Zdrávka - pokračovat ve studiu?

Anonymní
10.12.13 16:06

zdrávka - pokračovat ve studiu?

Ahoj, studuju všeobecnou sestru, baví mě to, jsem teprve v prváku, ale mám hrozný problém (i některé mé spolužačky) se strachem z aplikace injekcí, infuzí atd. (nemám sš zdrávku a vše se učím od začátku). Bojím se, že vystuduju tuhle školu a po vší námaze atd. nebudu schoponá tenhle strach přemoct. Bojím se, že někoho ublížím. Na druhou stranu si myslím, že ten strach může být způsobený tím, že vlastně ještě nic neumím a neznám přesné postupy, přesto nevím, jestli to není důvod ukončit studium. Chtěla jsem se zeptat sestřiček, které tady jsou, jestli se když začínaly taky takbály a jestli ten strach překonaly nebo jestli si myslíte, že to bude časem lepší? Děkuju za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4172
10.12.13 16:10

Ahoj, já jsem na střední chodila na gympl a po něm jsem teprve šla na vejšku zdravotnickou. Ten strach znám úplně přesně - pocit, že někoho stoprocentně zabiješ, viď? :-) Neboj, praxí se toho pocitu zbavíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85908
10.12.13 16:14

Ja jsem teda doktor a strach jsem mela ze zacatku stejny, kdyz sem aplikovala leky, to prejde casem s praxi!! Neni duvod studium prerusit. Je to vse jen o treninku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.13 16:14
@Nikaa88 píše:
Ahoj, já jsem na střední chodila na gympl a po něm jsem teprve šla na vejšku zdravotnickou. Ten strach znám úplně přesně - pocit, že někoho stoprocentně zabiješ, viď? :-) Neboj, praxí se toho pocitu zbavíš :-)

No to jsem ráda, trochus mě uklidnila, a ty už pracuješ? No a za jak dlouho ses toho strachu zbavila Ty?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.13 16:15
@blumen píše:
Ja jsem teda doktor a strach jsem mela ze zacatku stejny, kdyz sem aplikovala leky, to prejde casem s praxi!! Neni duvod studium prerusit. Je to vse jen o treninku.

Moje mamka je právě zdravotní sestra a tvrdí, že když už se teď tak strašně bojím, že nemá cenu na té škole zůstávat, ale já bych to nerada přerušila

• Citovat
  • Upravit
85908
10.12.13 16:26
@Anonymní píše:
Moje mamka je právě zdravotní sestra a tvrdí, že když už se teď tak strašně bojím, že nemá cenu na té škole zůstávat, ale já bych to nerada přerušila

Urcite ne, to je podle me blbost. Ja mela driv i strach napichnout flexilu a ted to delam x-krat denne a ani mi to neprijde. Aspon budes vic kontrolovat, co delas.. Podle me to zmizi casem, ale zalezi, jak moc to chces delat. Treba ma mamka malo casu a je prepracovana, tak te chce odradit? Nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
10.12.13 16:28

Tu školu stejně nedoděláš pokud to nepřekonáš, protože předpokládám, že budeš chodit na praxi a tam budeš dělat víc než to co si vyjmenovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
10.12.13 16:28

Já mám ještě klasickou zdravku. Ten strach má asi každý. S praxi se ho zbavis, aspoň takového z injekcí a odběrů, pak to bude jiný adrenalin. Třeba u resuscitace, akutního příjmu atd. Záleží kde po škole půjdeš dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weddiene
10.12.13 16:31

Toho strachu se časem zbavíš, je lepší se 10× kontrolovat, než být suverénní a chybovat.

• Citovat
  • Upravit
4172

No měli jsme už na škole spoustu praxe, takže na té se to postupně zlepšovalo a po nástupu do práce to ze mě tak nějak spadlo, protože jsem neměla jinou možnost, prostě mě hodili do řeky a já musela plavat ;-) Ale přesně jak píše @blumen, myslím si, že je moc dobře mít respekt a trochu strach napořád, protože pak budeš pracovat pořád tak nějak pečlivěji a vyhneš se třeba chybám :-) Jinak pracuji tři roky, takže v podstatě chvilku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@blumen píše:
Urcite ne, to je podle me blbost. Ja mela driv i strach napichnout flexilu a ted to delam x-krat denne a ani mi to neprijde. Aspon budes vic kontrolovat, co delas.. Podle me to zmizi casem, ale zalezi, jak moc to chces delat. Treba ma mamka malo casu a je prepracovana, tak te chce odradit? Nevim.

To ne odradit mě určitě nechce, navíc už je rok v důchodu, ale pracovala 40 let jako sestra, kromě mateřské. Spíš si myslím, že se bojí, abych nestudovala tolik let zbytečně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.13 16:33
@weddiene píše:
Toho strachu se časem zbavíš, je lepší se 10× kontrolovat, než být suverénní a chybovat.

To je pravda, akorát, abych pak nebyla moc pomalá…

• Citovat
  • Upravit
4172
10.12.13 16:34

Spíš než strachu z tohohle co popisuješ se připrav na lidi. Injekce, infuze..to se všechno naučíš a pak už ti to přijde automatické, ale je to práce hrozně psychicky náročná a trochu nevděčná, to poznáš pak v praxi…;) Ale stejně to dělám ráda, to zase nemůžu říct, že ne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weddiene
10.12.13 16:35
@Anonymní píše:
To je pravda, akorát, abych pak nebyla moc pomalá…

Neboj to se naučíš :) Jinak manžel mi píchal injekce do zadku a to nemá žádné zdravotní vzdělání, ani to od něj nebolelo :palec:

• Citovat
  • Upravit
4172
10.12.13 16:36

@weddiene :palec: taky si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat