Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminy,
zvažujeme koupi zdravotní matrace do dětské postýlky, ve které teď máme takovou tu obyčejnou molitanovou. Chtěli bychom ji vyměnit za nějakou kvalitnější. Na netu jsem našla několik matrací kokos+molitan, snad jen dva typy pružinové a latexovou. Ta je samozřejmě nejdražší ![]()
Poradíte někdo jakou vybrat, aby byla kvalitní, mohla se používat až do tří let věku dítěte a kde ji zakoupit? ![]()
Silvie+Anetka 6 měs.
Ahojky,
sama jsem svému synovi pořídila do postýlky kokosovou matraci. Je zdr. nezávadná a je vhodná i pro alergiky.Jsem 100% spokojená a Martínek taky. Kupovala jsem ji v Dětském ráji v Husitské 66 na Praze 3. Koukni na to.
http://www.detskyraj.cz/index_new.htm
Pa Štěpík
Také doporučuji kokosovou matraci, vyměnili jsme za ni molitanovou skoro hned (molitanová mi přišla moc měkká) a jsme spokojeni. Je pevnější, což je myslím pro mimi i starší dítě vhodnější - molitanová se snáze proleží, takže asi ani dlouho nevydrží..
Přejeme správný výběr!
Take mame kokosovou matraci a jsme s ni spokojeni. Vyhoda je, ze je i protialergenni, takze kdyby nahodou neco, nemusi se za nejakou takovou vymenovat. Maji ji v Detskem raji na Husitske ulici.S.
Ahoj holky!
Taky teď vybírám novou matraci do postýlky, ale nevím, jestli je lepší koupit jen kokosovou matraci nebo kombinaci kokos/molitan.
Prosím, poradí mi někdo?
Děkuji.
Zdravím, také uvažujeme nad koupí dětské matrace z kokosu. Stále se rozmýšlím, jestli koupit matraci pouze z kokosu, nebo kokosu a latexu. Zatím se mi nejvíce líbí nabídka obchodu sleep centrum. Uvažuji spíše i nad tou kokosovou zde: http://www.sleepcentrum.cz/…ce-do-3-let/. Máte s těmito matracemi někdo zkušenost, prosím poraďte ![]()
Ahoj. Potrebovala bych poradit. Jakou pořídit zdravotní matraci? Jedna se o to, ze mám kompletni hypermobilitu kloubu + asymetrii těla, jak taham prcka a v poslední době se po probuzeni cítím jak zmlacena a nemůžu se ráno ani poradne rozhybat a je to čím dal horší. Ted máme matrace z Ikei (Sultán flataker) na kterých se mi ještě před porodem rokem (před porodem) krásne spalo. Zajimala by mne alespoň značka osvědčených zdr. matraci abych neplatila jen za známost firmy. Děkuji moc za případná doporučení.
Dej pozor na rozdělení zdravotní a ortopedické. Zdravotní je pouze ta, která má atest ze zdravotní nezávadnosti a to jsou ze zákona všechny. Ortopedická je ta, která splňuje vyšší kritéria. Jinak souhlasím s Irinka0210. PerDormire jsou kvalitní. Ty můžu taky doporučit. Pracovala jsem spoustu let pro firmu, která matrace dovážela. PerDormire je česká firma a já jsem si je taky kupovala.
@Irinka0210 a jsou zdravotní s atesty? Já se v tom vůbec nevyznam. Jen mi kazdy říká abychom poridily zdravotní, že se ráno nebudu cítit jako kdyz me někdo zbije
@Janli píše:
Dej pozor na rozdělení zdravotní a ortopedické. Zdravotní je pouze ta, která má atest ze zdravotní nezávadnosti a to jsou ze zákona všechny. Ortopedická je ta, která splňuje vyšší kritéria. Jinak souhlasím s Irinka0210. PerDormire jsou kvalitní. Ty můžu taky doporučit. Pracovala jsem spoustu let pro firmu, která matrace dovážela. PerDormire je česká firma a já jsem si je taky kupovala.
Děkuji za upozornění, mám tedy hledat v kategorii ortopedické? Jdu koukat, rada kupují české vyrobky
Koukala jsem na jejich stránky, mají tam ortopedické označené. Nekupuj si tvrdou a více zónovou. Ideální je jednolitá nebo vrstvená. A počítej s tím, že prvních pár dní na ortopedické matraci je za trest. Pak se to srovná a PARÁDA. Mám špatný kyčle a spát jinde než doma je
.
@Janli přijdete mi docela jako „odbornice“ na tuto problematiku a rád bych se zeptal na tuto matraci: http://www.jelinek.eu/…Y-LATEX.html ? Líbí se mi na ní, že si ji můžu nastavit pro mou váhovou kategorii, je tam 1 rok na možnou výměnu, když mě nebude vyhovovat nastavení a obecně mám radši české výrobce. To že na ortopedickou matraci si budu muset zvykat nějakou dobu je mi celkem jasné. Proto sem si říkal, že ten měkčí povrch mi může pomoci.
@Solamil S tímto typem matrace jsem se nikdy nesetkala osobně. Specializovali jsme se na jiný typ matrací. Nicméně tahle matrace se mi líbí. Konstrukčně spojuje matraci a lamelový rošt. Latex je nejlepší materiál pro spaní. Myslím, že pokud ji koupíte, uděláte dobře. Cena je také příznivá. Určitě je nutné dodržet pokyny výrobce pro uložení matrace v posteli. Pevná deska s perforovámím vespod a na boku by měla být max 5cm zapuštěná. Matrace má systém odvodu vlhkosti a pokud by byla zapuštěná celá, hrozilo by množení plísní v potahu. Měkčí povrch Vám pro adaptaci nepomůže, z vlastní zkušenosti vím, že se jedná spíše o bolest hlubokých svalů, které najednou musí fungovat jinak. Ale pro komfort spánku je určitě super. Pokud spíte sám nebo jste se ženou zvyklý spát každý na své straně postele, pak určitě ano. Já třeba spím někdy i napříč, proto volím matrace z pěnového monobloku.