Zážitek blízké smrti v kómatu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@chlapskyproblem nwm,no.. mi to příjemné nebylo ani trochu
rozhodně nešlo o pocit Klidu Bezpečí atd, jak vždycky všude čtu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to zažila 2krát, ale pouze jako sen. ![]()
Vždy jsem toto chtěla prožít a po tom snu, ještě víc bych jsem toto chtěla zažít ![]()
- Citovat
- Upravit
@martina.se píše:
@chlapskyproblem nwm,no.. mi to příjemné nebylo ani trochurozhodně nešlo o pocit Klidu Bezpečí atd, jak vždycky všude čtu
Tak to mi líto ![]()
- Citovat
- Upravit
@chlapskyproblem píše:
Tak to mi líto
Prý se říká, že tohle bývá u sebevrahů, no já nic takového nedělala, byla to autonehoda a já jako spolujezdec… Ale znovu bych to zažít fakt nechtěla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky me tohle tema hrozne fascinuje. Cetla jsem nekolik knizek, a kdykoliv je moznost, tak koukam i na dokumenty v tv, a neco jsem skoukla i na Netflixu.
Musi to byt opravdu „pecka“ zazitek, podle toho, co lide popisuji. Pry se jim ani „zpatky“ nechce, nejradsi by tam zustali. Take jsem cetla o prekrasne melodii, pocitu stesti, obrovske lasky, nebo ze se citili : jsem doma…
Nevycerpatelne tema ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zazila a skutecne to bylo velice prijemne, jakoby si me andele pohupovali na kridlech, videla jsem pastelove jemne barvy a citila jejich pericka, okolo bile svetlo jakoby svetelne micky, svet se smrskl do tunelu… pak jsem citila veliky tlak na hrudi a vedela ze tam nekde je to nemocne misto, kvuli kteremu mi zemre otec (byl to zvlastni zazitek spojeny s hypnozou a vnuknutim o smrti meho otce, ktery tou dobou opravdu byl nemocny, o cemz se ale nevedelo, a odesel naprosto neplanovane). Asi tyden po jeho smrti totozny zazitek s tim, ze mi z onoho mista vytryskl ruzovy vodotrysk a zazila jsem obrovskou ulevu. Podotykam ze nejsem ezo, nicim jsem se neposilnila, ty zazitky jsem necekala, ale asi jsem trosku citlivejsi. Pani, ktera mi delala hypnozu, byla tez viditelne otresena, asi to tez jeste nezazila. Bylo to pro me jako neverici jednoznacne uklidnujici zkusenost, ze se vsichni, kteri se tam octnou, tam nekde maji dobre, maji tam neskutecny klid.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zazila a skutecne to bylo velice prijemne, jakoby si me andele pohupovali na kridlech, videla jsem pastelove jemne barvy a citila jejich pericka, okolo bile svetlo jakoby svetelne micky, svet se smrskl do tunelu… pak jsem citila veliky tlak na hrudi a vedela ze tam nekde je to nemocne misto, kvuli kteremu mi zemre otec (byl to zvlastni zazitek spojeny s hypnozou a vnuknutim o smrti meho otce, ktery tou dobou opravdu byl nemocny, o cemz se ale nevedelo, a odesel naprosto neplanovane). Asi tyden po jeho smrti totozny zazitek s tim, ze mi z onoho mista vytryskl ruzovy vodotrysk a zazila jsem obrovskou ulevu. Podotykam ze nejsem ezo, nicim jsem se neposilnila, ty zazitky jsem necekala, ale asi jsem trosku citlivejsi. Pani, ktera mi delala hypnozu, byla tez viditelne otresena, asi to tez jeste nezazila. Bylo to pro me jako neverici jednoznacne uklidnujici zkusenost, ze se vsichni, kteri se tam octnou, tam nekde maji dobre, maji tam neskutecny klid.
Pozoruhodné. Chtěl bych se ještě zeptat, zda by to šlo srovnat například s pocitem zamilovanosti (ta vždy samozřejmě probíhá na našem světě)?
- Citovat
- Upravit
@chlapskyproblem píše:
Pozoruhodné. Chtěl bych se ještě zeptat, zda by to šlo srovnat například s pocitem zamilovanosti (ta vždy samozřejmě probíhá na našem světě)?
To vubec ne. Tohle bylo nesmirne uklidnujici… jakoby matka konejsila dite, nebo mozna jestli znate takovy ten prijemny pocit pred usnutim, kdyz je clovek prijemne fyzicky unaven. Velmi uzemnujici, uklidnujici, a zaroven lehke jak pirko, bohuzel to neumim lepe popsat. Pocit ze vse je, jak ma byt, a ze to nezmenite ani kdybyste 1000× chteli. Neslo tomu snadno celit, naprosto rozumim, ze nekteri pak vypravi ze se odtamtud nechteli vracet, ja mela pocit ze na to ani nemam silu, a to jsem byla pouze pozorovatel.
- Citovat
- Upravit
@martina.se píše:
Prý se říká, že tohle bývá u sebevrahů, no já nic takového nedělala, byla to autonehoda a já jako spolujezdec… Ale znovu bych to zažít fakt nechtěla
Je mi líto, co jste prožila. Ještě se vyjádřím k tomu, co jste napsala k sebevrahům. To potom je hodně tvrdá odplata za to, že jim nikdo na zemi nedokázal pomoct ![]()
- Citovat
- Upravit
Pracovala jsem na JIPU a jedna sestricka se tam tomuto tematu venovala. Udajne pacienti po „smrti“ srdecnim selhanim meli prijemne/klidne vzpominky, zato pry pacienti kteri prezili plicni selhani vzpominky spis neprijemne, videli strasidelne veci a cele to vnimali tak nejak ponuře
- Citovat
- Upravit
@chlapskyproblem píše:
Je mi líto, co jste prožila. Ještě se vyjádřím k tomu, co jste napsala k sebevrahům. To potom je hodně tvrdá odplata za to, že jim nikdo na zemi nedokázal pomoct
Toť otázka, na kterou člověk odpověď tady nedostane..mám dost blízkých, kteří takto odešli.. pomoc byla nabízena, ale nepřijali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pracovala jsem na JIPU a jedna sestricka se tam tomuto tematu venovala. Udajne pacienti po „smrti“ srdecnim selhanim meli prijemne/klidne vzpominky, zato pry pacienti kteri prezili plicni selhani vzpominky spis neprijemne, videli strasidelne veci a cele to vnimali tak nejak ponuře
To je zajímavé. Prý se při umírání vyplavuje obrovské množství endorfinu, je možné, že ti „šťastní“ pacienti prošli procesem jako při úmrtí? Já znám jen jednoho pána, co byl v kómatu a ten prý měl hrozné vidiny, nedokázal to popsat, jako by ho honily příšery, chtěl se z toho snu probudit a nešlo to. Běžně je to flegmatický, docela spokojený člověk, žádný sebevrah co by si takové sny zasloužil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
To je zajímavé. Prý se při umírání vyplavuje obrovské množství endorfinu, je možné, že ti „šťastní“ pacienti prošli procesem jako při úmrtí? Já znám jen jednoho pána, co byl v kómatu a ten prý měl hrozné vidiny, nedokázal to popsat, jako by ho honily příšery, chtěl se z toho snu probudit a nešlo to. Běžně je to flegmatický, docela spokojený člověk, žádný sebevrah co by si takové sny zasloužil.
No tak, podle mě si takovéto sny zaslouží především zločinci / feťáci. Ale sebevraha karma trestá poněkud nespravedlivě
Tím pochopitelně nechci nikoho k tomuto činu nabádat!
- Citovat
- Upravit
@chlapskyproblem píše:
No tak, podle mě si takovéto sny zaslouží především zločinci / feťáci. Ale sebevraha karma trestá poněkud nespravedlivěTím pochopitelně nechci nikoho k tomuto činu nabádat!
Nekde jsem slysela ci cetla (fakt si nepamatuji zdroj
), ze sebevrazi si to vyzerou po smrti. Ze v podstate smrti vyresi svuj problem na „nasem“ svete, ale na „onom“ svete ho to jeste vic dozene a jejich duse nenajde klid.
Fakt me s.re, ze nevim, odkud toto je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím sám jak na toto téma navázat diskuzi, ale o daný jev se docela zajímám. Většinu informací se dočtu zprostředkovaně, ne od osoby s touto zkuseností.
Pokud jste se však „na té druhé straně“ ocitli budu rád pokud se podělíte. Vzhledem k povaze tématu předpokládám SZ, ale to už nechám na vás.
Prý převládají nepopsatelně příjemné zážitky, ovšem pochopitelně trpí „dočasní potůstalí“, než se pacient probere.
Následně je změněn komplexní pohled toho člověka na svět a budoucí život.