Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Minky jsou umělý materiál, který není vhodný na žádné období. Dítě se v tom potí a přitom to stejně moc nezahřeje.
Nejpraktičtější mi přijdou bavlněné rychlozavinovačky, vycpané dutým vláknem. Deku na přikrytí (pletenou nebo z toho umělého, jak chceš - to klidně minky, fleece). Na léto bych pak pořídila i jenom bavlněnou přikrývku, nebo třeba ten mušelín. ![]()
Já měla pro červnové miminko z vrchu takový jemný flees a vnitřek kde leželo miminko bylo z bavlny, byla fakt tenká. Plus jsem měla pod kočárkem deku. A na doma jsme měla bavlněnou zavinovačku na suché zipy. Ale ona to dcera stejně neměla ráda… spíše jsem ji musela přioblíkat i na noc.. ona třikrát kopla a byla ze zavinovačky, a když jsem svázala tak se zlobila..měla ráda se hýbat.
Mám termín na konci dubna a pořídila jsem péřovou zavinovačku 100×100 s povlakem z bavlněného saténu a druhý povlak bude z mušelínu. Při chladnějších dnech mimčo zabalím, jinak mi bude sloužit jako podložka a později jako peřinka. Na přikrytí mám ušitou deku z dvojitého mušelínu a druhá deka je z vafle. Minku, velvet a wellsoft jsem pro zavinovačku a dečky pro letní měsíce nevolila. Jinak hnízdo mám z bavlněného saténu a minky (pokládat mimčo budu na bavlnu), minku jsem zvolila z důvodu, že se snad nikdy neumaže (vyzkoušeno na starším) ![]()
Syn je kvetnovy, mela jsem nekolik bavlnenych rychlozavinovacek.
Ahoj holky, prosím, poraďte mi. Čekáme první mimi, tak je pro mě vše nové a neznáme

Mimi se má narodit ke konci dubna a já řeším z jakého materiálu zvolit zavinovacku. Přemýšlím nad minky nebo mušelin, ale není to moc teple?
Byt máme naopak chladnější. Mockrát děkuji za vaše typy