Zavinovačka na léto

721
21.3.11 12:45

Zavinovačka na léto

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti se zavinovačkami na léto. Mimišek se nám má narodit v červenci :lol: a zavinovat bych ho určitě chtěla - pokud se mu to bude líbit. Mám ale strach, ať bobka nepřehřívám, jak venku tak doma - bydlíme pod střechou a někdy je tam fakt pěkné horko. Máte, prosíííím :-D nějaké tipy. díky moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
21.3.11 12:48

Do látkové plínky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.3.11 12:53

ahoj, buď obyč plínu, nebo já za sebe doporučuju merinozavinovačku, dělají se dvě tloušťky, tak bych vzala tu slabší. Já mám teda zářijový dítě, tak jsem problém tepla neřešila, ale meronovlna má dobrý termoregulační vlastnosti, tak je dobrá i na léto. Když dáš prcka jen v bodýčku, nebo i jen v plíně, tak si myslím, že mu bude dobře.

ta zavinovačka je docela velká, tak se dá zavinovat docela dlouho.
teď ji používám jako deku.

jukni na stránky sijemedetem.cz nebo anavy.cz :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
21.3.11 12:54

Já jsem si ji nachala ušít, koupila jsem i ikei látku s autíčky. Máma vystřihla dva čtvrce 70 na 70, mezi ně dala 70 na 70 froté z prostěradla, sešila dohromady. Dozadu přišila pruh látky na zavazování a zavinka byla na světě. Je to jak rychlozavinovačka, ale v letním vydání (bez suchého zipu), za pár kaček. Navíc to Kryštofovi moc slušelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
21.3.11 12:55

já měla klasickou zavinovačku a v pohodě, ale malá byla celkem zmrzlík, takže jsme léto projezdily téměř celé zakuklené :mrgreen: :mrgreen: Ale do plínky jsme zavinovaly taky, aby se nebudila ručičkama, to fakt doporučuju. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.11 13:19

Ahoj, malá byla v červenci a zavinovala jsem ji do klasické zavinovačky jak do kočárku, tak i doma, měla to ráda a přehřátí jsem pak už neřešila, byla jen v bodyčku a plínce, ale ze začátku jsem taky měla obavy, přeci jen bylo vedro. Ale zkoušla jsem ji zavinout i jen do obyčejné plínky a to jí vadilo. A v kočárku jsem ji jednou nechala jen tak, bez zavinky a řvala jak tur, dokud jsem ji do té zavinovačky nedala, pak usnula během pár minutek, prostě ji vyžadovala a to celkem dlouho.

Jo a taky bydlíme pod střechou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
21.3.11 13:51

Ahoj.
Taky se nám má mimčo narodit v červenci. Pořád hledám na netu nějakou letní zavinovačku a nějak nic nemůžu najít. Možná nakonec nechám ušít.
A ještě nevím na čem mimčo leží v kočárku? Jen na té podložce co tem je? Dcera se narodila v zimě tak byla ve fusaku, ale teď opravdu nevím co tam dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
21.3.11 13:57

Ahojky, já jsem u prvního dítka zavinovačku nepoužívala, byla opravdu strašná vedra a malému to nevadilo! Nevyžadoval jí :wink: ! Jinak na červen čekáme druhé a samozřejmě pro jistotu budu mít doma rychlozavinovačku ze slabšího materiálu, ale asi jí budeme používat jenom na noc. Uvidíme, dle potřeby!
Vicco - do kočárku jsem si jako podložku dávala vnitřky z klasicé zavinovačky. Jsou krásně bavlněné a příjemné pro dítko :palec: ! I u druhého dítka to budu tak dělat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.11 15:34
vicca píše:
Ahoj.
Taky se nám má mimčo narodit v červenci. Pořád hledám na netu nějakou letní zavinovačku a nějak nic nemůžu najít. Možná nakonec nechám ušít.
A ještě nevím na čem mimčo leží v kočárku? Jen na té podložce co tem je? Dcera se narodila v zimě tak byla ve fusaku, ale teď opravdu nevím co tam dát.

Nechávala jsem rychlozavinku a rohy jsem srolovala na stranu. Pokud samozřejmě měla spát, tak jsem jí do ní musela teda zavinout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
23.3.11 13:05

Holky moc díky za tipy. Nemáte zkušenosti s klasickou obdélníkovou zavinovačkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.3.11 16:36
MariSun píše:
Holky moc díky za tipy. Nemáte zkušenosti s klasickou obdélníkovou zavinovačkou?

Myslíš takovou tu starou s krajkama na šňůrky? Mě teda vůbec nenadchla. Já jsem malou balila do merinozavinovačky jako kuklu, nesnesla ruce volný a pak občas do rychlozavinovačky, tu kladickou jsem měli taky, ale rozčilovalo mě to zavazování a rozvazování, dle mého je zbytečná. To je lepší ta rychlo, řekla bych. Ale i ty jsme používali asi jen měsíc, docela rychle z ní vyrostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Líza14
22.6.11 17:32

Zavinovací vak

Ahoj, chtěla bych poprosit jestli někdo nemáte zkušenost se zavinovacím vakem jako je např. tento: http://www.malvik.cz/…vinovaci-vak jak dlouho v něm mimčo vydrží a jestli se z něj třeba hnedka nevysápe ven :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková