SŠ Jaselská Brno - Večerní studium - Zdravotnický asistent

7
9.12.13 13:53

SŠ Jaselská Brno - Večerní studium - Zdravotnický asistent

Ahoj holky máte některá z Vás v plánu začít od příštího roku chodit na Jaselskou v Brně na večerní studium zdravotnického asistenta?? A nebo je tu některá v Vás která už studuje tady tento obor??Kam chodíte na praxi a co Vás všechno nechají dělat atd.?A nebo jestli tu je někdo kdo už má tuto školu hotovou, tak kde našel později uplatnění tady v Brně? Mám totiž v plánu se příští rok přihlásit tak budu ráda za každou informaci. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2034
9.12.13 14:02

@Maartinna: já bych se chtěla přihlásit na vyšší, páč si myslím, že dělat střední nemá cenu - pokud máš nějakou střední školu už hotovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.12.13 14:39

Právě že nemám..a souhlasím že je určitě lepší mít VŠ nebo VOŠ, ale bohužel já musím chodit od začátku tak mě spíš zajímá jestli je tady někdo kdo je na tom stejně jako já a nebo někdo kdo už touhle školou prošel a kde našel uplatnění..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.13 14:55

Ahoj, nemám za sebou večerní školu, ale chodila jsem na Jaselskou na denní. Na praxi normálně děláš všechno, co má dělat asistent/sestra, ale pod dohledem. Samozřejmě ale postupně, třeba krev si vezmeš až později, až se zacvičíš v jiných věcech a nabereš jistotu a vědomosti. Uplatnění je v Brně stejné jako všude jinde - chtějí hlavně všeobecné, nebo diplomované sestry. Asistenti to mají těžší. Jsou oddělení, kde se k tobě budou chovat jako k sanitárce a neuděláš nic odbornýho. To si udělají sestry samy, než aby na tebe „dohlížely“, jak se správně má. Já jsem ale pracovala na oddělení, kde se ke mě chovali jako ke klasické sestře, dohled jsem měla „nepřímý“, nikdo mi nepřipomínal, že jsem jen asistent a že něco vůbec nemám dělat. Jenže na interně je většinou takovej fičák, že kdybych plno věcí dělat nesměla, tak by se z toho ty ostatní sestry po.raly. Takže fakt záleží na tom, kam se dostaneš, do jakýho kolektivu a jakou budeš mít nadřízenou vrchní sestru a jak statut asistent pojme ona.

A teď k Jaselské - nechoď tam a radši se dej na jinou zdravku v Brně. Panuje tam neskutečná diktatura, vyhrožování, šlapou po každým jak po trestanci. Hlídá se tam každá zmeškaná hodina, každej pozdní příchod, neexistuje, že bys zameškala bez omluvenky od doktora. Jasně, to by měla být samozřejmost na každé škole, ale večernice většinou chodí do práce a mají rodinu a děti a občas se stane, že fakt do té školy nemůžeš. Když se to stane podruhé, už jsi v hlídáčku. Před těmi 3 roky, když jsem od tam odešla, zavedli systém, že večernice nesmí zameškat ani jednu hodinu na praxi. Musíš si to pak nahrazovat. Jedna učitelka, které nejspíš už definitivně hráblo a všichni ji nesnáší (ověřeno od více učitelek, které byly skvělé a sdílné) se dostala doslova ke korytu. Stala se z ní zástupkyně pro odborný výcvik, stouplo jí už tak dost vysoké sebevědomí a je to peklo. Během těch 4 let, kdy jsem tam studovala, odešlo dost učitelů, že v takovým bor.elu pracovat nebudou. Někteří noví, kteří přišli, zase taky odešli. V čele toho všeho je ředitelka, která například zakázala chodit o volných hodinách mimo budovu a platilo to i na plnoleté. Pak to vyšumělo do ztracena, takhle si ona stojí za svými rozhodnutími.

Zvaž to, budeš mít tak akorát nervy na pochodu ;)

Prosím o zachování anonymity, nevím, zda sem někdo ze školy nechodí a nechci, aby mě poznali podle nicku. Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
438
9.12.13 15:11

Ahoj, řeším velmi podobnou věc…teď si dělám kurz ošetřovatelky a od příštího září si jdu dodělat maturitu, poté bych si chtěla udělat kurz na zdrav. asistenta ten je na rok
takže bych to měla mít za 4 roky vše hotové…u nás je večerní zdr. asistent na pět let, ale bohužel teď to nebudou otvírat…takže na prd…
na starý kolena jdu studovat heheh :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.12.13 16:12

Anonymní děkuju za informace, ale co jsem se dívala tak v Brně žádná jiná zdravotní škola kde by bylo večerní nebo dálkové studium není, takže to asi budu muset risknout. Mám malý mimčo takže denní nepřichází v úvahu…A to že budou hlídat zameškaný hodiny s tím počítám ale doufám že tam teda aspon nějaký pochopení bude když zameškám kvůli malýmu a že mě hned nevyhodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.13 16:41
@Maartinna píše:
Anonymní děkuju za informace, ale co jsem se dívala tak v Brně žádná jiná zdravotní škola kde by bylo večerní nebo dálkové studium není, takže to asi budu muset risknout. Mám malý mimčo takže denní nepřichází v úvahu…A to že budou hlídat zameškaný hodiny s tím počítám ale doufám že tam teda aspon nějaký pochopení bude když zameškám kvůli malýmu a že mě hned nevyhodí…

Aha, tak to je na houby, já myslela, že aspoň nějaká další zdravka v Brně má večerní… Víš co, přežiješ to, ale mít možnost volby tak se na to být tebou vykašlu, je to pakárna. K večernicím se NĚKTERÉ učitelky chovají jako k 16letým pubošům a připadáš si pak hůř, než u šéfa na koberečku :-) Když není jiná možnost, tak do toho jdi ;) Ideálně si pak dodělej ještě vyšší odbornou a budeš mít i jiný peníze a možnosti v zaměstnání.

• Citovat
  • Upravit
7
9.12.13 18:35

Já chápu že jsi po těch letech otrávená z toho jak se k tobě chovaly ale já těch možností vážně moc nemám a chci to zkusit…třeba po půl roce budu mluvit stejně:)A ty jsi zůstala v oboru nebo ted děláš nakonec něco jiného??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.13 20:23

Jasně, když nemáš na výběr jinou školu, tak neváhej a zkus to, ona ta práce je jinak hezká, i když těžká. Já nevěděla, že jiná škola v Brně večerní nebo dálkové nenabízí. Já jsem pak pracovala v oboru, ale jsem teď na mateřské ;)

• Citovat
  • Upravit
29.6.14 20:46

szs jaselska

Ahoj Marti, zdravím Tě, chtěla jsem se zeptat, jestli už jsi přijatá? právě nad touto školou konkrétně uvažuji, tak sháním nějaké info.Jsi z Brna? díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.14 11:57

2014

Ahoj, zrovna se dívám na jejich stránky. Přijímají až do 27.srpna…taky nad tím uvažuji.. Střední školu už mám, ale dálkové studia na zdravotnich školach povolují jen lidem co pracují v oboru a to mám smůlu. Ta večerní je asi jediná možnost :nevim: :mrgreen: Podala si už přihlášku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.14 22:17

Ahoj, ještě jsem ji nepodala s paní jsem v kontaktu jenom přes mail. Silně nad tím uvažuju, hrozně mě to láká, ale nevím, jak to budu s mimčem zvládat. V prosinci mám termín. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.14 22:21

Jsi z Brna? Já bych tede musela ještě ke všemu dojíždět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 16:47

Já jsem vubec meil na jejich stránkách nenašla :nevim: ty ho máš? chtěla jsem se jich na par vecí zeptat-cena, kdy probihaji hodiny, atd..protože pracuji i..já se ted přestehovala do Brna…tak to budeš mít hodně nabitý program, když čekáš miminko :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.14 10:37

Szš Jaselská

Ahoj, jsem tu nová a ráda bych se také zeptala na večerní studium na Szš Jaselská v Brně. Nevíte, jaká tam chodí věková skupina? Je mi 41 let a nevím, jestli na studium nejsem už moc,,stará".A taky nevím, jak moc bych se musela věnovat učení. Nejsem moc studijní typ :(. Jsem vyučená švadlena. Jak často se do školy chodí a zhruba v jakou hodinu? Chodím do práce, mám 2 puberťáky, tak zvažuju, jestli do toho jít, nebo ne… Předem díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze