Zazděné Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
25.11.21 15:37
@Anonymní píše:
@safina kdyz zil u rodicu tak vanoce byla vzdy zaminka jeho „otce“ se opit jak zakon kaze, a vse skoncilo hadkou, rozbitymi taliri a vycitkami za utracene penize. A pak kdyz ho mamka opustila tak uz byl v puberte a nejake vanoce uz ho bohuzel nebrali a to mu zustalo :,(

Aha, dočítám.. Hele, šla bych na to opatrně. Vysvětli mu, jak probíhaly Vánoce u vás a jak si přeješ, aby třeba jednou probíhali u vás. Nepřeháněj to s výzdobou ani pečením, alespoň tento rok. Koledy a cukroví páchej někdy, když třeba nebude doma a ten Štědrý den si udělejte střídmě. A uvidíš, jestli se mu to bude líbit. Mě by tenhle přístup mrzel hodně, ale akceptovala bych jeho blok a Vánoce mu infiltrovala postupně 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.21 15:37

@unuděná psala jsem vyse. Jeho otec razil heslo ze „stastne a vesele“ nemuzou byt bez trojce v zile :zed: a pak vse nicil

• Citovat
  • Upravit
72725
25.11.21 15:41
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne.
Prosim anonym. Mam temer rok pritele a dohodli jsme se, ze stedry vecer stravime spolu. On na Vanoce neni, ma v planu kdyz bude pocasi jit s kamosema bruslit, ja pujdu na odpoledne k nasim a pak tam spolecne pojedeme bud 26 nebo jiny den. A vecer se najime na byte a budem koukat na telku a hrat treba hry. Kdyz mi rikal ze na vanoce neni, ze darky jsou vyhozene penize tak jsem rekla ok. Koupime si nejaky zajezd a max nejakou drobnustku pod stromecek. Ale dnes mi rekl, ze nechce do bytu ani stromek, ani venec ani svetelka, proste nic. :,( Cukrovi ze neji, ale ja rada pecu i pro mou rodinu, rada bych dala krabicku i jeho rodicum. Ale proste cokoliv co symbolizuje vanoce mi zazdil… :( prebyvame ted u nej v garsonce tak se to nejak snazim respekrovat ale je mi to trosku lito. Samozrejmne, ze bych od nej penize na nejakou tu vetvicku a suroviny nechtela, ale i tak o tom nechce slyset. :zed:

Ne každý má rád vanoce :think: buď se s tím smir nebo hledej jinde.. bohužel.. já je taky nemusím, dělám to jen kvůli dětem..když jsem byla bezdětná, chodila jsem do práce atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
25.11.21 15:44
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne.
Prosim anonym. Mam temer rok pritele a dohodli jsme se, ze stedry vecer stravime spolu. On na Vanoce neni, ma v planu kdyz bude pocasi jit s kamosema bruslit, ja pujdu na odpoledne k nasim a pak tam spolecne pojedeme bud 26 nebo jiny den. A vecer se najime na byte a budem koukat na telku a hrat treba hry. Kdyz mi rikal ze na vanoce neni, ze darky jsou vyhozene penize tak jsem rekla ok. Koupime si nejaky zajezd a max nejakou drobnustku pod stromecek. Ale dnes mi rekl, ze nechce do bytu ani stromek, ani venec ani svetelka, proste nic. :,( Cukrovi ze neji, ale ja rada pecu i pro mou rodinu, rada bych dala krabicku i jeho rodicum. Ale proste cokoliv co symbolizuje vanoce mi zazdil… :( prebyvame ted u nej v garsonce tak se to nejak snazim respekrovat ale je mi to trosku lito. Samozrejmne, ze bych od nej penize na nejakou tu vetvicku a suroviny nechtela, ale i tak o tom nechce slyset. :zed:

Ono je to pro něj fakt dost bolavé téma…

Tak se dohodnete na minimalistické variantě - větvičku do vázy a jednoduchý svícen. Na cukroví si naplánuj víkend a pošli ho s kamarády za sportem, pak to upečené zabalíš pro rodinu a bude klid.

Nebo peč u mamky či kámošky.

Je fajn, že Ti to řekl a nebouchlo to až na svátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
25.11.21 15:48
@Anonymní píše:
safina kdyz zil u rodicu tak vanoce byla vzdy zaminka jeho „otce“ se opit jak zakon kaze, a vse skoncilo hadkou, rozbitymi taliri a vycitkami za utracene penize. A pak kdyz ho mamka opustila tak uz byl v puberte a nejake vanoce uz ho bohuzel nebrali a to mu zustalo :,(

Berou neberou, to je jeho věc. Respektuju, že někdo vánoce moc nemusí, ale nesmí je kazit ostatním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
25.11.21 15:49

Takto vztahy nefungují, nelze prostě jednostranně něco takového zakázat. Můžeš nemít rád nějakou barvu, ale komplexně zakázat svátky které pro většinu lidí tolik znamenají, to má chlapec naivní přístup.

• Citovat
  • Upravit
19982
25.11.21 15:55

No tak nema rad vánoce, ja v tom problém nevidím. Jasne ti řekl jak to má. Je na tobě jak se k tomu postavis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.11.21 15:56
@lachtanice86 píše:
No tak nema rad vánoce, ja v tom problém nevidím. Jasne ti řekl jak to má. Je na tobě jak se k tomu postavis

Tak tomu říkám vztahový kompromis :mrgreen: Má buď přistoupit na jeho pojetí Vánoc nebo se s ním rozejít říkáš? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
25.11.21 16:04

A s rodiči se nějak stýká? Trauma bylo jen kolem vánoc? Dá se to pochopit, pak ale nechápu, proč nechce odjet s tebou na tu dovolenou. Tohle spíš opravdu zavání tím, že chce věci podle sebe a tvoje názory ho nezajímají. Nebudeš to mít lehké, jestli to budeš chtít s ním překonat. Určitě si promluvte, proč ne na tu dovolenou, proč ty nemůžeš mít ani větev. A jestli by nestačilo na vánoce prostě nepít alkohol :)
A navrhla bych psychoterapii, přece tohle nebudete řešit celý život, že ty budeš poskakovat kolem něj, jestli můžeš mít doma věnec nebo jestli půjde s dětmi na vánoční besídku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
25.11.21 16:08

Jeho fotr se vždycky na Vánoce vožral, tím pádem je Ty nebudeš mít!
Není ta logika trošku zvrácená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
25.11.21 16:24

Možná je načase mu pomalu a lehce ukázat, že Vánoce nejsou vždy jen hádky a špatné vzpomínky. Určitě bych na to šla velice zlehka a nepřeháněla to, kór u něj doma. Ale jen tak si udělat super veču, posedět u pohádek a trochy cukroví, dát si vínko a hezky se pomilovat…aby viděl že Vánoce můžou být i fajn. Třeba ho trochu naladiš ;) za zkoušku to stojí.
Rozcházet bych se kvůli tomu hned nerozchazela. Uvidíš jak to bude probíhat a třeba pak po vánocích hodíte řeč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
25.11.21 16:28

Takto kompromis nevypadá…, on rozhoduje a ty se podřídíš a je mu jedno, jak to cítíš ty a co bys chtěla.. Partner jak se patří :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.11.21 16:31
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne.

8o :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Stromeček je vyhazování peněz? Končíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.21 16:33

Muj ex taky neslavil vanoce, jeho rodina i sestra byli normalni, vse slavili a prozivali ale on nechtel slavit narozeniny ani vanoce, ze pry lidi maji byt na sebe mili porad a nejen v urcite dny :roll: Byl ochotny mit kvuli me vyzdobu ale nakonec na to nedoslo, uz jsme pak spolu nebyli.

• Citovat
  • Upravit
36556
25.11.21 16:37
@Anonymní píše:
Muj ex taky neslavil vanoce, jeho rodina i sestra byli normalni, vse slavili a prozivali ale on nechtel slavit narozeniny ani vanoce, ze pry lidi maji byt na sebe mili porad a nejen v urcite dny :roll: Byl ochotny mit kvuli me vyzdobu ale nakonec na to nedoslo, uz jsme pak spolu nebyli.

To jsou takové řeči. Proč slavit Vánoce, lidé se mají s rodinou scházek „kdykoliv“? Proč kupovat dárek k narozeninám, můžu ti ho dát „jen tak“? Proč jít na večeři na výročí, jít můžeme „kdykoliv“?

Výmluvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný