Zavinovačka nebo hnízdečko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10848
8.10.16 08:55

No, právě člověk nikdy neví, jaké miminko bude. Ta hnízdečka, zvlášt+ některá mi připadají veliká, a tudíž v reálu nebudou simulovat vůbec nic, natož náruč. maimálně tak menší korbičku od kočárku, ale ta miminku žádnou jistotu nedá. Pokud máš doma dost prostoru a nebudou ti překážet, tak si je kup, zatím se ale nedá odhadnout, jestli je použiješ nebo ne- třeba si je zrovna zamiluješ :)

zavinovačky jsou praktičtější - jediné riziko je, že tvoje dvojčátka nebudou „zavinovací“, což je méně časté. Takže ty zavinovačky použiješ jen na to chování příbuznými :) Hodně dětí má ale zavinování rádo - šla bych do nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
15.10.16 14:11

Zavinovačku jsem nepoužívala, těsné zavinutí není dobré pro vývoj kyčlí. Navíc jsem zastáncem kontaktního rodičovství. Miminka, která jsou svázaná nemají možnost vyjadřovat svoji nespokojenost. Myslím, že hnízdečko je mnohem lepší a dvojčátkům by se v něm mihlo líbit mnohem víc, když v něm budou spolu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
15.10.16 14:25

Ja mela hnizdecko (pelisek), v nem spal v noci v postylce, dobre se v tom polohuje mimco na bok a spal zaroven i v zavinovacce. V takove te jen latkove Swaddleme. Oba nasi kluci trpeli na prdiky a oba meli zavinuti radi. Takze u nas se vyuzilo oboje :) Jinak pokud se mysli hnizdecko takovy ten velky mekky polstar, tak to jsem resila kojicim polstarem. V nem taky parkrat spal pres den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.11.18 14:03

Zkusili jsme obojí a obojí se nám líbilo, na první měsíce zavinovačka kvůli lepšímu polohování (aby se neudusili zvratky a neslehávali hlavu). Jak je větší, už se mu stažení moc nelíbí. Z hnízda většina dětí rychle vyroste. Co můžu doporučit, velkou péřovou peřinu, je to defacto kombinace obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
1.3.21 14:03

Hnízdečko jsem si vybírala tak, aby mělo co nejvyšší mantinel. Proto jsem si ho nechala udělat na zakázku, protože jsem si mohla vybrat volánek a svrchní i vnitřní materiál. Dcera měla hnízdečko až do 9 měsíců a nedokáži si to bez něj představit, protože tak jsem se nemusela bát ji nechat v tom i na posteli, když mi tam usnula. Hnízdečko jsem si na zakázku nechala dělat u firmy https://www.valeryhandmade.cz/…ko-romantic/ , kde nabízí možnost používání hnízdečka oboustranně, takže si můžete vybrat dva vzory látek a střídat to. Dobře se to pralo, když si malá ublinkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
1.8.21 16:02

@stalula A jakou jste měla velikost hnízdečka? Kde vybírám já, tak nabízejí možnost 70cm do cca 6 měsíců věku miminka. Anebo potom 90cm, kde uvádějí až do 18měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
7.8.21 14:44

péřovou zavinovačku

Poslouží zároveň i jako hnízdečko, doporučuji 100cm, třeba od lůžkoviny Janeček :palec: ;)

Výhody péřové zavinovačky v kostce
poskytuje přirozené teplo (péřová zavinovačka v zimě hřeje v létě chladí)
měkké poležení
připomíná omezený prostor jako v děloze
dětátko je klidnější, dobře usíná a spí
netrpí tolik na nadýmání a bolesti bříška
je vhodná do kočárku i do autosedačky – tlumí otřesy z jízdy
děťátko není potřeba do zavinovačky tolik oblékat
vhodná pro nedonošené a nezralé děti s nízkou porodní hmotností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.10.21 22:27
@Miki18 píše:
O hnizdecku jsem vedela, ale nejak jsem o koupi ani neuvazovala. Urcite to prakticka vec je, zmensi to miminku prostor okolo a krome toho ze se nikam neodkuli az bude vrtosivejsi, tak si tam bude pripadat i bezpecneji. Ale naprosto jsme se bez nej obesli. Naopak bez zavinovacky si to nedovedu predstavit. Na spinkani mame SwaddleMe a na chovani a uspavani klasickou rychlozavinovacku. Manipulace mi prijde v zavinovacce takova setrnejsi a Viky(6t) v ni lip usina :-) Mimo jine kdyz jsme si malou privezli, tak ji i par lidi (hlavne starsi generace jako dedeckove a pradedeckove) vylozene v tech prvnich dnech/tydnech v zavinovacce chtelo chovat protoze si byli jistejsi :-)
@blumen píše:
A za me ani jedno, mala chtela byt od narozeni v pytli a mit volne ruce. Hnizdecko je drahe, ne? Pokud na to mas, koupila bych oboje na zkousku.
Ahoj, mně se hnízdečko moc líbí
@Akivasha píše:
@RenattaSedla Měla jsem obojí a nemůžu si vynachválit, ale záleží na miminku. Hnízdečko mám viz moje inzeráty a využila jsem hodně, zavinku jsem měla SwaddleMe a spal mi v ní o hodinu déle, než bez ní. Takže za mě :palec:

Hnízdečko se mi taky moc líbí. Chtěla bych tohle:
https://www.lilyissailing.com/…roses-cream/
nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev