Zboží x služby - daně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Alisa25
25.4.14 11:28

Zboží x služby

Ahoj,
Prosím o radu v následujícím. Jsme s. r.očko vyrábějící pánskou konfekci na Ukrajině. My sjednáváme zakázky se zákazníky (Německo, Francie, Itálie, Švýcarsko atd) naše partnerská firma na Slovensku shromažduje námi nakoupený materiál a podklady a prostřednictvím výrobního závodu na Ukrajině dané zakázky realizuje. Na faktuře ale potom stojí např. saka, kalhoty, obleky, pláště. Je to pro nás nákup služeb nebo zboží? My potom výrobky fakturujeme přímo konečnému zákazníkovi. Naše bývalá paní účetní to účtovala nejdříve jako služby z EU a pak zboží z EU, dlouholetý účetní kterého známe taky jako zboží, ale současný daňový poradce jako služby. Co je správně? Jsem z toho zmatená. Ptám se kvůli vyměření DPH. Mockrát díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
25.4.14 11:31

No já bych řekla, že služby, pokud se bavíme o faktuře vaší :think: Ale teda těžko říct, daňovej poradce by to ale snad měl vědět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
25.4.14 11:36
To jo, sliboval mi že tento týden mi všechno vysvětlí ale nemá na nás čas. Já dělám účto teprve rok a půl a mám v tom zmatky
@Krkael píše:
No já bych řekla, že služby, pokud se bavíme o faktuře vaší :think: Ale teda těžko říct, daňovej poradce by to ale snad měl vědět :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
21848
25.4.14 11:38
@Alisa25 píše:
To jo, sliboval mi že tento týden mi všechno vysvětlí ale nemá na nás čas. Já dělám účto teprve rok a půl a mám v tom zmatky

Noo, tak pokud by ti to vysvětlil a jen nemá čas, tak snad pro to má důvod a „nevaří z vody“ :nevim: Já účetnictví měla jen chvíli a teda pamatuju si možná tak rozdělení majetku :evil: Ale logicky odvozeno bych řekla, že ty služby, ale to je fakt jen tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
25.4.14 11:51

Tak jestli je materiál váš, tak pro vás Slovák dělá službu. Vy pak podle mě neprodáváte zboží, ale výrobky. Ale nech si poradit od někoho, kdo bude přesně vědět, jak to u vás běží.
Pokud to vy budete vykazovat jinak než on, tak vám brzo zavolá finančák a budete muset doložit, rozdíly v souhrnném hlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
25.4.14 12:03

Fakturovala bych jako sluzbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
30.4.14 11:24

Ahoj tak jsem se dozvěděla že se nevyrábí jen z námi zakoupeného materiálu, ale svůj materiál dodává i partnerská společnost o které tu píši.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat