Problémy s žaludkem u dospělého

Anonymní
20.6.22 21:08

Zdravotní potíže, rada

Ahoj. Jdu se trochu poradit. Uz dlouho, neco kolem roku me trapi problemy zaludek/streva.
Kolikrat jsem uz z toho mela teploty.
Neustale me boli, píchá bricho a zaludek. Trapi me plynatost, rihani. Pocit na velkou, ale nejde to jsou to - zarazene vetry. Je to totalni nekomfort. Je to uz pro me neunosne.
Pohyb, prochazky - hrozny nekomfort a nikam se mi nechce.
Zkratka me pak to bricho opet bolí. Hraju si se synem a opet to zacne bolet a uz nemam ani naladu.
Chce se mi jen lezet - tak je mi nejlepe, ale s dvouletym to zkratka nejde.
Bojim se cokoliv jist - i kdyz je jedno co jím, nafouknu se snad ze všeho.
Jím pravidelne, málo a zdrave - tak abych to moc nedraždila.
Obcas jsou dny, kdy to je dobre a dny a pak kdy se i potím a je mi zle od zaludku, boli me bricho, jsem malátná.
Na vysetreni jsem mohla byt uz davno, jenze moje doktorka me tam poslala az ted po opakovanem navstevovani s potizemi. Krve mi vzali snad litry na vysetreni, na sonu nic nenalezli.
Beru dlouhodobe omeprazol a nepomaha mi.
Vysetreni mam az za mesic.
Jsem zoufalá, ze to jeste tak dlouho mám vydrzet.
Ani nevim, jestli si muzu dovolit proste zajit do nemocnice, aby mi ta vysetreni udelali a já mela klid a mohla zase normalne zit. Najist se, napít se, hýbat se. :zed:
Jenze já prave nemam zadne obrovske bolesti, ale i tak je to strasne hrozný a uz nevim co delat. :oops:
Piju bylinkove čaje, neustále beru iberogast a uz fakt nevim co dalsiho by mohlo pomoci, aby to ten mesic uteklo. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35681
20.6.22 21:34

Zkoušela si vysadil mlíko, lepek, cukr apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65091
20.6.22 21:54
@JancaS84 píše:
Zkoušela si vysadil mlíko, lepek, cukr apod?

Lepekse jen tak nevysazuje, nejprve jsou vhodne testy na celiakii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.22 21:58

@vokishka Mam x rozboru krve za sebou. Obcas se mi proste zvednou zanetlive hodnoty jinak vse v pohode.

• Citovat
  • Upravit
2359
21.6.22 09:10

Testy na alergologii? Mléko, zelenina, lepek, histamin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
21.6.22 09:11

Jdete na kolonoskopii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.6.22 19:09

Úplně stejně mi začly problémy se žaludkem a po čase se přišlo na Helicobactera Pylori. Akorát mě se k tomu pak přidal za nějakou dobu i každodenní návrat žaludečních šťáv, pocit na zvracení a bolesti žaludku… Jinak nevím, možná to někomu pomáhá, ale mě teda na to zkoušeli všechny možné léky kolem Omeprazolu a nepřinesly žádnou úlevu. Takže já bych doporučila určitě, aby při vyšetření žaludku odebrali vzorek na tohle. Někde to nedělají - léčba prý hodně lidem nezabírá nebo se to po čase vrací a nechce se jim do toho, ale určitě bych o to požádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.24 17:26

Žaludeční problémy

Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Po Novém roce mi začali žaludeční problémy. Respektive neustálý tlak v tom trojúhelníku. Po 14 dnech jsem si zašla k MUDr, ta mě prohmatala, řekla že cítí že je žaludek podrážděny, napsala mi omeprazol a poslala na sono. Omeprazol zabrat a dva týdny mi už bylo dobře. Brala jsem tevu, ale další balení mi dali jinou značku omeprazolu a problémy se vrátili, plus mě začalo dloubat pod žebry. Dva dny zpět jsem omeprazol vysadila a je mi líp, akorát to dloubani pod levým zebrem jakoby u žaludku přetrvává. Není to nic šílenýho, ale není to komfortní. Krev mám dělanou, slinivka ok, helikobakter vyloučené, mírně zvednuté jaterní enzymy ale nic šílenýho. No a já jako správnej hypochondr už samozřejmě hledám sileny diagnózy. Nemáte někdo náhodou zkusenosti? Prosím anonym, osobní údaje

• Citovat
  • Upravit
24632
8.2.24 17:47

Zajděte na gastroenterologii na endoskopické vyšetření žaludku. Nebo aspoň na UZ břicha, ať vás pošlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí