Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@safina kdyz zil u rodicu tak vanoce byla vzdy zaminka jeho „otce“ se opit jak zakon kaze, a vse skoncilo hadkou, rozbitymi taliri a vycitkami za utracene penize. A pak kdyz ho mamka opustila tak uz byl v puberte a nejake vanoce uz ho bohuzel nebrali a to mu zustalo
Aha, dočítám.. Hele, šla bych na to opatrně. Vysvětli mu, jak probíhaly Vánoce u vás a jak si přeješ, aby třeba jednou probíhali u vás. Nepřeháněj to s výzdobou ani pečením, alespoň tento rok. Koledy a cukroví páchej někdy, když třeba nebude doma a ten Štědrý den si udělejte střídmě. A uvidíš, jestli se mu to bude líbit. Mě by tenhle přístup mrzel hodně, ale akceptovala bych jeho blok a Vánoce mu infiltrovala postupně ![]()
@unuděná psala jsem vyse. Jeho otec razil heslo ze „stastne a vesele“ nemuzou byt bez trojce v zile
a pak vse nicil
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne.
Prosim anonym. Mam temer rok pritele a dohodli jsme se, ze stedry vecer stravime spolu. On na Vanoce neni, ma v planu kdyz bude pocasi jit s kamosema bruslit, ja pujdu na odpoledne k nasim a pak tam spolecne pojedeme bud 26 nebo jiny den. A vecer se najime na byte a budem koukat na telku a hrat treba hry. Kdyz mi rikal ze na vanoce neni, ze darky jsou vyhozene penize tak jsem rekla ok. Koupime si nejaky zajezd a max nejakou drobnustku pod stromecek. Ale dnes mi rekl, ze nechce do bytu ani stromek, ani venec ani svetelka, proste nic.Cukrovi ze neji, ale ja rada pecu i pro mou rodinu, rada bych dala krabicku i jeho rodicum. Ale proste cokoliv co symbolizuje vanoce mi zazdil…
prebyvame ted u nej v garsonce tak se to nejak snazim respekrovat ale je mi to trosku lito. Samozrejmne, ze bych od nej penize na nejakou tu vetvicku a suroviny nechtela, ale i tak o tom nechce slyset.
Ne každý má rád vanoce
buď se s tím smir nebo hledej jinde.. bohužel.. já je taky nemusím, dělám to jen kvůli dětem..když jsem byla bezdětná, chodila jsem do práce atd ![]()
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne.
Prosim anonym. Mam temer rok pritele a dohodli jsme se, ze stedry vecer stravime spolu. On na Vanoce neni, ma v planu kdyz bude pocasi jit s kamosema bruslit, ja pujdu na odpoledne k nasim a pak tam spolecne pojedeme bud 26 nebo jiny den. A vecer se najime na byte a budem koukat na telku a hrat treba hry. Kdyz mi rikal ze na vanoce neni, ze darky jsou vyhozene penize tak jsem rekla ok. Koupime si nejaky zajezd a max nejakou drobnustku pod stromecek. Ale dnes mi rekl, ze nechce do bytu ani stromek, ani venec ani svetelka, proste nic.Cukrovi ze neji, ale ja rada pecu i pro mou rodinu, rada bych dala krabicku i jeho rodicum. Ale proste cokoliv co symbolizuje vanoce mi zazdil…
prebyvame ted u nej v garsonce tak se to nejak snazim respekrovat ale je mi to trosku lito. Samozrejmne, ze bych od nej penize na nejakou tu vetvicku a suroviny nechtela, ale i tak o tom nechce slyset.
Ono je to pro něj fakt dost bolavé téma…
Tak se dohodnete na minimalistické variantě - větvičku do vázy a jednoduchý svícen. Na cukroví si naplánuj víkend a pošli ho s kamarády za sportem, pak to upečené zabalíš pro rodinu a bude klid.
Nebo peč u mamky či kámošky.
Je fajn, že Ti to řekl a nebouchlo to až na svátky.
