Medicína? Je těžký se tam dostat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A je limitovaný nějaký průměr? Že mě třeba s průměrem 1,6 už nevezmou?
- Citovat
- Upravit
Ze zdravky se ti tam bude blbe dostavat, budes mit mezery v matice a asi i jinde. proste to chce gympl, cimz nechci rict, ze ze zdravky to nejde, ale sance je vyrazne mensi az miziva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem v prvním ročníku na střední zdravotnické škole na oboru praktická sestra. Chci se zeptat zda je těžké se dostat na medicínu. Uvažuji o tom už od malička chci být sestřička nebo doktorka. Známky z odborných předmětů většinou nemám špatné (1-2). Obor mě baví, takže bych to chtěla zkusit. Kolik lidí se tam tak hlásí? Je opravdu tak těžké to tam zvládat?
Ještě jsi neprolezla ani prvák na střední už se ptáš na na medícínu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Szš tě nepřipraví na přijímačky, budeš muset hodně makat a doučovat se sama. Fyziku a chemii. Proto je to pro gympláky snazší, ty nebudeš mít fyziku ani chemii další tři roky na szš, já neměla ve čtvrťáku ani matiku, nevím jak to je teď, takže udělat přijímačky bez x dalších hodin samostudia nebude jen tak
- Citovat
- Upravit
Zdravka není přípravka na medicínu - málo CH, F, biologie, slabá matematika. Musela bys projevit velké ambice a všechno se doučit bokem, abys konkurovala gymplákům. Dcera bude nastupovat do 3. ročníku zdravky a chce pak pokračovat na fakultu zdravotnických věd na všeobecné ošetřovatelství. Myslím ale, že tohle všechno ti řeknou i vaši učitelé. Ale když se chce, všechno jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A je limitovaný nějaký průměr? Že mě třeba s průměrem 1,6 už nevezmou?
Prumer nikoho nezajima, zajimaji je vysledky prijimacek, a na ty potrebovali doucovani (priznavam, ze pred hodne lety
) i moji spoluzaci z gymplu. Ze zdravky budes muset makat jeste vic.
Jinak cti stranky jednotlivych fakult, klikla jsem nahodne na Lekarskou fakultu UP v Olomouci, dostane se cca 1 z 10…na vseobecne lekarstvi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budes „znevyhodnena“ oproti gymplakum a jinym uchazecum s Bc. vzdelanim prirodovedneho smeru (na medicinu se hlasi i bakalari s chemickym, fyzikalnim..vzdelanim).
Ano, tezke dostat a jeste tezsi se na studiu udrzet.
Videla jsem nejake statistiky na lekarskou fakultu a brali zhruba kazdeho pateho/ctvrteho uchazece.
Uchazeci/prijati si muzes dohledat na strankach kazde lekarske fakulty v prijimacim rizeni pod oborem…tusim vseobecne lekarstvi?
Pozor, abys nasla sestiletou medicinu. Na lekarskych fakultach muzou byt i jine obory…osetrovatelstvi, zubarina, zachranarstvi apod.
Maji k nahlednuti i prijimaci testy z minulych test.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I jeden z deseti, jak pise @beruska9 vyse.
Taky se hlasi hodne Slovaku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Velmi těžké se dostat, ještě těžší se udržet.
A mezi spolužáky, co vím, snad nikdo nebyl ze zdravky, všichni z gymplu. Netvrdím, že to nejde a že nikdo takový neexistuje, ale ze zdravky je malá pravděpodobnost, že by ses dostala, protože budeš mít málo chemie, fyziky, matiky, takže jediná cesta je hodně intenzivní doučování.
Edit: ještě bych dodala, že sestra a lékařka jsou dvě odlišná povolání a i když úzce spolupracují, má každý jinou náplň práce, takže si nejdřív určitě ujasni, co by tě bavilo víc a podle toho se eventuelně profiluj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslím si, že je zas tak těžký se dostat, ale samozřejmě jak pro koho.
Zjisti si, co která škola chce (liší se přijímačky i úspěšnost) a tak ve třeťáku začni makat. Rozhodně má smysl snažit se ve škole o co nejlepší známky, když nic jiného, tak si vytvoříš dobré studijní návyky. A nenech se odradit tím, že medicína je pro gympláky - znám lékaře, kteří se dostali po obchodce i učebním oboru s maturitou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je super, že máš jasno už teď, takže máš dost času se ty potřebné předměty začít doučovat už takhle postupně od začátku, a ne stylem nalejvárny.
Zkušenost s tímhle oborem nemám, jen jsem tě chtěla podpořit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukni: https://www. youtube. com/@promedik. Příjemná holčina, teď už bude státnicovat, ale ve svých videích provází studiem medicíny. Praktické rady, různé vychytávky, i o těch přijímačkách tam myslím něco má.
- Citovat
- Upravit
@jejjej píše:
I jeden z deseti, jak pise @beruska9 vyse.
Taky se hlasi hodne Slovaku.
A? Pocitaji se v tech cislech 2× nebo co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, jsem v prvním ročníku na střední zdravotnické škole na oboru praktická sestra. Chci se zeptat zda je těžké se dostat na medicínu. Uvažuji o tom už od malička chci být sestřička nebo doktorka. Známky z odborných předmětů většinou nemám špatné (1-2). Obor mě baví, takže bych to chtěla zkusit. Kolik lidí se tam tak hlásí? Je opravdu tak těžké to tam zvládat?