Výpověď na RD a co pak?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpověď na RD a co pak?
Ahoj, poradíte mi někdo prosím?
Na RD mi přišla výpověď od zaměstnavatele. Já sama jsem byla záskok za paní na RD a ona nastoupila do práce.
Na co budu mít nárok na pracáku? RD mi končí v srpnu 2015. I když se jednalo o jakousi dobu určitou, je to výpověď zaměstnavatelem a já budu mít nárok na standardní podporu? Tedy 65% první dva měsíce a tak dále? Za předpokladu že se nezmění zákony…
Děkuji všem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Odstupné jsem samo nedostala žádné… a z čeho to budou počítat? z rodič. příspěvku, nebo ze mzdy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co to je „jakousi dobu určitou“? pokud jsi měla smlouvu na dobu určitou, která ti skončila teď ke 30.6., tak odstupné nedostaneš.
pokud po RD nenastoupíš do práce, což asi ne, tak podpora bude ta malá, po rodičáku, první měsíce asi 3600, a pak míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 já tím myslela že ten záskok za RD je jakási doba určitá, že prostě smlouva končí nástupem osoby kterou jsem zastupovala… není to ani neurčito, ani určito…
asi jsem to napsala blbě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lex83 jo, takže ti vlastně skončila smlouva na dobu určitou a to znamená, že na odstupné nárok nemáš. Po RD když půjdeš rovnou na ÚP, tak dostaneš podporu - ale ta je cca 3600 -nevím přesně. Na víc nárok nemáš. Ale když to víš takhle dopředu, je fajn, že máš rok na to, abys hledala práci, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po rodičáku je nárok na podporu. Momentálně je to 2× 3694 Kč, 2× 2955 Kč a 1× 2709 Kč. Je třeba se zaregistrovat na úp do 3 dnů od ukončení RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lex83 Tak buď máš smlouvu na dobu určitou nebo na dobu neurčitou. Pokud na dobu určitou, tak ti prostě po uplynutí té doby končí a o žádném odstupném není řeč. Pokud na dobu neurčitou, nebo by s tebou zaměstnavatel chtěl ukončit pracovní poměr dřív, než uplyne ta doba určitá, tak musíš dostat výpověď a máš nárok na odstupné.
Tak si rozmysli, co vlastně máš. To, co jsi napsala, je paskvil.
- Citovat
- Upravit
Smlouva na dobu určitou nemusí končit konkrétním datem, ale i skutečností - tedy že se paní, místo které jsi pracovala, vrátí do práce. Takže máš (jsi měla) smlouvu na dobu určitou.
Dále viz informace výše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lex83 píše:
@slavuska1 já tím myslela že ten záskok za RD je jakási doba určitá, že prostě smlouva končí nástupem osoby kterou jsem zastupovala… není to ani neurčito, ani určito…asi jsem to napsala blbě
Je to smlouva na dobu určitou. Blbě jsi to napsala a bohužel to chápeš taky blbě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:
Ale když to víš takhle dopředu, je fajn, že máš rok na to, abys hledala práci, ne?
jj, pokouším se rozběhnout si vlastní podnikání, tak snad to nebude ani potřeba… ale řeknu Vám, je to šílené… z takových peněz se nedá normálně vyžít… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka píše:
Smlouva na dobu určitou nemusí končit konkrétním datem, ale i skutečností - tedy že se paní, místo které jsi pracovala, vrátí do práce. Takže máš (jsi měla) smlouvu na dobu určitou.
Dále viz informace výše.
vždyť ok, o tohle ani nejde… já neřeším odstupné.. našla jsem tuto kalkulačku a tak mě zajímalo o co se vlastně jedná, jestli je to výpověď ze strany zaměstnavatele, nebo co… ale koukám že to je vlastně jedno, stejně budu mít tak málo peněz, že kalkulačka mi je k ničemu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lex83 píše:
jj, pokouším se rozběhnout si vlastní podnikání, tak snad to nebude ani potřeba… ale řeknu Vám, je to šílené… z takových peněz se nedá normálně vyžít…
Je správné, že to není vyšší částka, pak lidem chybí motivace hledat si novou práci. Pokud to víš takhle dopředu, tak bych byla vděčná, že vím, na čem jsem a podle toho se snad zařídím ne?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@simona.b. vždyť se snažím…
ale nemohu vědět jak na tom podnikání bude za rok, jestli mě to uživí nebo ne… a je pravda že ta nízká částka mě motivuje až až… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lex83 píše:
@simona.b. vždyť se snažím…ale nemohu vědět jak na tom podnikání bude za rok, jestli mě to uživí nebo ne… a je pravda že ta nízká částka mě motivuje až až…
Pokud podnikáš, tak tě úřad práce nezaregistruje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lex83 píše:
@simona.b. vždyť se snažím…ale nemohu vědět jak na tom podnikání bude za rok, jestli mě to uživí nebo ne… a je pravda že ta nízká částka mě motivuje až až…
Pokud podnikáš, tak tě úřad práce nezaregistruje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit