistím, že jsem stovku utratila za něco, co vlastně ani nepotřebujeme a holky už ani neví, co si to vykručely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
18.6.18 10:35

Na energiích neušetříš, pereš a vaříš furt stejně. v jídle opravdu základ a péct doma no.. jinak poslední postřeh, kde ušetřím klidně 200,–za měsíc, jsou utěrky na nádobí. to balení stoji 30,–,kupuji už teď takové ty pratelné hadříky,takže je vyperu a Ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.6.18 10:48

Nejvíc na dětech. Nemusí se jim kupovat každá kravina. Oblečení nemusí mít haldy. Hraček stačí pár. Co se týče kravin tak nekupovat ani sobě.
Na výlety si brát vlastní jídlo. Nekupovat polotovary, jogurt koupit ve velkém (my kupujeme kyblík. Vařit dle sezóny, sezónní potraviny jsou levnější.
U všeho zvažovat jestli to skutečně potřebujete.

Co se týče oblečení,tak já nejvíc šetřím díky přešívání oblečení. Ale to tě musí bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
18.6.18 10:51
@Ketris píše:
Ahoj holky,
napadla mě jedna věc. Na čem se dá podle vás v domácnosti ušetřit? Děláte si něco doma samy? Třeba jogurty, nebo máte vlastní vajíčka? Kupujete věci ve slevě do zásoby? Mně připadá, že utrácím i za hovadiny :think: Budu ráda za vaše postřehy a tipy :kytka:

My si děláme samy domácí prášek na praní.. o tom kolik ušetříme se snad ani nemusíme bavit..jogurty si děláme samy protože jich sníme hodně. Ale když sníš jeden jogurt denně tak to nemá smysl.
Věci jako : těstoviny, rýži, mouka.. prostě trvanlivé potraviny, v akci kupujeme. Pak jsme si koupili velký mrazák a když mají maso v akci tak nakoupíme hodně a mrazíme.
A pak klasika : léto - natrháme si ovoce, namrazíme a do zimy s ním vystačíme. Samozřejmě myslím tím na koláč, pyré a atd ;)

• Citovat
  • Upravit
14376
18.6.18 10:58

Já na to mám svůj systém. 1. Odkládám si určitou částku na týden( u nás 100€). 2. Udělám si představu,co budeme celý týden jíst. 3. Jedu 1* týdne na velký nákup,nakoupím,co je potřeba ,jídlo prckovi a pleny a pak chodím jen pro pečivo. 4. Nekupuji sladkosti a blbosti( oba dva jsme najednou s mužským zhubli…) . Jakmile z tohohle stereotypu vykročím,nezřízeně utrácíme. Nejhorší je denní nakupování. Člověk utratí stovky za blbosti. A nenakupuji do zásoby,takže se mi nestává,že bych něco vyhazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
18.6.18 11:16

Já asi nejvíc ušetřím na energiích, ušetřím na vaření ze základních surovin, málo masa , sama pčeu, sezoní ovoce qa zelenina ( kořenová, zelí .. místo zimních paprik a rajčat)

Rezervy mám a v podstě nechci šetřit na cestování a výlety a výdaje s tím spojené - benzin, auto, ubytování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
18.6.18 11:31

Na to je jednoduchá věc - kupovat jen to, co je potřeba :nevim: respektive plánovat a brát jen to, co vyuzijes, třeba je v akci mouka za 6 Kč nebo mliko za 10, tak šup zásobičky :lol: tak to dělá muž, máme aspoň stále plnou špajzku :lol: :lol: a jinak fakt to první pravidlo… Nepotřebuješ nový boty jen proto, že jsou pěkný… To samý oblečení, obecně značkové věci, hračky, spotřebiče, auta.. Opravdu to potřebuješ? Ok, tak si to kup ale i tak se dá hledat, porovnávat a pořídit levněji, nebrat hned první nabídku.
A klasika, nejvíc se dá ušetřit na jídle no. Já i doma peču chleba (v troubě, domácí pekárna fakt není třeba), vařím skoro denně, něco dobrého máme na zahradě, ve skleníku :nevim:
A pro maso jezdíme do Polska, máme ho stále plný mrazák a je výborný ;) to samé pleny, benzin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12168
18.6.18 15:42

@Lainaire8 Pleny bereme taky z Polska :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
19.6.18 23:23

Nekupovat sladka piti, pit se da klidne cista voda a je to i zdravejsi. Ono se to nezda, ale na tom piti se da usetrit fakt hodne. No samozrejmosti je take neutracet za jidlo po restauracich, nekourit a nekupovat zbytecne moc obleceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný