Zdravotní sestra obor

12681
1.7.14 12:41

zdravotní sestra obor

Uvažuji kam se jednou vrátím po mateřský. Zatím nevím, zda vůbec zůstat v oboru,
Na jakém oddělení jste pracovali, eventuelně v jaké ambulanci, jaké jste měli směny, jaké bylo potřeb vzdělání,… plat tak podstatný není, stejně se to hodně liší podle kraje. Jak se vám to dařilo nebo daří sklouvit s dětma?
Mám VOŠ, praxi 1 rok, 2 děti. Pomalu se rozhlížím kde se tak uvolněje jaký místo a přemýšlím co potom dělat. Zatím netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
1.7.14 12:52

Dělala jsem na JIP, dvanáctihodinové směny. V kolektivu byla „všhochuť“ - „jen“ střední zdrávka, střední a PSS, VOŠ, Bc. i Mgr. (+PSS). Náplň práce u všech stejná. Byly tam holky bez dětí nebo s dětmi velkými, dvě měly předškolačky.
Já to nechci vidět za rok u sebe. Manžel sice dělá ranní, ale k tomu příslužby, neví, kdy ten den skončí. Když jsem se mezi RD a další MD měla vracet do práce do směn, tak se sice jeho vedoucí tvářil, že vyjde vstříc, ale ve výsledku bychom péči o dítě a práci obou dvou nedali. Jenže já už doma tvrdnu 4. rokem a to je na mě trochu moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
1.7.14 13:00

Pracuju už 5 let v thomayerově nemocnici v Praze pracuji po -pá 7:30-15h na ambulanci onkologie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
1.7.14 13:01

Dobrý den…pracovala jsem na chirurgii 8 let na 12h směny..denní, noční,,,čeká mě to za rok a jsme zvědavá jak to budem dělat…muj vstává v půl třetí ráno a jezdí domů jak, kdy spíš pozdě odpoledne…takže vůbec netuším a vůbec nevím zda se vracet do oboru…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
1.7.14 13:27

Ahoj, taky o tom neustále přemýšlím. Jsem asistent, předtím jsem dělala na interně, klasika dvanáctky denní, noční od 6 do 18 nebo od 7 do 19. Manžel jezdí do práce taky na 6. hodinu, obě naše babičky a oba naši dědečci jsou pracující a děti se samy do školky neodvedou.. Ambulance jsou pro mě pasé, tam chce každý reg. sestru :think:

• Citovat
  • Upravit
8176
1.7.14 13:43
@luciekal píše:
Pracuju už 5 let v thomayerově nemocnici v Praze pracuji po -pá 7:30-15h na ambulanci onkologie

Thomayerka má svoje jesle/školku v Kukučínově ulici, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
1.7.14 13:46

@Krčka myslím, že ano já bohužel děti jeste nemám:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
1.7.14 13:47

@Krakatice88 Tak někde třeba na kartotéku my máme v kartotéce taky asistenku a dole v ambulanci maji esdnu sestru jednu asistentku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
1.7.14 13:56
@luciekal píše:
@Krčka myslím, že ano já bohužel děti jeste nemám:(

chodím kolem toho denně, je to super, takhle by se měl chovat každý zaměstnavatel. Ale netuším teda jaké jsou podmínky přijetí… :think:

Hm, teď koukám, že mají jesle i školku. Na jiných nemocnicích to nemají? Příjde mi to super výhoda, já bych tam kvůli tomu šla snad pracovat. Pokud by byla jistota, že moje dítě bude jedno z těch patnácti přijatých :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.7.14 14:01

@Krčka má i Homole, Vinohrady a Motol. Ale třeba v Motole kritéria pro přijetí nejsou pro naše dítě vhodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
1.7.14 14:10

@danyk a můžu se na ty kritéria zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.7.14 14:15

@Krčka v Motole mají jednak pořadník přihlášek a berou děti až od 2,5 let a musí být bez plínek. Jinak prac. doba je velmi příznivá i pro směnující (noční teda nemají), ale kdybych směnovala, tak dítě tahám někdy před 5. z postele a přijede se mnou o půl devátý domů.
 http://www.motolacek.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
1.7.14 14:19

Ahoj, no to ti vůbec nezávidím :? Já to vyřešila tak, že jsem se přihlásila na VŠ v jiném oboru a po dobu mateřské budu studovat :nevim: Naštěstí mám super manžela, který se o dcerku postará a popřípadě jednu babičku v důchodu.. Muž dělá dvanáctky a noční a já to měla jako sestra to samé, takže bych se vrátit nemohla a najít si práci v ambulanci popř u nějákého obvoďáka je téméř nemožné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
1.7.14 14:37

@danyk od kamrádky vim že v motole se čeká rok a pul teda musi se podat přihláska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
1.7.14 15:21
@Krakatice88 píše:
Ahoj, taky o tom neustále přemýšlím. Jsem asistent, předtím jsem dělala na interně, klasika dvanáctky denní, noční od 6 do 18 nebo od 7 do 19. Manžel jezdí do práce taky na 6. hodinu, obě naše babičky a oba naši dědečci jsou pracující a děti se samy do školky neodvedou.. Ambulance jsou pro mě pasé, tam chce každý reg. sestru :think:

jj slavný asistent byl opravdu cesta do pekel.. Já dělala tři roky na hepatu taky směny. A už se nevrátím do zdravotnictví. Dostudovat mě nenechají a za minimálku tuhle práci fakt dělat nebudu. Stejnou práci za míň peněz.. Díky pěkně.. Ikdyž mě to bavilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat