Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Umíš si představit, že takto strávíš zbytek života? Každé vánoce, co nebudou, nebo strávíš svátky u rodičů? Co pak až budou děti?
Pro mě to je zásadní nesoulad. Pokud by chlap nechtěl slavit Vánoce, které miluju a odpíral mi výzdobu, i když po něm nic nechci, tak by to nebyl chlap pro mě ![]()
No - tak chlapec už se vyjádřil, pěkně narovinu ti povyprávěl co by si přál on - a teď je řada na tobě, abys mu zase pěkně povyprávěla, co chceš ty. A někde na půl cesty byste se měli sejít. Ne že si hošan bude myslet, že bude jen po jeho. To by rychle šel.
A má k tomu nějaký důvod? Jestli ne, tak je to prostě sobec. Někdo nemusí vánoce prožívat, ale zakazovat je prožívat i někomu jinému už je hnusne. By ho určitě zabilo si domů dát malinký stromeček ![]()
A vysvětlil ti proč? Má nějaké trauma? Nechce vánoce slavit ani až budete mít děti? A ty jsi s tím v pohodě?
Ty ho respektuješ a zajímá jeho, že tobě je to líto a alespoň něco vánočního bys chtěla mít doma?
A proč nemá rád Vánoce? Já jsem je několik let třeba nemusela. Ale z důvodu, že na jedny Vánoce se mi tak strašně pohádali rodiče, a potom následoval rozvod. Vydejchávala jsem x svátků. Teď už se z nich zase těším. Ale pokud k tomu nemá žádný důvod, tak je to od něj vcelku sobecké. Už tak ses mu snažila maximálně vyjít vstříc. Kdyby nedokázal najít kompromis, tak bych šla na svátky k rodině. A jak píšou holky výše, dost bych si rozmyslela zda by mi za to stál.
Asi bych si s sním popovídala jak to vidí do budoucna. Dobře, teď ve svém bytě nechce světýlka atd. budiž…Teď mu tam třeba nic instalovat nebudeš. Co ale až jednou budete bydlet spolu ve vašem společném bytě? Kde budeš mít taky nějaké slovo…Až byste třeba měli děti? Prostě musíte najít nějaký kompromis abyste netrpěli o vánocích ani jeden. Řekl ti proč to tak nemá rád?
@safina kdyz zil u rodicu tak vanoce byla vzdy zaminka jeho „otce“ se opit jak zakon kaze, a vse skoncilo hadkou, rozbitymi taliri a vycitkami za utracene penize. A pak kdyz ho mamka opustila tak uz byl v puberte a nejake vanoce uz ho bohuzel nebrali a to mu zustalo ![]()
@Anonymní píše:
Dobre odpoledne.
Prosim anonym. Mam temer rok pritele a dohodli jsme se, ze stedry vecer stravime spolu. On na Vanoce neni, ma v planu kdyz bude pocasi jit s kamosema bruslit, ja pujdu na odpoledne k nasim a pak tam spolecne pojedeme bud 26 nebo jiny den. A vecer se najime na byte a budem koukat na telku a hrat treba hry. Kdyz mi rikal ze na vanoce neni, ze darky jsou vyhozene penize tak jsem rekla ok. Koupime si nejaky zajezd a max nejakou drobnustku pod stromecek. Ale dnes mi rekl, ze nechce do bytu ani stromek, ani venec ani svetelka, proste nic.Cukrovi ze neji, ale ja rada pecu i pro mou rodinu, rada bych dala krabicku i jeho rodicum. Ale proste cokoliv co symbolizuje vanoce mi zazdil…
prebyvame ted u nej v garsonce tak se to nejak snazim respekrovat ale je mi to trosku lito. Samozrejmne, ze bych od nej penize na nejakou tu vetvicku a suroviny nechtela, ale i tak o tom nechce slyset.
a do budoucna to vidíš jak? Takže Vánoce sice spolu ale jakýkoliv běžný den
To bych teda mu řekla že tohle nejsou Vánoce a zůstávám u své rodiny
. Navíc až přijedete na návštěvu a zeptají se tě cos dostala k Vánocům a ty řekneš že nic?
Tak na těchhle situacích se možná ukáže, jak moc se k sobě hodíte. Nejde o slavení Vánoc, ale o to, respektovat jeden druhého a být schopni nějakých kompromisů.
Nechce slavit on, tak OK. Cukroví snad upect muzes, jist ho nemusi, neco rozdas, neco nechas pro sebe a 24.12 bych s nim byla dopoledne a po obede sla slavit normalni stedry den k rodicum, kde budou vanoce, jak mají byt.
Chapu ze on nema ty hezke vzpominky, ale nemuze kazit vanoce i Tobe, právě s Tebou si ty hezke Vanoce muze konečně udelat…
Hledala bych kompropis. Třeba nebude výzdoba, ale aspoň menší stromeček. Cukroví upeč, když to děláš ráda, však to jíst nemusí. Pokud by nebyl ochotný vzít aspoň nějaký kompromis, zamyslela bych se, jestli je to ten pravý partner pro život. My jsme s manželem začali vánoce prožívat až když jsme měli dceru, ale stromeček, talířek cukroví a nějaká drobnost pod stromečkem byli vždy.
Jak fungují jeho rodiče? Mě to přijde šílené, jako kdyby měl nějaké trauma z dětství.. Je v pořádku, že pro něj Vánoce nejsou důležité, ale nemůže ti přece zakazovat pořidit si stromeček nebo dekorace ![]()
@Elen8 prave k rodicum jdu na to odpoledne. Dedecek je po mrtvici a hodne lidi ho dokaze rozrusit, vecer tam bude segra s dcerkou, tak ja si s nimi uziji to odpoledne a vecer necham at tam maji vnucku. A pak dle dedeckova stavu se tam navstevy prostridaji mezi svatky. A chci byt ten vecer s pritelem, pustime si pohadky ale ten stromek a svetelka mi budou chybet.
Ale jeste je dost casu si alespon neco prosadir
dekuju vsem za nazory a podporu. Trosku jsem se obavala ze vyznim detinsky, kdyz nebudu mit vyzdobu
Dobre odpoledne.
Cukrovi ze neji, ale ja rada pecu i pro mou rodinu, rada bych dala krabicku i jeho rodicum. Ale proste cokoliv co symbolizuje vanoce mi zazdil…
prebyvame ted u nej v garsonce tak se to nejak snazim respekrovat ale je mi to trosku lito. Samozrejmne, ze bych od nej penize na nejakou tu vetvicku a suroviny nechtela, ale i tak o tom nechce slyset. 
Prosim anonym. Mam temer rok pritele a dohodli jsme se, ze stedry vecer stravime spolu. On na Vanoce neni, ma v planu kdyz bude pocasi jit s kamosema bruslit, ja pujdu na odpoledne k nasim a pak tam spolecne pojedeme bud 26 nebo jiny den. A vecer se najime na byte a budem koukat na telku a hrat treba hry. Kdyz mi rikal ze na vanoce neni, ze darky jsou vyhozene penize tak jsem rekla ok. Koupime si nejaky zajezd a max nejakou drobnustku pod stromecek. Ale dnes mi rekl, ze nechce do bytu ani stromek, ani venec ani svetelka, proste nic.