Zdravotník v armádě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To je takový problém se přímo zeptat? Asi nikdy nepochopím smysl těchto na slepo sypaných dotazů na diskuzní fóra a doufání nějakých odpovědi, jejichž objektivita může být úplná nula místo dotazu přímo v armádě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius díky za nezodpovězení moji otázky, ptám se na zkušenosti lidí, to mě zajímá primárně
a pro zajímavost, tak sem na info armády taky psala, díky za starost. ☺️
- Citovat
- Upravit
Zkušenosti přímo s tím nemám. Ale jen k tomu KZP a Bechyni… manžel je voják. Ve Vyškově to na záklaďáku není prý až tak strašné, někdo sice nevydržel, ale stává se to málokdy. Byly tam i ženy. Potom tě ale pravděpodobně čeká Vyškov ještě několikrát (jiné kurzy a tak)
A v Bechyni je to asi kapku těžké no, ale zas kde není.
Asi jsem moc nepomohla, ale to je vše co vím ![]()
Příspěvek upraven 13.06.23 v 22:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kurz ve Vyškově dáš, to není zas taková dřina. Zdravotní sestry jsou pak na ošetřovnách s doktorem nebo jsou i zdravotníci přímo u jednotky. Každý prapor má svoje obvaziště, kde jsou zdravotníci, kteří zabezpečují třeba při výcviku, střelbách apod. Vím, že mají i praxi různě v nemocnicích, dodělávají si kurzy, např. na ošetření v poli apod. Nevím, co by mělo být v Bechyni tak náročné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iveta228 no ale taky můžeš jít nejprve k armádě a zdravotní vzdělání si dodělat už u armády
záleží, zda zrovna mají volné místo…
- Citovat
- Upravit
Aha, to jsem ani nevěděla. Myslela sem, že tam mohu vstoupit už jako hotová sestra po škole:)
- Citovat
- Upravit
@Iveta228 píše:
Dobrý den,Zajímaly by mě zkušenosti některých vojaček, případně vojáků. Ráda bych si dodělala zdravotní školu a poté se hlásila k armádě jakožto zdravotník. Zajímalo by mě, jestli s tím má někdo zkušenosti, co se poté dělá ve službě, jaké kurzy se pak dělají ve Vyškově na případně jak těžký je kurz KZP. Momentálně shání zdravotníky v Bechyni, kde jsem se doslechla, že je to těžká dřina. Případně mám ještě 3 roky na zlepšení fyzičky, díky za odpověď:)
Armáda má vlastní fakultu vojenského zdravotnictví v Hradci Králové, která vychovává své lidi v oborech všeobecné lékařství, zdravotnický záchranář, všeobecná sestra se tam však nestuduje. Během studia máš přímo nějaký pracovní poměr u AČR, tak bych asi volila tuto cestu.
Jak se dostat jinou cestou jako zdravotník do armády netuším, avšak studium všeobecné sestry na VŠ je poměrně náročné, zejména po časové stránce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana-86 tak to mně zrovna přijde daleko jednodušší udělat si voš zdravotní sestru, když je x škol po republice a bere se i 150 lidi, než jedna škola kde berou jen 25 lidí:) ale děkuji za tip
- Citovat
- Upravit
@Iveta228 tu sestru muzes studovat dálkově na bakalářském studiu kdekoliv i pod armádou, v HK je útvar agentura vojenského zdravotnictví a studovat můžeš v Pardubicích…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Iveta228 tu sestru muzes studovat dálkově na bakalářském studiu kdekoliv i pod armádou, v HK je útvar agentura vojenského zdravotnictví a studovat můžeš v Pardubicích…
Nevím, studovala jsme bakalářské studium všeobecné sestry prezenčně a jednoduché studium mi to rozhodně nepřišlo, kromě toho pro nezdravotníka si jaksi dálkové studium ani neumím představit ![]()
U nás na fakultě studovali tedy prezenčně i předchozí absolventi zdrávky. Ale zřejmě má VOŠ výrazně jednodušší osnovy či podmínky studia.
Také jsme kdysi uvažovala o práci v armádě, mimo jiné i cestou přes fakultu vojenského zdravotnictví, ale neprošla jsem přes zdravotní testy. Dostat se do AČR jako hotová sestra je nesnadné a jak sleduji, hledají spíše záchranáře nebo lékaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana-86 spíše to vidím na voš zdravotní denní. Co jsem se dívala, tak na stránkách hledají zdravotníka co může být jak vystudovaná zdravotní sestra, tak záchranář, takže to nemá takový vliv.
- Citovat
- Upravit
@Jana-86 a jenom jsem se chtěla zeptat, jestli nechcete odpovídat tak chápu:) na čem vás vyhodili ze zdravotního hlediska? Toho se právě bojím, že bych dřela a pak mě vyhodili hned na začátku. Děkuju za odpověď:)
- Citovat
- Upravit
@Iveta228 píše:
@Jana-86 a jenom jsem se chtěla zeptat, jestli nechcete odpovídat tak chápu:) na čem vás vyhodili ze zdravotního hlediska? Toho se právě bojím, že bych dřela a pak mě vyhodili hned na začátku. Děkuju za odpověď:)
Kritéria se už asi změnila, ale neuspěla jsem u krevních testů a pak byly trochu problém i dioptrie. Zdravotní testy jsou hned jako první nutná záležitost k přijetí do armády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
Zajímaly by mě zkušenosti některých vojaček, případně vojáků. Ráda bych si dodělala zdravotní školu a poté se hlásila k armádě jakožto zdravotník. Zajímalo by mě, jestli s tím má někdo zkušenosti, co se poté dělá ve službě, jaké kurzy se pak dělají ve Vyškově na případně jak těžký je kurz KZP. Momentálně shání zdravotníky v Bechyni, kde jsem se doslechla, že je to těžká dřina. Případně mám ještě 3 roky na zlepšení fyzičky, díky za odpověď:)