Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenost s něčím podobným. Jsem půl roku po porodu a od minulého týdne se mi každý den šíleně motá hlava, někdy se mi z toho udělá i špatně od žaludku. Přijdu si jak na kolotoči. U doktora jsem byla, řekl, že to může být od páteře, že mám záda ztuhlý od toho jak tahám malou. Zkouším cvičit, 2× jsem se nechala namasírovat, ale je to pořád stejné. Nevíte co s tím?
co tlak? ja mela cele tehu deeesne nizky tlak - mam teda i normalne a nekdy si taky tak prijdu.
jinak kvuli zadum taky, muzes mit skriply nerv nebo tak?
Spíše ta páteř,je to potvora.Ještě k tomu můžeš mít bolesti hlavy,zvracení.Je to nepříjemné.
Pomohou masáže-ale dvě nestačí,alespoň 5,ale po masáži to chce odpočívat a netahat malou.Pokud by to šlo,aby jí někdo pohlídal.Ono jak je to po masáži rozvolněné,tak s to lehce zablokuje zpátky a někdy i víc.
Ahoj. Mívám to taky (závratě, nevolnost). Osvědčilo se mi být co nejvíc venku na vzduchu, spát na pořádné posteli (hlavně pořádný polštář) a snažit se co nejvíc šetřit záda (na frak dostávají především při nošení dětí, kojení, sezení u PC a TV a já to měla asi hlavně z ručních prací, ty jsem teď v létě hodně omezila a je to mnohem lepší).
já byh zkusila ještě nasadit nějaký vitamíny pro maminky, třeba femibion mum a ještě si ktomu dávám rozpustnej hořčík s B6.
Díky holky, tlakem to nebude, mám ho nízký, ale to jsem měla vždycky. Jen doufám, že to jsou ty záda, protože mně doktor krev nenabral a rady od něj ať nic těžkého netahám, když malá ještě ani neleze, jsou mi naprd.
Ahoj,
napadá mě chudokrevnost - tzn. nedostatek železa. Začne to v těhotenství a pokračuje pak dál i po porodu. Jeden z hlavních příznaků je právě to, co popisuješ.
Dělali ti na hladinu železa během těhotenství rozbor krve? Pokud ne, nech si ho udělat teď s tím, ať se zaměří na železo v krvi.
Léčba je vcelku jednoduchá, berou se tablety.
Já od třetího trimestru beru Actiferin, dost mi na tyto stavy pomáhá.
Tingi, jestli je to páteří, to chce rehabilitaci, párkrát tam zajít, naučit se pořádně nějaké cvičení…
Zuzulendo - a neuvažovala jsi třeba o psychologovi? Já kvůli takovým kolapsovým stavům u něj skončila na konci základky a dost to pomohlo… pokud sama přiznáváš, že to je i z nervů, proč to nezkusit, třeba by se ti aspoň částečně ulevilo.
zuzulenda píše:
Pipet, popravdě uvažovala. Ale ještě se k tomu neodhodlala.
Je to taky tím, že se strašně stresuji, někdy bych se vypovídala, ale není komu. Bydlíme tu krátce a nikoho pořádně neznáme a když ano, rozhodně se nebudu svěřovat s takovýma věcma. Takže všechno v sobě dusím a pořád nad tím přemýšlím, apod.
A taky mám strach z toho psychologa/psychiatra. Známá jednou chodila a odešla ještě v horším stavu
No na psychiatra je ještě čas… Zkus třeba někoho najít podle www.znamylekar.cz z vašeho regionu
Když ti nebude vyhovovat, podruhé už tam nemusíš…
Jestli to do konce týdne nepřejde, tak zkusím zajít na tu krev, jsem takhle uplně neschopná cokoliv dělat. Díky holky za rady.
Ahoj, já to taky tam mám, ale navíc mě zalehlo k tomu i ucho, šla jsem k dr, ta mě napsala léky, se kterýma jsem ve 2 měsících musela přestat kojit, a ž se ucho zlepšilo a začala jsem znovu slyšet, ale závratě a motání hlavy zůstalo, tak mě povídala, at se uklidním, že jsem vyčerpaná z mateřské atd.
šla jsem k jiné dr. a ta mě odeslala ještě na neurologii a nakonec se zjistilo, že ty závratě amotání hlavy jsou neurologického původu… být tebou, tak to nepodceňuju, a zajdu na vyšetření…přeju hodně štěstí
Ahojte, jak Vás tak poslouchám připomíná mi to mě. rok po porodu u druhého dítěte,jsem prodělala chlamydie,od té doby mám takové silné závratě takovný rychlý kolaps moc nepříjemný,nedá se stím fungvat. diagnoza byla stanovena panická ataka,tak se poptejte u lékaře,protže je to opravdu znehodnocení života. já mám zavratí tak 3× za den,a zatím nic nepomohlo.