Zavinovačka nebo hnízdečko?

324
7.10.16 22:50

Zavinovačka nebo hnízdečko?

Ahoj maminky,
ráda bych Vás poprosila o názor jestli pořídit zavinovačku nebo hnízdečko nebo oboje?
Na Vánoce čekáme narození dvojčat- holčiček.
Abych řekla pravdu, zavinovačka se mi líbí, protože až si bude chtít holky někdo pochovat, že si bude asi o dost jistější, přece jen je to lepší, držet v ní prcka. A do hnízdečka jsem se úplně zamilovala, u nikoho jsem to ještě neviděla a přijde mi to praktické.
Peníze neřeším, spíš jestli to není zbytečné.
Děkuji za Vaše rady a názory.
Hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
759
7.10.16 22:55

Ja vubec neznam hnizdecko, co to je?:D mam 7 m holcicku, v zavinovacce spala, v te bez vyztuzeni, deti maji rady zavinuti. Kdyz budete mit dvojcatka, tak kupte od kazdeho jeden kus a pak uvidite co se vic osvedci:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.10.16 23:00

Koupila bych klasické zavazovací zavinovačky. Máme 10 dětí, pouze jedno jediné nesneslo zavinutí. Právě dvojčata potřebovala pevné zavinutí (rodila jsem 36+5), byla dráždivější, zavinovačky mi pochválila i samotná MUDr. Jinak bych i přihlédla na to, že dvojčata budeš mít asi dost času v náručí (a u nás to opravdu tak bylo) a hnízdečko mi přijde krajně nepraktické…
Samozřejmě můžete mít úžasná klidná miminka, což bych vám přála :kytka:

Příspěvek upraven 07.10.16 v 23:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
7.10.16 23:01

Hnízdo mám, taky se mi moc líbilo a téměř jsem ho nevyužila.
V prvních týdnech jo, ale pak bylo horko, malá se v tom potila. Vlastně ona první měsíc spala jen na břiše a to jsem jí v tom hnízdě nemohla tak nechat spát.
Kolem 4m jsem jí v něm uspávala, ale to jsem pak zavrhla, protože jsem jí dyndala v náručí a to by byl bič na mě. Takže jí zas dávám do zavinovačky na noc a odpolední spaní, jinak spí jen v postýlce přikrytá dekou, pokud si teda přes den zdřímne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
7.10.16 23:02

Bohuzel to predem nejde odhadnout..starsi spal v zavinovacce do 3 měsíců, pevne zavinute ruce na usínání mel tak do 5..mladsi zavinuty brecel, vydrzel v zavinovacce jen jako novorozenec, pak z ni jednak rychle vyrostl a jednak se z ni různě vysvobozoval..takze jsem byla rada, ze jsem poridila jen jednu novou..hnizdecko se mi ale líbí a prijde mi to celkem prakticka zalezitost i na spani ve spolecne posteli treba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.10.16 23:02

Já měla oboje - teda pokud tím hnízdečkem myslíš pelíšek pro miminko - a pelíšek jsem skoro nepoužila. Ale v případě dvojčátek to může být víc než užitečné. Je to měkoučké, je tam teplo a simuluje to náruč. Já jsem si pelíšek sama šila. Pro dvojčátka bych asi ušila veliký ovál a naplnila to polystyrenovými kuličkami. Mohla by tam být spolu a nechyběl by jim vzájemný kontakt.

• Citovat
  • Upravit
32
7.10.16 23:07

O hnizdecku jsem vedela, ale nejak jsem o koupi ani neuvazovala. Urcite to prakticka vec je, zmensi to miminku prostor okolo a krome toho ze se nikam neodkuli az bude vrtosivejsi, tak si tam bude pripadat i bezpecneji. Ale naprosto jsme se bez nej obesli. Naopak bez zavinovacky si to nedovedu predstavit. Na spinkani mame SwaddleMe a na chovani a uspavani klasickou rychlozavinovacku. Manipulace mi prijde v zavinovacce takova setrnejsi a Viky(6t) v ni lip usina :-) Mimo jine kdyz jsme si malou privezli, tak ji i par lidi (hlavne starsi generace jako dedeckove a pradedeckove) vylozene v tech prvnich dnech/tydnech v zavinovacce chtelo chovat protoze si byli jistejsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
7.10.16 23:08

Jeste teda mohu dodat, ze na takove „hnizdeni“ jsem pouzivala kojici polstar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
7.10.16 23:13

@marka123
http://www.google.cz/search?…

Tohle jsou hnízdečka nebo se tomu říká pelíšky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
7.10.16 23:20

Malý byl první měsíc v něčem podobném jako hnízdo. Potom jsem ho zavinovala do obyč dětské dečky. Na znehybnění házejících ručiček to stačilo, vydrželo mu to do 4 měsíců. Pro druhé už mám něco takového http://www.motherhood.cz/…da-classics/?….
Nejblbější mi příjdou rychlozavinovačky na suchý zip. Prdlajs zavinou a ještě jsem si furt hlídala, aby mi malý spodem nevypadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
7.10.16 23:25

@RenattaSedla
Tak to kojici polstar udela uplne stejnou sluzbu:D…ale je to hezke:), dalsi vec, co zabira misto:D mame jedno dite a ma hromadu veci a to nejsem megaloman, neumim si predstavit dvojcata:D takze resim aby se veci, co mame, vyuzily, nejlepe kdyz jsou viceucelove, takze mi to prijde trochu zbytecne. Nicmene pokud se Vam to libi a neresite penize ani prostor, tak bych si na Vasem miste poridila 2 zavinovacky a 1 pelisek ( hnizdecko)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
7.10.16 23:26

Ani jedno z mych dvou deti zavinovacku rado nemelo. Na mladsi mam ted hnizdecko. Jako novorozene jsem ho mela v hnizdecku i v lete v kocaru a kazdy vecer v nem spi v postylce. Pouzivali ho u nas v porodnici i na miminka neklidna, drive narozena a ty co spatne drzeli teplotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
7.10.16 23:40

Super… moc děkuji za názory.
Ještě budu přemýšlet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
8.10.16 07:05

@RenattaSedla Měla jsem obojí a nemůžu si vynachválit, ale záleží na miminku. Hnízdečko mám viz moje inzeráty a využila jsem hodně, zavinku jsem měla SwaddleMe a spal mi v ní o hodinu déle, než bez ní. Takže za mě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
8.10.16 07:08

A za me ani jedno, mala chtela byt od narozeni v pytli a mit volne ruce. Hnizdecko je drahe, ne? Pokud na to mas, koupila bych oboje na zkousku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí