Zdravotní a sociální u OSVČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Martrich Pokud se jedná opravdu o práci po mateřské (ne po rodičovské) budeš mít zálohy o dost nižší, než píšou holky - jelikož pokud budeš pobírat rodičovský příspěvek podnikání bude jen jako vedlejší činnost. Odvíjí se to tedy od příjmů, ale ty minimální částky jsou skoro čtvrtinové. Vyplatí se tedy nechat si rodičák rozpočítat na co nejdelší dobu.
Jinak já si práci jako OSVČ hodně chválím. Má profese a dostatek zakázek mi dovoluje si naplánovat práci v takovém rozsahu a čase, který mi vyhovuje. To by žádný zaměstnavatel nedokázal. Zpusob počítání důchodu (z kolika let před odchodem se bude odvíjet) se může ještě tolikrát změnit, že to neřeším…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si platím jen to minimální, na důchod si spořím sama bokem, já půjdu nebo spíš nepůjdu až kolem 70 let takže je zbytečné to řešit ![]()
Když si ročně vyděláš nadprůměr sami ti zvednou zálohy, které si pak ale můžeš zase snížit, pokud budeš počítat s menším výdělkem. A daně platím taky jen jednou za rok, ani jsem nevěděla že bych je mohla platit na víckrát
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se, nebyla jsem na netu. Moc vám holky děkuji za rady a názory. Jsem po rodičovské, napsala jsem to špatně, synovi budou 4 roky, dosud jsem to řešila na dohody, ale nyní už za mne stát nic platit nebude a musím sama na sebe. Zaměstnat se nechat nechci, vyhovuje mi být vlastním pánem, asi to také nechám první rok ty nejnižší a pak se uvidí. Díky moc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@viccca píše:
Daň z příjmu se plati jednou rocne
To neni pravda, podle vyse prijmu se plati zalohy. Proc radis, kdyz neznas fakta?
Tady je to prehledne popsane:
http://jakpodnikat.cz/…z-prijmu.php
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty ano, ale pochybuji, že zakladatelka by mela základ dane milion. To by pak do pololetních záloh spadla. Pokud bude mit ZD do 500000, zálohy se ji urcite tykat nebudou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit