Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A proč teda pořád plodite ty děti a nechranite se? Nějak to nechápu omlouvám se.
@Anonymní píše:
Mám pět dětí a měla jsem dvě sekce. Za pár let mi bude 40 a jsem už celkem vyflusaná z neustálého běhání kolem dětí. Hlavním důvodem je ale to, že se dalšího porodu velice bojím. Pravděpodobně by to byla plánovaná sekce se všemi riziky. Vážně uvažuji o sterilizaci, kterou mi lékař při akutní sekci nechtěl a asi ani nemohl provést. Chtěla jsem ze zeptat, jak náročný je tento zákrok, jak probíhá rekonvalescence, jestli jste zpětně nelitovaly?? Tento měsíc jsem opět čekala na ms. Nechci se každý měsíc nervovat.
no mě to dělali při třetí sekci
, problémy žádné nemam
Měla by jsi to mít na pojištovnu po 2 sekcí, zkus se domluvit. škoda že to neudělali rovnou při sekci při jedné operaci ![]()
@Deneriss co je to za odpověď? Napsala jsem snad, že jsem některé z dětí nechtěla??Jestli nemáš co říct k tématu, tak se zdrž komentářů.
@Markéta80 tam byl problém, že čtvrtý porod proběhl v pohodě, tudíž nikdo nepředpokládal, že pátý skončí akutní sekcí. V době porodu na sále se prostě tohle rozhodnutí nedá udělat.
@Deneriss píše:
A proč teda pořád plodite ty děti a nechranite se? Nějak to nechápu omlouvám se.
Kdyby ses zamyslela, došlo by ti, že zakl. právě spolehlivou ochranu řeší
. A jak jsi došla k tomu, že se dosud nechránila?
Někdy se prostě navzdory ochraně zadaří ![]()
Edit. Nejsem zakladatelka.
Příspěvek upraven 27.11.16 v 14:10
@Anonymní píše:
@Markéta80 tam byl problém, že čtvrtý porod proběhl v pohodě, tudíž nikdo nepředpokládal, že pátý skončí akutní sekcí. V době porodu na sále se prostě tohle rozhodnutí nedá udělat.
tak si to domluv a je to krátký zákrok a brzo půjdeš domů ![]()
Tak tady nad tím přemýšlím a ptám se jen čistě ze zvědavosti, nerýpu ![]()
Co tě vede k tomuhle rozhodnutí? Nebylo by lepší se nějak chránit? Je to kvůli financím, riziku otěhotnění, či proč? Přijde mi to takové šetrnější k tělu (např. prezervativy), než další operace… ![]()
Opravdu nerýpu, sama ještě nemám ani děti, jen mě to tak napadlo ![]()
Jestli je to moc osobní a nechce se ti odpovídat, plně to respektuji ![]()
@pe-terka Prosím Tě, já čtyři děti chtěla a páté bylo milé překvapení. Teď už ale mám prostě strach a začínám pociťovat únavu. Vůbec nechápu, co to plácala. Absolutně mimo.
@Taka My právě kondomy používáme, ale obávám se, že kdyby v době mých plodných dnů nějak selhal, že jsem jasná. Pesar je taky nespolehlivý. Hormony nechci ze zásady.
Tak ať se manžel nedělá do tebe, nebo proč nebereš antikoncepci? Nemusíš se hnedka tak agresivně ohánět, když někdo něco napíše..
@Anonymní píše:
@Taka My právě kondomy používáme, ale obávám se, že kdyby v době mých plodných dnů nějak selhal, že jsem jasná. Pesar je taky nespolehlivý. Hormony nechci ze zásady.
Tak to pak chápu. Mně právě nebylo z úvodního příspěvku jasné, jestli se nějak chráníte
Já hormony taky odmítám, bráním se jim zuby nehty, zatím úspěšně ![]()
Pak už tedy neporadím, jen držím palce, ať případná operace dopadne dobře ![]()
edit: překlep
Příspěvek upraven 27.11.16 v 14:21
@Anonymní píše:
@pe-terka Prosím Tě, já čtyři děti chtěla a páté bylo milé překvapení. Teď už ale mám prostě strach a začínám pociťovat únavu. Vůbec nechápu, co to plácala. Absolutně mimo.
asi si potřebovala rýpnout
Já tě chápu, taky jsem často z našich dětí grogy, a přitom je mám velmi ráda. Jsme lidi, ne roboti ![]()
Na tvem miste bych sla na sterilizaci hned. Ja chtela taky, nakonec se nabidl a sel manzel. Takze to mame vyresino. Pokud by nesel, sla bych ja. Obe me svagrove ji maji za sebou a ani jedna si na nic nestezuje.
Příspěvek upraven 27.11.16 v 14:24
Mám pět dětí a měla jsem dvě sekce. Za pár let mi bude 40 a jsem už celkem vyflusaná z neustálého běhání kolem dětí. Hlavním důvodem je ale to, že se dalšího porodu velice bojím. Pravděpodobně by to byla plánovaná sekce se všemi riziky. Vážně uvažuji o sterilizaci, kterou mi lékař při akutní sekci nechtěl a asi ani nemohl provést. Chtěla jsem ze zeptat, jak náročný je tento zákrok, jak probíhá rekonvalescence, jestli jste zpětně nelitovaly?? Tento měsíc jsem opět čekala na ms. Nechci se každý měsíc nervovat.