@Anonymní píše:
safina kdyz zil u rodicu tak vanoce byla vzdy zaminka jeho „otce“ se opit jak zakon kaze, a vse skoncilo hadkou, rozbitymi taliri a vycitkami za utracene penize. A pak kdyz ho mamka opustila tak uz byl v puberte a nejake vanoce uz ho bohuzel nebrali a to mu zustalo
Berou neberou, to je jeho věc. Respektuju, že někdo vánoce moc nemusí, ale nesmí je kazit ostatním ![]()
Takto vztahy nefungují, nelze prostě jednostranně něco takového zakázat. Můžeš nemít rád nějakou barvu, ale komplexně zakázat svátky které pro většinu lidí tolik znamenají, to má chlapec naivní přístup.
No tak nema rad vánoce, ja v tom problém nevidím. Jasne ti řekl jak to má. Je na tobě jak se k tomu postavis
@lachtanice86 píše:
No tak nema rad vánoce, ja v tom problém nevidím. Jasne ti řekl jak to má. Je na tobě jak se k tomu postavis
Tak tomu říkám vztahový kompromis
Má buď přistoupit na jeho pojetí Vánoc nebo se s ním rozejít říkáš? ![]()
A s rodiči se nějak stýká? Trauma bylo jen kolem vánoc? Dá se to pochopit, pak ale nechápu, proč nechce odjet s tebou na tu dovolenou. Tohle spíš opravdu zavání tím, že chce věci podle sebe a tvoje názory ho nezajímají. Nebudeš to mít lehké, jestli to budeš chtít s ním překonat. Určitě si promluvte, proč ne na tu dovolenou, proč ty nemůžeš mít ani větev. A jestli by nestačilo na vánoce prostě nepít alkohol ![]()
A navrhla bych psychoterapii, přece tohle nebudete řešit celý život, že ty budeš poskakovat kolem něj, jestli můžeš mít doma věnec nebo jestli půjde s dětmi na vánoční besídku…
Jeho fotr se vždycky na Vánoce vožral, tím pádem je Ty nebudeš mít!
Není ta logika trošku zvrácená ![]()
Možná je načase mu pomalu a lehce ukázat, že Vánoce nejsou vždy jen hádky a špatné vzpomínky. Určitě bych na to šla velice zlehka a nepřeháněla to, kór u něj doma. Ale jen tak si udělat super veču, posedět u pohádek a trochy cukroví, dát si vínko a hezky se pomilovat…aby viděl že Vánoce můžou být i fajn. Třeba ho trochu naladiš
za zkoušku to stojí.
Rozcházet bych se kvůli tomu hned nerozchazela. Uvidíš jak to bude probíhat a třeba pak po vánocích hodíte řeč
Takto kompromis nevypadá…, on rozhoduje a ty se podřídíš a je mu jedno, jak to cítíš ty a co bys chtěla.. Partner jak se patří
![]()
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne.
![]()
Stromeček je vyhazování peněz? Končíme…
Muj ex taky neslavil vanoce, jeho rodina i sestra byli normalni, vse slavili a prozivali ale on nechtel slavit narozeniny ani vanoce, ze pry lidi maji byt na sebe mili porad a nejen v urcite dny
Byl ochotny mit kvuli me vyzdobu ale nakonec na to nedoslo, uz jsme pak spolu nebyli.
@Anonymní píše:
Muj ex taky neslavil vanoce, jeho rodina i sestra byli normalni, vse slavili a prozivali ale on nechtel slavit narozeniny ani vanoce, ze pry lidi maji byt na sebe mili porad a nejen v urcite dnyByl ochotny mit kvuli me vyzdobu ale nakonec na to nedoslo, uz jsme pak spolu nebyli.
To jsou takové řeči. Proč slavit Vánoce, lidé se mají s rodinou scházek „kdykoliv“? Proč kupovat dárek k narozeninám, můžu ti ho dát „jen tak“? Proč jít na večeři na výročí, jít můžeme „kdykoliv“?
Výmluvy