Zdíkov-Putkov znáte někdo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
211
30.9.14 14:55

Zdíkov-Putkov-znáte někdo?

Ahoj všem :mavam: znáte prosím někdo tohle místo na Šumavě? Myslím občanská vybavenost, bus a vůbec vše? :potlesk: díky moc J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.9.14 16:00

Ahoj, pokud vím, tak je ve Zdíkově základní a mateřská škola. Dětský lékař ne, nejbližší Vimperk, Stachy, Čkyně. Pro dospělé nevím, zubní tam asi je, ale jaký je to nevím. Je tam obchod, ale předražený, párkrát se mi poštěstilo tam nakupovat. Jestli máš ještě nějaké otázky, odpovím, pokud budu vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
30.9.14 16:04

@janina80 Ahoj, bydlím ve Vimperku, to je od Zdíkova asi 7km a tady je vše (doktoři, školky, školy, gympl…). Není tu teda nemocnice, ta je buď ve Strakonicích nebo Prachaticích (oboje kolem 30km daleko) Ve Zdíkově je určitě základní škola a určitě nějací lékaři (obvodní lékař, pediatr), jinak nevím. Autobusové nádraží tam je, busy tam nějaké jezdí určitě z Vimperka, Strakonic, z Prahy. V Putkově toho asi moc nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
30.9.14 16:09

Děkuju moc za odpovědi. chceme si tam pořídit chaloupku :srdce: původně jsme měli rozjednaný přímo Zdíkov, ale pani nás na poslední chvíli vypekla :roll: tak jsme našli Putkov…tak že ani obchod tam tedy není? nevíte? a bus? díky díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
30.9.14 16:16

@janina80 obchod nevím a bus si zkus najít na idos.cz, třeba tam něco pojede. Ale pochybuju, že přímo z Prahy. Ze Zdíkova se to dá dojít i pěšky. Já přes to jela jen na kole a ze Zdíkova je tam teda šílený kopec (a to jsem ze Šumavy zvyklá na velké kopce) :) Ale bude tam určitě krásně, jako všude na Šumavě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.14 16:17

Určitě je spojení Putkov, Zdíkov, nebo Putkov Vimperk, ale nevím jaké. Hodně bych o tom přemýšlela stěhovat se do takto odlehlé vesnice. V létě je to v pohodě, ale zimy bývají krušné. Bydlím také v jedné vesnici u Stachů a není to žádný med. Radši bych bydlela ve Staších, ve Zdíkově nebo ve Vacově. Nemusí se každý den používat auto, velká úspora času, nehledě na to, pokud nemáš auto k dispozici celý den, tak autobusová spojení do těhle vesnic jsou řídké, autobus ráno odveze děti do školy, v poledne je přiveze a pak ještě jeden či dva odpoledne, přiveze pracující. Opravdu pořádně promyslet a pokud máte někoho, kdo tady žije, zeptejte se jak mu to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
30.9.14 16:23

@apolenkaka Tak jsem se dívala na autobusové spojení do Zdíkova a bez auta je to „na mašli“ - http://jizdnirady.idnes.cz/…vse/spojeni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
30.9.14 16:24

My to chceme jen jako chaloupku na víkendy…zamilovali jsme se do Šumavy :srdce: :srdce: :srdce: každy rok si někde něco pronajímáme a chtěli bychom už vlastní. brouzdáme po netu a nějak nic nenacházíme :think: bud všechno drahé, nebo v hrozném stavu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
30.9.14 16:28

@janina80 tak pokud to má být na víkend, tak bus je šumák ne a nakoupíš si buď cestou nebo ve VPK.. tam je Tesco, Lidl, Penny.. já leta bydlela ve VPK, u Vacova máme chalupu a pohoda.. holt nemáš všechno po ruce, ale ten klid a ticho je tam k nezaplacení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.14 16:28

Jo, tak to jo, já myslela na stěhování sem. Ono hlavně když sem chceš jet bez auta z Prahy, tak se o víkendu nedostaneš ani pro chleba, autobusy nejezdí, jen z těch větších vesnic Zdíkov, Vacov, Stachy a jedou na Prahu. Já tady taky o ničem nevím anebo jsou v hrozném stavu, jak píšeš ty. Budu držet palce, snad se něco naskytne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
31.5.15 18:52

Jeeee, on je tu někdo od Stach? @apolenkaka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie