Zavodnění v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
171
22.4.26 16:10

Zavodnění v těhotenství

Ahoj, zakládám diskuzi pro nalezení podpory. Jsem na konci těhotenství a přibrala jsem už téměř 20 kilo. Nemám žádné bolesti kloubu, zad, necítím se ani nijak tlustě. Jasne ze se mi zvětšil zadek a stehna, ale ne tolik, abych měla 20 kilo nahoře. Myslim, ze to je hlavně voda. K večeru mi natékají nohy a kdyz odpoledne po obědě lezim, tak i obličej. Mam sice riziko preeklampsie a vyšší tlak, ale přibírám takto po cele těhotenství a doktor se netváří, ze by bylo něco v nepořádku. Mela jste to tak taky některá? Jak vám to šlo poté dolu? Vim, ze je to hodně individuální a že nejdůležitější je zdravé miminko. Ale nám ženským tyto racionální argumenty holt někdy nestačí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.4.26 19:11

Já tedy úplně nevím, jestli tě potěším :D
Přibrala jsem nakonec cca 26 kilo, z 58 na 84 :zed: A to jsem jedla pořád normálně, žádné přejídání nebo dopřávání '„za dva“… Pro moji hlavu absolutní peklo. Bývala jsem vysportovaná tanečnice na vrcholu kariéry a najednou konec.
Porodem šlo dolů 10kg na 74, pak to spadlo na 72 a tam se mě to drželo zuby nehty.
Zkusila jsem dietu a teď až to leze pomalinku dolů, ale mám takový dojem, že kvůli tomu dochází mléko, takže s tím budu muset přestat a trochu přidat.
Závidím těm ženám, kterým kojení pomáhalo na hubnutí, mně teda ne :D

(citlivé info proto anonym)

• Citovat
  • Upravit
3051
22.4.26 21:30

Všechny holky, kamarádky, kolegyně kolem mě, které přibraly takhle kolem 20, 25 až 30kg, jsou v současné době, tedy něco kolem 3-10 let po porodech (1-více) na své nebo skoro na své váze. Mnoho z nich, a já tvrdím to samé, má lepší postavu než kdy dřív. Protože jak děti rostou, nejdřív dokojíš, stabilizují se hormony, pak pohyb s batolaty a malými školáky, kteří jsou čím dál akčnější, postupně je víc a víc času na tvůj vlastní individuální cvičební plán.. Takže myslím, že si nemusíš dělat obavy, asi ne do roka, ale do několika málo let možná budeš v nejlepší životní formě. Konkrétní kamarádka, dvě děti asi 2 roky od sebe, je jim nějakých 7-9 let, s jedním +25, s druhým +30kg. Teď je nádherná, propadla běhání a má postavičku jako lusk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22830
23.4.26 06:40

@Melissa25 já jsem to měla u první dcery, +30,– :roll: gynekolog mi pokaždé psal do průkazky neslaná dieta a ovocné dny :lol: cukrovku jsem neměla.
Zkus min solit, ale mě nepomohlo nic, do druhého těhotenství za 2,5rou jsem shodila 20kg a pak zase 20kg přibrala :roll: pak zase shodila, ale ne už na původního váhu, to se mi nepovedlo, pořád mám +10kg a bojuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
23.4.26 08:21

Ahoj, jdu te podporit ❤️
Taky na to trpim, jsem ted ve 32.tt, mam nahore 16 kilo. Myslim si ze tentokrat budu rodit s 20+kg, taky se nejak neprejidam, jim casteji ale mensi porce. Mam ale minimalni pohyb, protoze mam bolesti stydke spony. Je videt, ze jsem pribrala (stehna, zadek, ruce, tvar), ale nevypadam nejak spatne. Vecer mam oteklejsi nohy a taky prsty.
V prvnim tehu jsem to mela stejne, ale sla jsem rodit s 16kg nahore. Do 3 mesicu jsem se v podstate vratila na puvodni vahu - malo spanku, stres, bidne kojeni, uz jsem i malo jedla jak jsem byla napokraji sil. Ale hodne z te vahy prave slo dolu hned prvni tyden - porod, ta prekrvenost, voda atd.
Ted ocekavam ze do konce roku se vratim zpatky na svou vahu, vim ze to pujde. Omezim sladke, az se zotavim budu mit vic pohybu (doma, s kocarkem venku, porad doufam ze jednou dojdu vyzkouset pilates). Obecne hodne mi pomahalo zapisovat si vsecko co jsem pres den snedla a pak vecer se na to podivat a rict si co z toho bylo zbytecne (jsem hodne na sladke, tak treba nejaka susenka, sklenicka limonady atd) a dalsi den uz si to nedoprat.
Ted se nijak neomezuji ale az porodim a zotavim se budu se snazit dat sve telo zpatky do puvodni vahy, fyzicky citim se o dost lepe kdyz jsem hubena 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí